Webform űrlap kitöltés egy ip címről csak egyezer

gery77 képe

Sziasztok,
Webformmal akadt egy kis problémám, használtam már jópár helyen, de ilyen gondom még nem volt.
A probléma lényege, hogy van egy több kérdésből álló egyszerű űrlap és azt kellene valahogy beállítanom, hogy a felhasználók ne tudjanak egymás után többször is eredményt beküldeni. Valamiféle korlátozásra lenne szükségem, pl. naponta egyszer tud csak egy ip címről küldeni.
Az űrlap beállításainál elég kevés állítási lehetőség van ehhez. A cél, hogy ne kelljen regisztrálni a beküldéshez, ezért gondolom, hogy az ip címekkel kell valahogy játszani.
A beérkezett eredményekből látni, hogy többször egymás után is volt beküldés.
Van erre valami megoldás? Esetleg plusz modul, ami kibővíti a beállítási lehetőségeket?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aksza képe

Belehet ezt állítani az űrlap beállításoknál: Submission limit pontban. Ha esetleg nem találod akkor lehet, hogy frissíteni kell a modult, mert az újban biztos van ilyen beállítás.

0
0
pityu73 képe

Csak fél megoldás mert, pl.: én otthon újrainditom a router-t már más az IP és beküldöm újra az anyagot más IP címről. A regisztrációhoz kötés az több korlátot ad.

0
0
gery77 képe

Igen, igen a router újraindítás is megoldás, viszont itt nem olyan horderejű szavazásról van szó, ahol a beküldőnek megérné, hogy szöszmötöljön vele ennyit.
Lehet, hogy rábeszélem az ügyfelet akkor a regisztrációra, én már az oldal indulásakor javasoltam neki, de nem kellett, azt mondja, elriasztja a látogatókat... viszont most nem lenne ilyen gondom... :o)

0
0
aboros képe

általános "otthoni internet" szerződések szerint 24 óránként újat kapsz a szolgáltatódtól. ha fix ipt akarsz, külön szólnod kell és fizetni azt.

0
0

-
clear: both;

gery77 képe

Itt van előttem az oldal, de a Submission limit-ben csak azt tudom állítani, hogy Korlátlan vagy Limites, ez utóbbinál pedig ki lehet választani, hogy mindig, óránként, naponta vagy hetente.

Lehet, hogy rosszul fogalmaztam meg, nekem az kellene, hogy egy ip címről naponta csak egyszer lehessen kitölteni. A legfrissebb webform van fent hozzá.

0
0
aksza képe

Nem nagyon értem mi a baj ezzel. Beállíthatod, hogy milyen intervallumban (óránként naponta stb) hányat lehet küldeni. A mezőbe be kell írni a darabszámot. Pld. 1, kiválasztás naponta: naponta 1 űrlap. Aki meg újra indítja a routerét azért, hogy tréfálkozzon, arra nem tudok mit mondani.
Tehát limit to és submission egybe tartozik. A Webform settings beállításnál lehet még mást is állítani az ip-n kívül.

0
0
gery77 képe

Kipróbáltam, amit javasoltál, de előtte töröltem a próba beküldéseket, hogy ne kavarjanak be.
Limit to: 1 és submission(s): naponta

Az eredmény érdekes, mert az azonosított felhasználók tudnak beküldeni, viszont az anonymousoknál kiírja, hogy "Nem tölthető ki mégegyszer az űrlap."

Nézelődtem, hogy esetleg a jogosultságokat elrontottam, de nem hiszem.
Ha kiveszem a limitet, akkor látják a be nem jelentkezettek is.

Ürítettem az összes cache-t is és így is ez a hiba.
A francért nem regisztrációhoz van kötve az egész dolog, már rég meglenne a megoldás... :o)

0
0
pityu73 képe

Próbáld ki ezzel a beállítással úgy is, hogy megváltoztatod a IP címed közben és nem jön elő a "Nem tölthető ki mégegyszer az űrlap." ha jó az elmélet akkor a regisztráltaknál a regisztrációhoz köti az anonimusnak pedig az IP-hez.

0
0