Views modul használata

alvilag képe

Sziasztok!
A kérdés egyszerű, de mégis bonyolult. Hogyan kell használni a Views modult?
Az a baj, hogy agyon idegeltem magam, hogy megértsem az értelmét, de nem igazán sikerült. Azt tudom, hogy egyedi nézeteket lehet vele létrehozni. De hogy ezt én hol és hogyan tudom megnézni... szóval zavaros nekem az egész.
Fel tudna homályosítani valaki? Nagyon kérlek Titeket, mert már kezdem elég gyagyának érezni magam (tán az is volnék?? :) ).

Az alap probléma annyi, hogy szeretném, ha a részletes keresőben megjelenne a regisztrációs úrlapon megadott szempontok, és azok kitöltögetésével lehetne keresni. (A reg lapot a Profil cuccal csináltam)

Szóval atom HELP!!

Üdv:
Zoli

Doka képe

Nem vagyok Views specialista, de szerintem a Views inkább arra jó, ami node. A user és a profil viszont nem node, emiatt a Views korlátosan használható ez esetben. Van a nodeprofile modul, az talán segít, nézd meg!

Doka

0
0
alvilag képe

Köszi a tippet.
Az a baj a modullal, amit ajánlottál, hogy nem kereshető, főleg nem kategória szerint.
Megpróbáltam egy HEAD verziójú modult, a ProfilePlus-t. Nagyon frankó, mivel kereshetővé teszi a Felhasználói Profilban megadott adatokat.
Egy vele a baj: nem mutat részletes keresőt. Tehát azt szeretném, hogy a profilban megadott kategóriák szerint is lehessen keresni. (Pl.: Név, ország, kedvenc szín....)

Tudnál/Tudnátok ebben segíteni? Nem nagyon értek a php-hoz.

Rasztaház.hu

0
0
Nagy Gusztáv képe

Szerintem jobban jársz, ha a Profile helyett inkább CCK-val létrehozol egy új tartalomtípust az emberek leírására, azzal már azt csinálsz, amit akarsz.

Nagy Gusztáv
http://nagygusztav.hu

0
0

Nagy Gusztáv

Illyés Edit képe

Szegény Profile modul kapott hideget-meleget a Lullabot Deprecated! podcastjában. Érdemes végighallgatni, komoly cikizés ment, lényegében minden deprecated, kivéve Views, CCK, Action és a JQuery :) És ha ilyen a közhangulat, akkor hosszabb távra tervezve tényleg inkább érdemes CCK-val megoldani.

0
0