Views/Taxonomy probléma

hu0882 képe

Sziasztok!

A problémafelvetésem valószínűleg a legtöbbetek számára triviálisként hathat, nekem sajnos mégsem sikerült megoldani, pedig próbálkoztam eleget...:(

Adott egy "Kategória" c. szótáram, amelybe Cég típusú tartalmak fognak kerülni.
A szótárban próbaként létrehoztam egy "Mezőgazdaság" szülő-kifejezést és alá a "Növénytermesztés" és " Állattenyésztés" kifejezéseket. Mindkét "terms"hez beküldtem egy-egy céget.

Views modullal olyan nézetet próbáltam kreálni, amelyben alapesetben ez látszik:

Mezőgazdaság (2)

Erre rákkattintva?

Állattenyésztés (1)
Növénytermesztés (1)

Majd ezekre kattintva listázódnak a kategóriába tartozó cégek.

Az utóbbi két lépéssel nincs gond (argumentumként Term ID..stb.), viszont a "Mezőgazdaság(2)" nézetet nem sikerült megoldani. Ha argumentumként a "Parent terms-et adom meg akkor a következőt kapom:

40(2)

Mi lehet ennek az oka, hogyan tudom megoldani a problémát?
Remélem érthető voltam...

A segítséget előre is köszönöm!

Üdv.: Kovács Miklós

Drupal verzió: 
Bálint képe

Egy olyan nézetre lenne szükséged, ami kilistázza a Kategória nevű taxonómiaszótáradban lévő kifejezéseket. (Ami jelenleg csak a Mezőgazdaság).
Ehhez Term típusú view-t kell létrehoznod.
A zárójelben lévő számot, ami a kifejezés közvetlen gyerekeinek számát mutatja, odateheted mondjuk View Custom Fielddel, amibe egyéni php kódot írsz.

0
0
hu0882 képe

Először is köszönöm a segítséget! Biztos, hogy velem van a baj, de vhogy nem jön össze a kívánt nézet, se Term se Tartalom típusó view-val. Esetleg tudnál segíteni konkrétabban? Szűrók, Fields, Arguments ...milyen beállításokat válasszak, hogy a fenntiekben leírt kívánt eredményt megkapjam. Már nagyon sok mindent próbáltam....a Parent terms miért csak az Arguments-nél választható?

Kovács Miklós

0
0

Miki

Bálint képe

Még mindig nem vagyok biztos benne, hogy jól értem, de próbálkozzunk. :)

Itt argumentumokra nem lesz szükséged, egy jóval egyszerűbb nézetet kell összekattintgatni:

  • a View hozzáadásánál a View type a Term legyen.
  • Adj hozzá egy szűrőt: Taxonomy: Vocabulary.
  • A szűrő beállításánál válaszd ki Operatornak azt, hogy Is one of, aztán a szótáradat.
  • Aztán már csak egy mező kell: Taxonómia: Term.
  • A mezőnél be kell állítani megfelelően az Output this field as a link részt. Ezt össze kell hangolnod a másik nézeteddel, amit már elkészítettél, és aminél argumentumot használsz. Tehát annak megfelelően. A kifejezés nevét is be tudod helyettesíteni. Ha pedig esetleg a term id-ra lenne szükséged az útvonalakban inkább, akkor hozzá kell adnod egy olyan mezőt is, hogy Taxonómia: Term ID, majd ezt bepipálni: Exclude from display. Így nem fog megjelenni, de már ezt is tudod használni helyettesítési mintaként az útvonal megadásánál, csak arra kell figyelned, hogy előzze meg azt a mezőt, ahol használni akarod. Tehát a Term ID-t előrébb kell tenned a mezőknél, mint a Term-et.
0
0
hu0882 képe

Biztos nagyon egyszerű, de mégsem vagyok képes egy olyan nézetet létrehozni, ahol alapban csak a szülőkifejezések látszanak; az adott szülőkifejezésre kattintva jellennek meg az alá tartozó gyermek kifejezések,és azokra kattintva az abba tartozó tartalmak.

