Views rendezés cím szerint, ha számmal kezdődik

mattil képe

A views tartalom szerinti rendezése ugye ABC sorrendben jeleníti meg a tartalmat. Ez eddig rendben van, csakhogy ha a címben szerepel egy szám is, akkor az 1. után a 11. jön, nem a 2.
A problémás oldalon végül is úgy sikerült -ideiglenesen- megoldani, hogy az oldal gazdája az egyszámjegyű címek elé beírt egy nullát, de így nem valami szép. A jövőben pedig olyan címeket is szeretne majd ugyanitt megadni, mint pl. Rüdige vérvonal 1. pár, Rüdige vérvonal 2.pár stb, ahol már nem vagyok benne biztos, hogy működne a "nullás megoldás"

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

Erre inkább a súlyozást (pl. Weight modul) alkalmaznám.

1
0

Nagy Gusztáv

chx képe

Ha valami esztelen nagyot akkor http://stackoverflow.com/questions/12097368/mysql-order-by-string-with-n... ez legyen az útmutatód.

Ha behánytál ettől a megoldástól, akkor entity save közben szedd ki a számokat (preg_match a barátod) valami csinos helyre (field-be esetleg schema alter-rel beszuszakolsz saját property-t és írsz hozzá hook_views_data-t) és arra még indexelni is lehet.

0
0
Geva képe

és ha egy szóközzel kezded az egy számjegyű sorszámokat? :-) ...csak kilenc van belőlük, ők biztosan a sorrend elején lesznek szerintem(nem próbáltam).

0
-2