Egy honlap címlapját szeretném Drupal 7 alatt, views modullal, saját mezőkkel összeállítani, ezzel nem is lenne gond. A probléma, amin nagyon felakadtam, a következő.
A drupal jogosultság beállításoknál a cikkek hozzászólásait csak regisztrált felhasználók láthatják. Ennek megfelelően az alapértelmezett címlapon az előnézetek alatt az "x hozzászólás" link csak a regisztrált felhasználóknak jelenik meg.
Egy ilyen linket szeretnék a views-al a tartalmak előnézete alá tenni. Ezt meg tudom oldani a mezők hozzáadásánál a "Tartalom: Hozzászólások száma" mező hozzáadásával (ez ugyan nem link, de ez még nem is lenne nagy baj), vagy úgy, hogy hozzáadok egy "Tartalom: tartalom azonosító" mezőt, melyet rejtettre állítok, majd az ez után hozzáadott "Tartalom: Hozzászólások száma" mezőnél beállítom, hogy a mező hivatkozásként legyen megjelenítve, a "node/[nid]#comments" útvonalat megadva neki, ekkor már hivatkozásként jelenik meg.
A problémám, hogy akárhogyan is hozom létre a mezőt, az mindíg megjelenik, még a be nem jelentkezett felhasználóknak is. Ugyanez a helyzet mondjuk egy olvasottsági adatokat megjelenítő mezőnél is, nem veszi figyelembe, hogy kinek van jogosultsága a statisztikai adatokat megnézni.
Átböngésztem már jó pár hozzászólást, de megoldást még nem találtam. Előre is köszönök minden segítséget.
Nem igazi megoldás
Nem igazi megoldás, de egyenlőre css-el elrejtem a be nem jelentkezett felhasználók elől az "x hozzászólás" mező dobozát. Azonban ezzel a módszerrel már az olvasottsági adatok megjelenítése csak egy szűkebb csoport számára nem működik.
Esetleg valakinek van valami ötlete?
Tartalom alapú megjelenítés és külön nézet
Amikor a Viewsban mező alapú a megjelenítésed, nem történik semmilyen jogosultság ellenőrzés a mezőknél, egyszerűen bekerül a kimenetbe, amit hozzáadsz.
A legegyszerűbb megoldás itt, ha tartalom alapú megjelenítésre váltasz, ekkor a node modul által előállított bevezetőt megkaphatod, amiben a hozzászólásokra mutató link már csak bejelentkezett felhasználóknak fog látszódni, a be nem jelentkezett látogatóknak pedig egy bejelentkezés és regisztráció link kerül ki.
Ehhez a fajta megjelenítéshez értelemszerűen csak a node-ban szereplő mezők közül adhatsz hozzá újakat, és ezt nem a view konfigurálásánál, hanem a tartalomtípusod mezőinek megjelenítési beállításainál teheted, és ez kihat majd más listázásokra is (pl. taxonómia kifejezések listaoldala).
Azt javaslom, az olvasottsági adatok megtekintésére készíts egy külön nézetet. Annak teljes elérhetőségét könnyen szabályozhatod, és akár még kedvezőbb is lehet egy jobban áttekinthető, rendezhető táblázat megjelenítése. Nem éri meg dolgozni azzal, hogy ugyanott jelenjen meg ez az adat csak bizonyos csoportok számára.
Ezek a megoldás javaslatok persze némileg a problémád megkerülését jelentik, de hátha épp elég jók lesznek neked. :)