Ha azt csinálom, amit javasoltál:
(A szűrő beállításánál válaszd ki Operatornak azt, hogy Is one of, aztán a szótáradat.
Aztán már csak egy mező kell: Taxonómia: Term.)
akkor megjelennek a gyermek kifejezések is, de miért. Ha megadom argumentumként a Parent terms-et, akkor is. Mi a baj? Nem értem...
Kár, hogy a Taxonomy list által kreált blokknak nincs "views"-a....

Miki

0
0

Miki

d0r0ttya képe

Én is pontosan ezzel küzdök, eddig annyit sikerült megtudnom, hogy ez a feladat Viewsal alapból nem megoldható (lásd itt hogy miért, plusz megoldási lehetőség is van a kérdésben). Bár van egy megoldás rá újabb modul telepítés nélkül is itt, de ezt még nem sikerült a leírtak alapján működőre beállítanom, persze én csak most ismerkedek a Views modullal, remélhetőleg neked menni fog.

0
0
hu0882 képe

Köszönöm a segítséget! Én bevállanám a lineage modult. Van ötleted, hogyan működik? Feltelepítettem, annyi feltűnt, hogy a views-ban van egy új taxonomy hierarchy opció, de akárhogy is próbálom, így sem sikerült elérnem a kívánt célt.

0
0

Miki

aboros képe

a taxonomy_menu modullal varázslunk egy menüt a szótárunkból
http://drupal.org/project/taxonomy_menu
aztán a dhtml_menu modullal csináljuk meg a kattintós dolgot, hogy szülő lenyit, gyerekre kattint mutat nodeok.

ez így menni fog simán szerintem.

0
0

-
clear: both;

d0r0ttya képe

A dhtml jól kifogott rajtam..... Pont azt nem tudom elérni vele, amit szerettem volna. Azaz a következő listázást szeretném kapni:

# Könyvek
* Hálózat
* Linux
* Programozás (alatta alkategóriák, melyek alapból nem látszanak, csak lenyitható)
* Web
* Egyéb (alatta alkategóriák, melyek alapból nem látszanak, csak lenyitható)
* Angol nyelvű

# Szoftverek
* Disztribúciók (alatta alkategóriák, melyek alapból nem látszanak, csak lenyitható)
* Játékok

# Rajongói cikkek
* Antistressz
* CD tartó
* Kicsiknek
* Korsó/bögre
* Óra
* Plüss
* Ruházat/textil (alatta alkategóriák, melyek alapból nem látszanak, csak lenyitható)

E helyett csak a három fő kategória látszik (mint a normál listázásnál, bár ott a teljesen kinyitott menüt is be tudtam állítani, amit most használok jobb híjján). Van ugyan olyan opció a dhtml-ben ami valószínűleg pont az én problémámra megoldás (Display depth in custom path), de ha a Menu path type nem alapértelmezett, akkor a teljes katalógus nem látszik. Persze biztosan ez is "csak" egy általam be nem állított változó.
A másik problémám vele, hogy az adott kategória kinyitása után az alkategóriák listázásánál az első helyen, dőlt betűvel megismétli a kategória nevét. Ezt nem lehet kikapcsolni?

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

0
0
Bálint képe

..az adott kategória kinyitása után az alkategóriák listázásánál az első helyen, dőlt betűvel megismétli a kategória nevét. Ezt nem lehet kikapcsolni?

De, elég egyértelmű helyen: /admin/settings/dhtml_menu.
Add an extra page link to each expanding menu item.

0
0
d0r0ttya képe

Nagyon köszönöm! A probléma első felére nincs megoldási ötleted?

