Sziasztok!
A Viewsban két szótárból veszem az adatokat a kereséshez.
Az egyikben muszáj választani, a másikban nem.
Az elsőben "felsoroltak mindegyike", a másodikban "egy ezek közül" művelet van beállítva.
Az "Alaphelyzet" gombra a böngésző kiakad, hogy úgy érzékeli, sosem fog teljesülni.
Valaki úgy oldotta meg, hogy átírta a hivatkozást arra, hogy egy url-re ugorjon, de ez nekem nem szimpatikus.
Hiba van a kódban, vagy kihagyok valamit?
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?:
Drupal verzió:
Fórum:
konkrétan mi a hiba?
"Az "Alaphelyzet" gombra a böngésző kiakad, hogy úgy érzékeli, sosem fog teljesülni."
Konkrétan mi történik? Nem az van, hogy átirányítási körbe kerül a böngésző? (Találkoztam már ilyen hibával, itt: http://drupal.org/node/1855034 )
De igen, valószínű
Néztem a linket, amit javasoltál, ott láttam egy patch file-t, amit nem tudok futtatni, de megpróbáltam kikeresni a kérdéses file-ban az exposed_validation....de ott csak expose_validation van, így bővítettem azt.
Nem javult meg.
A hibaüzenet egyébként ez:
Az oldal nem megfelelően van átirányítva
A Firefox azt észlelte, hogy a kiszolgáló olyan módon irányítja át a kérést, hogy az soha nem fog teljesülni.
Ez a probléma sokszor a letiltott vagy visszautasított sütik miatt jelentkezik.
Üdv,
Zoltán
Várj, most mit módosítottál a
Várj, most mit módosítottál a patch-nek megfelelően? Egyáltalán használod az egyelőre sandboxban lévő Views hst filter modult? Mert ha nem, akkor nem értem, milyen módosításokat végeztél el, és hol... remélem, hogy nem a Views core-ban!
Szóval milyen modulokat használsz?
Csak simán a Views-t?
Ettől függhet, hogyan történik ez az átirányítási hiba, hogy milyen kapcsolódó modulok futnak a háttérben, amik befolyásolhatják a viselkedést az exposed filterek használatakor.
views_hst_filter-reset-1855034.patch
views_hst_filter-reset-1855034.patch javasolt módosítást, de nem hagytam úgy.
Views van fent, Views hack, Views slideshow - ehhez Libraries és Taxonomy Access Fix.
Most így hirtelen ennyire emlékszem.
Üdv,
Zoltán
de ezt a views_hst_filter_handler_filter.inc fájlban kell...
ez a views_hst_filter_handler_filter.inc fájlhoz tartozó módosítás. Ezért kérdeztem, mit módosítottál, és minek? :) Nálad nyilván más a probléma, csak szemléltetésként írtam, hogy volt már ilyen probléma máshol is, nálad egyáltalán nem biztos, hogy ezzel van összefüggésben, de miután írtad is, hogy ezt a modult nem használod, nem tudom, végül hova írtad be ezt a módosítást, tehát melyik fájlba, ha nálad nincs views_hst_filter_handler_filter.inc...
Amúgy azt az oldalt, ahol a problémás Alaphelyzet gomb van, teljes egészében Views UI-on keresztül generáltattad le?
Ha lehet, írj le minél többet a körülményekről, hogy ne kelljen állandóan visszakérdezgetni... :)
Azóta módosítottam, nem a ..
Azóta módosítottam, nem a ...handler... -ben, hanem a ...filter...-ben módosítottam, vagyis bővítettem a patch-ben megadott sorokkal az abban megadott(nak tűnt) sorokat. Csak ahogy írtam, egy "d"-vel kevesebb volt a függvény vevében.
Szóval ezt elvetettem.
Nos, mit is csináltam. Létrehoztam két szótárat, beállítottam a jogosultságot úgy, hogy az egyik szótár tartalmát a korlátozott jogosultsággal rendelkező regisztrált felhasználó is tudja módosítani.
Készítettem egy adatfelvitel tartalomtípust, ahol több egyszerű mező mellett a szótárak tartalma is kiválasztható.
Eztán Views UI-val elkészítettem a lekérdezést úgy, hogy a szűrő az egyik blokkba került, az eredmény pedig a Main content-ben maradt.
Az egyik szótár tartalma fix, a másik módosítható, ez utóbbi kiválasztása nem is kötelező a szűrésben.
Igazából ennyi. Gondolom ez totál alap, amit csináltam.
Ja, és még a ctools van fent.
Kezdőként nem igazán tudom, mit kellene még megemlítenem.
Mivel demo oldalról van szó, magánban tudok adni hozzáférést, hogy rá lehessen nézni, mit rontok el.
Üdv,
Zoltán
mi az egész konkrét hibajelenség?
De ezzel csak az a baj, hogy úgy módosítottál valamit, hogy az a modul, amihez a patch készült, nálad ezek szerint nincs fent. Mármint az egyelőre sandboxban lévő views_hst_filter modul.
Jól értem, hogy az Alaphelyzet gombra rákattintva a böngésződ átirányítási körbe kerül? Tudsz mellékelni egy screenshotot a hibajelenségről?
Amúgy ha gondolod, esetleg magánban ránézhetek, bár nem garantálom, hogy rájövök a hibára.
Köszönöm, küldtem magánba az
Köszönöm, küldtem magánba az adatokat.
A hibaüzenet képe csak az a szöveg a böngészőben, amit leírtam.
Üdv,
Zoltán
Úgy néz ki, Views bug a D7.17-től felfelé
Úgy néz ki, Views bug a D7.17-től felfelé egy core bug javításának következtében, ami magával hozott egy bugot a Views-ban:
Drupal 7.17 breaks some form redirects (including views exposed filters)
http://drupal.org/node/1836082