Üdv!
Views táblázatos formát választottam, és az a furcsaság történik, hogy ha több oldalnyi sor jelenik meg, azaz alul tudok a következő oldalra menni egy hivatkozással, akkor a következő oldalon kicsit elcsúsznak a táblázat oszlopvonalai, ugrálnak, pedig semmi sem indokolja, nincs annyival szélesebb tartalom az adott oszlopban, hogy át kéne rendeznie.
Sehogy sem tudtam ezt befolyásolni.
Ez valami hiba?
Van valamilyen rejtett beállítás, ahol meg tudom adni, hogy az egyes oszlopok pontosan milyen szélesek legyenek, hogy ezt elkerüljem?
Nem min./max., hanem pontosan.
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?:
Drupal verzió:
Fórum:
Szerintem
Szerintem nem sokat lehet mondani, amíg nem látjuk az oldalt.
Nagy Gusztáv
Én kipróbálnám különböző
Én kipróbálnám különböző sminkekkel is...
Jó ötlet, ki is próbáltam az
Jó ötlet, ki is próbáltam az alap sminkkel is (Bartik, Seven) és ugyan az a helyzet... tehát akkor a Views hibája lehet.
Szerintem nem hiba ez, hanem
Szerintem nem hiba ez, hanem így működik.
Ha ez nem jó, akkor egyenként kell beállítani az oszlopok szélességét css-sel.
Védd az állatokat! ;)
de magától nem változtatná az
de magától nem változtatná az oszlopok szélességét. Valami van a kódban, ami ezt okozza.
Másnak nem tűnt még fel? nem hiszem, hogy csak nálam van így.
Én ezt nem értem..
Én ezt nem értem..
Miből lehet arra a következtetésre jutni, hogy 'Valami van a kódban, ami ezt okozza'. Vajha Earl beleírta, hogy if drupalhuuser = druta {verjükszétatáblázatot}???
Én speciel megkérdezném magamtól: tökrehótjólkenemvágom a html nyelvet, főleg, ami a táblázatokat illeti?
Utána: tökrehótjólkenemvágom a css-t, főleg ami a táblázatokat illeti?
Namegaztán: tökrehótjólkenemvágom a drupal html template rendszerét, hogy ezt így tényszerűen megállapítsam?
Ha mindhárom kérdésre igen a válasz, akkor vesszek el ha nem, én fogok beküldeni issuet a views modulhoz a patchel együtt, amennyiben részletezed, hogy mi csúszik el és hol.
Hóthalál trivial a problémád, igen valószínú, hogy css és társai. Viszont amíg nem látszik az oldalad, addig max ő tudja a tutit: http://www.tutorial.hu/html5-es-css3/
----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.
A fentieket valóban nem tudom
A fentieket valóban nem tudom, így logikai alapon.
Nem tudok angolul, így javítást sem tudok beküldeni.
Azzal kezded, hogy te ezt nem érted: ez ki van zárva, mint látom, te mindent értesz, csak én vagyok a hülye. Főleg mert kérdezek, és jelzek egy hibát. Végül is nem ezért van ez a fórum...
Nem
Az a baj, hogy ez nem hiba. Egyszerűen csak ilyen, és ha neked nem felel meg, akkor a fent linkelt dokumentum alapos elolvasása után már könnyen olyanra tudod szabni a kinézetét, amilyenre szeretnéd.
Viszont azt nem várhatod el egy általános célú modultól, hogy a te speciális igényeidhez alkalmazkodjon.
Választ szeretnél? - Új kérdés, új téma - Tesztoldal - Trollkezelés - Frissítés
Arra próbáltam rávilágítani
Arra próbáltam rávilágítani az éjszaka nem túl szomjasan, hogy ha valamit megtanultam a drupal használata során, az az, hogy mindig először magamban keressem a hibát, bármi probléma van a rendszerrel. És általában ennél a pontnál meg is szoktam találni.
----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.
Kedves segítők!
Kedves segítők!
Lássátok már be, hogy ez nem spec. igény, hanem hiba.
Az offline világban, pl. táblázatkészítésben otthon vagyok és alap, hogy ha csinálunk egy táblázatot, és az több oldalon át megy, akkor az oszlopok szélessége változatlan.
Főleg így van, ha semmi sem indokolja, azaz egyik táblázatba sem került szélesebb tartalom.
Itt ez a helyzet.
Ez egy hiba. Pont.
De felejtsük el, ha nem beszélünk róla, akkor nincs...
Oké
Oké, te azt mondod, hiba. Én azt mondom, hogy rendben, fent megkaptad a kellő útmutatást ahhoz, hogy a táblázatok kinézetét (is) az általad kívánt módon alakítsd. :)
A kérdés már csak az: neked mennyit ér meg időben és energiában, hogy a saját oldaladon ezt a hibát megszüntesd?
Választ szeretnél? - Új kérdés, új téma - Tesztoldal - Trollkezelés - Frissítés
A problema arrafele keresendo
A problema arrafele keresendo, hogy az offline vilag meg az online vilag tok maskepp mukodik. Talan elobb meg kellene ismerkedni az online vilagot mozgato alapveto ismeretekkel mielott valamirol kijelentjuk hogy ez bug. Szerintem peldaul az, hogy az offline vilagban nem valtozik az oszlopszelesseg, az hiba. De ez az en privat velemenyem.
