Views szűrés saját tartalom

makgab képe

Üdv!

A views modulban hogyan tudnék szűrni a saját tartalomra?
A szűrési feltételek közé hogyan lehet ezt megadni?

Tehát a bejelentkezett user saját tartalmai kellenének.

Drupal verzió: 
eager képe

hasznos lehet:
http://vimeo.com/channels/vorosborosdrupal/27592001

konkrétan a lényeg (az előző videó után érthető lesz):
http://state68.com/content/filtering-view-show-only-content-created-curr...
(változás: az argumentumokat views 3-ban "contextual filter"-nek hívják)

1
0
makgab képe

Ok, kösz.
De olyanra gondoltam, hogy az adott (belépett) user által létrehozott tartalom megjelenjen. A video-ban nem egészen ez volt.

Tehát a blokknézetben a user tartalmai mindig jelenjenek meg. A video-ban csak akkor jelentek meg, ha a userhivatkozásra kattintottak, azaz az url-ból vette a usert.

0
0
eager képe

Igen, ebben az esetben a videó csak eligazít a felhasználói felületről, és ötleteket ad; a kérdésedre valójában sokkal egyszerűbb válasz van, a második linken:

1. Create the view!
  2. Add an argument for User: Uid
    (ezt contextual filter néven találod meg, a jobbra lenyitható advanced oszlopban)
  3. Under "Action to take if argument is not present", select "Provide default argument" and then "User ID from logged in user".
  4. Hit Update, then save your view. You're done!

Ha bejelentkezik olyan valaki, aki tett közzé tartalmakat, annak megjelenik a blokk az ő tartalmaival (ha nem szűkíted le a megjelenését, akkor minden oldalon megjelenik).

Ha nincs tartalma neki, vagy nincs bejelentkezve, a fenti módon előállított views blokk nem jelenik meg.

0
0
makgab képe

Igen, közben módosult a hozzászólásod.
Működik, köszönöm!

Tehát:

• Kapcsolatok hozzáadása: "Tartalom: szerző"
  • Szövegkörnyezeti szűrők hozzáadása: " (szerző) Felhasználó: Felhasználóazonosító "

"Ha a szűrőérték NEM elérhető" opció:
"Alapértelmezett érték biztosítása" -> Felhasználó azonosító a bejelentkezett felhasználótól

Köszönöm mégegyszer!

0
0
eager képe

Igen, valószínűleg az a relation kell hozzá (Kapcsolatok hozzáadása: "Tartalom: szerző"), én megpróbáltam kivenni onnan, hogy lássam, anélkül megy-e, de mentéskor mindig magától visszarakja nekem, ebből tényleg az jön le, hogy akkor tényleg kell neki :) Mindenesetre megy :)

0
0