Tiszteletem,
Segítségeteket szeretném kérni, hogy hogyan tudnám-e megvalósítani a többszintű taxonómia szótárat views 3 modul használatával Drupal 6 rendszerben.
Van egy views szótáram, amibe különböző termékkategóriákat tettem. Többszintű kategóriákról lenne szó, például:
- Infomatika - Merevlemezek - Winchester - SSD - egyéb alkategória ... - egyéb alkategória ... - egyéb főkategória
A lényeg az lenne, hogy elsőnek a fő kategóriákat lehessen látni, majd egyre beljebb lehessen haladni. Fontos lenne a beszédes url is a Google miatt (erre használok pathauto-t is).
Pl.: /webshop/informatika/merevlemezek/
Vagy: /webshop/[tid]-informatika/[tid]-merevlemezek
Ha elfogynak a további alkategóriák (eljut valaki a merevlemezig), akkor jelennének meg az übercart termékei.
Szeretném kerülni a drupal alap taxonómia listázását (pl.: fő-kategória/al-kategória/al-al-kategória), mivel azt nem tudom testre szabni megfelelően, és a views-el könnyebben boldogulok.
Lehet, hogy a megoldás pofon egyszerű, de sajnos még elég kezdő vagyok views témába és még nem mindent látok át kellően. De azért remélem valaki tud nekem segíteni és esetleg tud adni egy kis támpontot vagy egy views export félét.
Előre is hálás köszönet!
Az übercartnak van saját
Az übercartnak van saját katalógusa azt nézted már?
Amit szeretnél azt azzal is össze tudod hozni.
Igen, néztem.
Ez valóban így van, csak az a problémám vele, hogy hardcode-olt azaz ha jól láttam bele van "égetve" a megjelenés és nehézkes módosítani. Mindenképpen views-es megoldás lenne jó, főleg a módosíthatóság és a rendezhetőség miatt (a rendezhetőség alatt a mezőket értem). Csak sajnos a fent említett dolgot egyszintűre tudtam megcsinálni.
Csináltam egy termék kategória nézetet, ami a kategóriákat listázza. Csináltam egy termék listázási nézetet ami a termékeket listázza. A probléma az, hogy a kategória listát nem tudom tovább bővíteni (itt a mélységre gondolok).
De ha van valami advanced megoldás a catalog formázásra, szerintem az is jó lehetne. Utána is járok. Köszönöm!
Hatosnál én az uc_advanced
Hatosnál én az uc_advanced_catalog-ot használom, Display Suite párossal. Az accontomnál látod az oldalam ott nézd meg hátha az elég az elképzelésednek.
De én már nem erőltetném a hatost már a hetesben is szinte minden kiegészítő modulja megvan és ők is jobban építettek a főbb modulokra. Például a katalógusuk view-ben teljesen átalakítható.
Szerintem Drupal7 UC3-ban mostanra már a hatossal egyenértékű webáruházat fél nap alatt összekattintgatsz, ha nem kell semmi extra.
Nézd meg mielőtt nagyon sok energiát a hatos verzióba fektetnél, lassan itt a D8 a nyakunkon nem árt ha a hetest tanulod.
Köszönöm!
Köszönöm, pont ilyesmire gondoltam! Hehe, hát igen.. nagyon tetszik ez a közösségi feeling-es CMS rendszer, főleg az, hogy nagyon gyorsan fejlődik. Sajnos ezt a projectet még D6-on kell átadnom, s valóban én is észrevettem, hogy a "komolyabb" dolgok már csak D7-re vannak és azzal érdemes foglalkozni. A D8-ra kíváncsi leszek, sok jót olvastam róla!
Egyet még azért remélek, hogy sikerül végre egy egységes admin felületet is alkotnia a Drupal csapatnak a 8-as verzióba, mivel vannak "furcsaságok" D7-en (itt gondolok az össze-vissza helyeken lévő beállítási lehetőségekre). Gondolom persze ez nagyban a modul fejlesztőktől is függ, de talán lehetne valahogy szabályozni ezt és több ill. komolyabb admin témával ellátni az új rendszert.
Még egyszer köszönöm!