Views-ban megjelenő összefüggő CCK-mezők

burney képe

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem.
Azt szeretném megoldani, hogy egy tartalomtípus elemeinek megjelenítésénél, a tartalomtípushoz létrehozott 2db CCK-mező a views-ban olyan relációban jelenne meg, hogy ha az elsőnek van értéke, akkor az jelenik meg, ha a másodiknak, akkor az (DE!) ha mind a kettőnek van értéke, akkor csak az első (ez benne a csavar).

Gyakorlatban ez azért lenne jó, mert a megjelenő "termékek" logójának vagy nevének megjelenítéséről lenne szó, azaz, ha van logo, akkor az jelenik meg (figyelmenkívül hagyva, hogy az ide tartozó másik mező is ki van töltve (termék márkája szöveg), mert az már nem fontos, ha van logo)
=> ha nincs logo, akkor csak a "termék márkája szöveg". (de ez nem gond.)

/a node page oldalán ezt már megvalósítottam php-val, külön node.tpl-t készítve neki, de a views esetében ez komoly akadály.../

Ha esetleg CCK szinten van rá megoldás, azaz ha valahogy létre lehetne hozni olyan választási lehetőséget a node/edit oldalon, ahol vagy az egyik vagy a másik "értékadást" lehetne alkalmazni.

Előre is köszönöm a segítséget!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
ipeto képe

Kicsit hasonló feladatot én ezzel a modullal oldottam meg: http://drupal.org/project/views_customfield
Fel kell venni a szükséges mezőket a nézetbe, kikapcsolni a megjelenítésüket, ill. beszúrni még egy PHP-kód mezőt. Ezután egy print_r($data) függvénnyel ki lehet írni, hogy milyen változók érhetők el a $data tömbben, amikkel utána már lehet zsonglőrködni.

0
0
burney képe

Ezt kerestem, eddig :)

...ugyan a változók nekem nem tartották az előzőleg (views-ban felvett) -mezők beállításait, azaz pl. nem hivatkoztak az aktuális node-ra (tehát csak "sima value" értékkel tértek vissza), de ezt a hiányosságot könnyen orvosoltam a l() fv. alkalmazásával, és az elérhető változók felhasználásával.

Köszöntem még egyszer!

0
0