Sziasztok,
a webform componens beállító oldalára szeretnék ajaxos mezőt betenni, de valamiért sehogy sem fut le.
"Egy AJAX HTTP hiba következett be. HTTP eredménykód: 200 A hibakeresési információk következnek. Útvonal: .../system/ajax
Állapotüzenet: parsererror Válaszüzenet:
( ! ) Fatal error: Call to undefined function _webform_edit_validate_options() in .../includes/form.inc on line 1377"
Már az example modulból a legalapabb ajax példát is megpróbáltam beletenni a form_alter-embe de ott mindig a fenti hibát adja, mikor elindul az ajaxos kérés.
A végső cél taxonómiából töltődő egymástól függő 3 select mező lenne.
Az elsőtől függ a második, aztán attól a harmadik...
Tudna valaki segíteni, hogy hol keressem a hibát?
Köszi,
Üdv.: Dani
Include
Include-old a fájlt, amelyik tartalmazza a _webform_edit_validate_options() függvényt.
Ha kell, saját ajax oldalad hívd meg, és a konkrét műveletek előtt include-olj.
--
Szabó Dénes - Internode.hu - Munkára fogott weblapok
Ez nem oldotta meg...
most az ajax exaples-ből az _alter példát próbálom átültetni. Az node-hoz van, nekem webform-hoz kell. Itt van a kód, mivel még sosem csináltam ajax-os műveleteket, így lehet valami alapvető dolgot hagytam ki belőle.
http://snipt.org/tnQo1
Köszi a segítséget!
container div id
helyett
mert az lett megadva a
$form['ajax_example_1']['#ajax']['wrapper']
-ben.Miért "webform_" áll a függvények nevének kezdetén? Nem saját a modul?
Fox Mulder
ugyanúgy a 200-as hibakód jön elő :(
Mivel ez egy kiegészítés a webform modulhoz, ezért gondoltam webform component categories-nak keresztelem el a modulomat.
Mondjuk ezáltal igen cifra függvény nevek születnek - de így tűnt logikusnak.
$form['#validate'] = array();
Most tényleg kipróbáltam, állítgattam a system táblában a weight értékét (valahol itt lehet a gond, általában a modulok súlya 0, a webform-é -1, de 10-re is beállítottam, semmi...), próbáltam mindenhonnan beemelni (require()) a webform_component_edit_form_validate()-et tartalmazó webform.components.inc fájlt, de mindig ugyanazt kaptam, amit Te is.
Egy dolog vezetett sikerre:
Ez persze buherálás...
A 200 egyébként pont, hogy nem hibakód (lásd itt, 10.2.1. pont).
Fox Mulder
Valóban, eredménykód a neve :)
Úgy látszik ez túlmutat a jelenlegi képességeimen, nálam továbbra is fennél a 200as üzenet.
Önmagában a validate kivétele talán nem elég, lehet beletettél súlyozás-t és amiatt fut le nálad 200as kód nélkül.
Meg tudnád mutatni, hogy milyen kóddal futott le?
Köszi, a segítséget!
Nálam így működik
Súlyok: webform: -1, webform_test: 0.
Fox Mulder
Köszi a segítséget, de így is csak textfield mezővel működik.
Újra, létre kellett hoznom egy űrlapot, és akkor már lefutott rendesen.
Megpróbálom még a validation részt megkapargatni, hátha sikerül valami választ kreálni.
update1: Érdekes, hogy pl. a figyelmeztető üzeneteket is betölti az ajax által generált részbe. Ilyennel találkozott már valaki? Esetleg, valami ötlet, hogy mi lehet az oka?
update2: Most vettem észre, ha select típusú komponens a komponens továbbra is előjön a kezdeni probléma.
Valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma a select mezővel? Ha az option element modult kikapcsolom, akkor is fennáll a probléma.