--
meg tudod mutatni ezt egy linken?
vagy legalább screenshoton? sajnos nem túl jó a fantáziám, nem tudom elképzelni mi a gond, azért is nem szóltam eddig hozzá. csak már nagyon bántja a szemem ez a vita, jó lenne látni legalább képen, hogy mi a hiba.
-
clear: both;
Az a helyzet, hogy a két
Az a helyzet, hogy a két oldal, és benne a két táblázat nem tudja egymásról, hogy egymás folytatásai.
Ha lenne olyan lehetőség, a HTML-ben, hogy ezt jelezni lehetne, és lenne olyan böngésző ami ezt értelmezné, akkor lehetne arról beszélni, hogy a Views modul nem jó HTML kódot tol ki, mert ezeket a spec jeleket nem helyezi el a kódban. Ekkor ez egy olyan hiba lenne amit a Views modulban lehet kijavítani. (persze ehhez kéne egy jövőbelátó modul is a böngészőkben, hogy tudják, hogy milyen újabb táblázat darabokat kapnak, vagy le kéne tolni az egész táblázatot, akkor viszont pont felesleges a lapozás, és szépen meg is ölné a webszervert egy-egy nagyobb táblázat.)
Amíg ez nem igaz, addig sajnos egy olyan hibáról van szó, ami az egész webes architektúra sajátja, a Views modul erről nem tehet.
Ennek a hibának a kijavítására pedig csak kerülő megoldások vannak, ráadásul olyanok, amik nem lehetne része a Views modulnak, ugyanis a végső forma megalkotása, a renderelés nem a Views modul feladata, hanem a böngészőjé(bongésző, smink stb. függő).
Márpedig ezt a hibát csak úgy lehetne javítani, ha tudnánk azt, hogy hogyan renderelődik le a táblázat összes oldala. Szóval ehhez nem csak le kéne tölteni az adatbázisból az összes elemet, nem csak html-é kéne konvertálni, hanem még le is kéne rajzoltatni az összes oldalt egy böngészővel a szerver oldalon, egy oldal kiszolgálása előtt.
Márpedig lapozást pont azért rakna be, hogy ezt ne kelljen.
Ami az offline világban elvárható, az itt az online-ban nem mindig várható el. Ezt el kell fogadnod.
Szóval hibának hiba, csak nem fog senki ezzel(teljesen automatikus helyes tördelés) foglalkozni, mert kb. annyira felesleges mint megpróbálni örökmozgót építeni.
pp
Palócz István
https://palocz.hu | https://tanarurkerem.hu
A következők válaszát
A következők válaszát köszönöm, ezek építő jellegűek voltak:
balagan
szt
aboros
pp
Hiba vagy nem (kód szempontból lehet, hogy nem, de logikailag az), talány egyelőre, hogy ha egy kód alapján, ami a táblázatot megrajzolja, és semmi sem szabályozza az oszlop szélességét, akkor ugyanolyan adatokra miért változik meg az oszlopszélesség.
A táblázat kódja csak azt adja meg, hogy melyik adat melyik oszlopba kerüljön, majd kezdődjön új sor, tehát ha az adott oszlopokba pl. ugyanolyan szélességű adatok kerülnek, akkor akár lehetne ugyanolyan is az oszlopszélesség a lapozás után.
Valahol bele kell majd nyúlnom, valószínűleg a sminkbe, és megadott oszlopszélességet megadni.
Mellékelem a képernyőképet.
Adatvédelmi okokból a tartalmat kiretusáltam, de higgyétek el, hogy a tartalom nagyjából ugyanolyan széles, egyik sem szélesebb, mint az oszlopfejléc, azaz nincs ok, amiért átrendeződik a szélesség.
Pirossal bekarikáztam az elcsúszáspontokat.
---
https://docs.google.com/file/d/0B_Fudia7L0cSdVBRN3lSdXBHV2M/edit?usp=sha...
Igazából én ugyanazt mondtam
Igazából én ugyanazt mondtam ám, mint pl. szantog, csak rövidebben ;)
Viszont találtam egy tök régi issuet, aminek a megoldása szintén az volt, hogy: css.
Ráadásul itt nem is lapozásnál, hanem gruppolásnál kérték számon az egyenlő oszlopokat.
Az issuehoz csatolt képen jól látható (szal itt látszanak az adatok is), hogy mindegyik oszlop mindegyik táblázatában ugyanazok a szövegek vannak, kivéve a "Title" oszlopot, mégis mind a négy táblázatban, mindegyik oszlop más szélességű.
És tudom, hogy nem értesz angolul, de hidd el, hogy merlinofchaos, a views szülőatyja is azt mondta erre: css.
OFF: Még valami: ahogy az online világban egyre jobban el kell merülnünk a Responsive web design rejtelmeiben, úgy egyre inkább meg kell szokni a változó/ugráló/többféle kinézetű táblázatokat, meg úgy általában mindent, ami nem fix szélességű.
Védd az állatokat! ;)