Sziasztok!
Views listát kell készíteni azon userekről, akik valami miatt még sosem léptek be az oldalra illetve akik már beléptek.
Az "Utolsó tevékenység"-re szűrve kellene megoldani, azaz ha az utolsó tevékenységnél nincs semmi adat (=NULL ?), vagy van, akkor passzoljon.
A csoportos szűrővel szeretném megoldani, mert az olyan jó :)
Mit kellene bekattintani szerintetek?
Csatoltam egy képet a beállítási ablakról (a képen látható első 3 beállítás működik, azaz "5/30/60 napon belül lépett be utoljára").
Előre is köszi!
Drupal verzió:
Fórum:
Csatolmány | Méret |
---|---|
tevekenyseg.png | 126.35 KB |
NULL
Számomra elsőre meglepő volt (csak hirtelen kipattant ötlet volt), de ez így működőképes:
(Szerk.: most látom, Te is tettél egy megjegyzést a NULL-ról. :D)
(Szerk. 2.: ha már -1 hónap, akkor már "-1 month" kéne oda, nem -30 days. :))
Kipróbáltam ezt, de nem jó.
Kipróbáltam ezt, de nem jó.
Az "Is equal to" és NULL üreset ad vissza, az "Is not equal to" és NULL meg minden elemet visszaad.
Bár lehet, hogy ez amiatt van, hogy a radiobutton-t a CCYY-MM-DD-vel nem engedi elmenteni, csak az offset-essel.
Szóval ahogy nálad a képen van, nem lehet elmenteni.
(Ez egy bug talán, vagy ennek nincs értelme, ezért ledob?)
Védd az állatokat! ;)
Nem értem, talán tényleg bug, hogy nem lehet átváltani...
Ez tényleg nagyon furcsa, talán tényleg bug, mert én meg megpróbáltam most átkapcsolni a radio buttont, és nekem az "An offset from the current time such as "+1 day" or "-2 hours -30 minutes"" opcióról automatikusan mindig visszaugrott az Apply gombra való kattintás után az "A date in any machine readable format. CCYY-MM-DD HH:MM:SS is preferred." opcióra... ezt most nem igazán értem, miért nem hajlandó elfogadni.
Szóval az a gáz, hogy nekem meg a másikra nem enged átkapcsolni, úgyhogy most nem tudom tesztelni az általad írtakat, hogy mi lenne a jó megoldás. :((
A bug (?) okára is jó lenne rájönni.
Közben meglett a válasz a
Közben meglett a válasz a kérdésemre:
A "A date in any machine readable format. CCYY-MM-DD HH:MM:SS is preferred" opciót kell választani, és be kell írni egy tuti korábbi dátumot, amikor még nem volt élet a siteon, nálam pl: 2000-01-01 01:00:00
És utána ezt kell bekattintani:
- sosem lépett be: "Is less than"
- valamikor már belépett: "Is greater than"
Viszont a bug az bug, szóval ez a csoportos szűrési funkció úgy hibás, hogy amikor először egy sima filtered van, és annak beállítod az egyik opciót (szóval vagy "A date in any machine readable format...", vagy "An offset from the current time such as..."), akkor ha ez után átváltasz groupped-re, akkor az összes beörökli ezt a beállítást, és bár látszólag szabadon választhatsz mindegyik szűrési opciónál, elmenteni ezeket mégsem fogja (szóval nálad az egyik ragadt be, nálam meg a másik).
Van róla issue is.
Köszi Péter a segítséget!
Védd az állatokat! ;)
Én is köszi! Kipróbáltam, és
Én is köszi! Kipróbáltam, és az általad írt "trükk" tényleg működik, először el kell menteni, beállítva a megfelelő radio buttont, és csak utána groupedra állítani. Érdekes egy hiba.
Amiket írtál a "sosem lépett be", "valamikor már belépett" opciókra, az jó ötlet, végül is csak egyszer kell azt lekérdezni, hogy pl. az admin mikor lett létrehozva, azelőtt tuti nem volt létrehozva más júzer (max. Devel modullal, vagy programkódon keresztül, de az kevésbé releváns), tehát ez jó lehet a "sosem lépett be" opcióra (ennél "kisebb" dátumot be lehet állítani), a "valamikor már belépett" opcióra meg az ezutáni, "nagyobb" dátum jó.