0
0
hu0882 képe

Szuper, nekem ez ataxonomy_menu + dhtml megoldás nagyon is megfelel(ne). Egyetlen apró szépséghibája van a dolognak: ha beállítom, hogy "Display Number of Nodes", akkor a gyermek kifejezések mellet a helyes szám, de a szülő kifejezések mellett minden esetben a 0 jelenik meg. Ennek az okát már tudom a fenntiek alapján. Az lenne a kérdésem, hogy van-e arra megoldás, hogy csak gyermek kifejezések mellet jelenjen meg a száma,a szülő kifejezések mellet ne.

0
0

Miki

aboros képe

cssel is elrejtheted. most nincs elottem egy ilyen se, hogy megnezzem, de biztos van a szulonek sajat osztalya, a nodeok szama meg biztos kulon spanban van, ugyhogy display:none; jonapot.

persze elegansan ezt valamilyen sminkhurokkal kene, ami a menu itemeket babralja, theme_menu_item talan, nem tudom.
mondjuk nem ezen fog mulni a tizes pedzsrenked, ugyhogy szeirntem nyugodtan csinaljad cssbol.

0
0

-
clear: both;

hu0882 képe

a "pedzsrenk" nem érdekel:-), úgyhogy csinálmám én css-ből, de az a nagy igazság, hogy nem értek hozzá...sajnos... melyik css fájlt kell(ene) "megműteni"? Taxonomy_menu-ben nem találok css fájlt.

0
0

Miki

Nagy Gusztáv képe

A sminked css-ébe szabad egyedül belenyúlni. De ott se mindig :-)

Szóval érdemes megnézni a jegyzetem sminkelésről szóló fejezetét.

0
0

Nagy Gusztáv

hu0882 képe

Olvastam a jegyzetet, nem is egyszer, és nagyon sokat tanultam belőle, köszönet érte! Nem tagadom, a sminkelés részt legtöbbször átugrottam, vagy csak futólag érintettem. Most jobban belemélyedtem, de sajnos a konkrét problémára nem találom a megoldást. Nem találtam a szülő kifejezésekre, és azok számára vonatkozó osztályt, vagy egyáltalán bármiféle utalást. Persze az én css ismereteimmel ez nem jelent semmit...

0
0

Miki

hu0882 képe

Olvastam a jegyzetet, nem is egyszer, és nagyon sokat tanultam belőle, köszönet érte! Nem tagadom, a sminkelés részt legtöbbször átugrottam, vagy csak futólag érintettem. Most jobban belemélyedtem, de sajnos a konkrét problémára nem találom a megoldást. Nem találtam a szülő kifejezésekre, és azok számára vonatkozó osztályt, vagy egyáltalán bármiféle utalást. Persze az én css ismereteimmel ez nem jelent semmit...

0
0

Miki

hu0882 képe

Sokat agyalok ezen a szülők/gyermekek száma dolgon...Tegyük fel adott egy kétszintű vocabulary mondjuk 8-10 szülő és szülőnként 5-10 gyermek kifejezéssel. Megoldható-e, hogy a felhasználónak először a szülő kifejezést kelljen kiválasztani, majd a választásától függően már csak az adott szülő gyermekei jelenjenek meg és abból lehessen választani. Addig rendben, hogy a szótárat content taxonomy fieldként adom hozzá az adott tartalom típushoz, és mondjuk első lépcsöben beállítom, hogy depth of tax.tree=1, így csak a szülő kifejezések jelennek meg..A kívánt szótárat content tax filedként másodszor is hozzáadhatom, de hogy bírjam rá, hogy ekkor már csak a kívánt gyermek kifejezések jelenjenek meg? Van erre megoldás? Ezzel szeretném megoldani, hogy a tartalom ne csak a gyermekhez, hanem a szülőhöz is "tartozzon". Vagy ez hülyeség?(Bocsánat az esetlegesen pontatlan fogalmazásokért, de így kora hajnalban.....)

0
0

Miki

hu0882 képe

Bocsánat a tényleg felesleges kérdésért, a Hierachial Select lesz az, amit keresek...

0
0

Miki