Views - Alaphelyzet gomb

KoveZoli képe

Sziasztok!

A Viewsban két szótárból veszem az adatokat a kereséshez.
Az egyikben muszáj választani, a másikban nem.
Az elsőben "felsoroltak mindegyike", a másodikban "egy ezek közül" művelet van beállítva.
Az "Alaphelyzet" gombra a böngésző kiakad, hogy úgy érzékeli, sosem fog teljesülni.
Valaki úgy oldotta meg, hogy átírta a hivatkozást arra, hogy egy url-re ugorjon, de ez nekem nem szimpatikus.
Hiba van a kódban, vagy kihagyok valamit?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Sk8erPeter képe

"Az "Alaphelyzet" gombra a böngésző kiakad, hogy úgy érzékeli, sosem fog teljesülni."
Konkrétan mi történik? Nem az van, hogy átirányítási körbe kerül a böngésző? (Találkoztam már ilyen hibával, itt: http://drupal.org/node/1855034 )

1
0
KoveZoli képe

Néztem a linket, amit javasoltál, ott láttam egy patch file-t, amit nem tudok futtatni, de megpróbáltam kikeresni a kérdéses file-ban az exposed_validation....de ott csak expose_validation van, így bővítettem azt.
Nem javult meg.
A hibaüzenet egyébként ez:

Az oldal nem megfelelően van átirányítva
A Firefox azt észlelte, hogy a kiszolgáló olyan módon irányítja át a kérést, hogy az soha nem fog teljesülni.
Ez a probléma sokszor a letiltott vagy visszautasított sütik miatt jelentkezik.

0
0

Üdv,

Zoltán

Sk8erPeter képe

Várj, most mit módosítottál a patch-nek megfelelően? Egyáltalán használod az egyelőre sandboxban lévő Views hst filter modult? Mert ha nem, akkor nem értem, milyen módosításokat végeztél el, és hol... remélem, hogy nem a Views core-ban!

Szóval milyen modulokat használsz?
Csak simán a Views-t?
Ettől függhet, hogyan történik ez az átirányítási hiba, hogy milyen kapcsolódó modulok futnak a háttérben, amik befolyásolhatják a viselkedést az exposed filterek használatakor.

0
0
KoveZoli képe

views_hst_filter-reset-1855034.patch javasolt módosítást, de nem hagytam úgy.

Views van fent, Views hack, Views slideshow - ehhez Libraries és Taxonomy Access Fix.
Most így hirtelen ennyire emlékszem.

0
0

Üdv,

Zoltán

Sk8erPeter képe

ez a views_hst_filter_handler_filter.inc fájlhoz tartozó módosítás. Ezért kérdeztem, mit módosítottál, és minek? :) Nálad nyilván más a probléma, csak szemléltetésként írtam, hogy volt már ilyen probléma máshol is, nálad egyáltalán nem biztos, hogy ezzel van összefüggésben, de miután írtad is, hogy ezt a modult nem használod, nem tudom, végül hova írtad be ezt a módosítást, tehát melyik fájlba, ha nálad nincs views_hst_filter_handler_filter.inc...

Amúgy azt az oldalt, ahol a problémás Alaphelyzet gomb van, teljes egészében Views UI-on keresztül generáltattad le?
Ha lehet, írj le minél többet a körülményekről, hogy ne kelljen állandóan visszakérdezgetni... :)

0
0
KoveZoli képe

Azóta módosítottam, nem a ...handler... -ben, hanem a ...filter...-ben módosítottam, vagyis bővítettem a patch-ben megadott sorokkal az abban megadott(nak tűnt) sorokat. Csak ahogy írtam, egy "d"-vel kevesebb volt a függvény vevében.
Szóval ezt elvetettem.

Nos, mit is csináltam. Létrehoztam két szótárat, beállítottam a jogosultságot úgy, hogy az egyik szótár tartalmát a korlátozott jogosultsággal rendelkező regisztrált felhasználó is tudja módosítani.
Készítettem egy adatfelvitel tartalomtípust, ahol több egyszerű mező mellett a szótárak tartalma is kiválasztható.
Eztán Views UI-val elkészítettem a lekérdezést úgy, hogy a szűrő az egyik blokkba került, az eredmény pedig a Main content-ben maradt.
Az egyik szótár tartalma fix, a másik módosítható, ez utóbbi kiválasztása nem is kötelező a szűrésben.
Igazából ennyi. Gondolom ez totál alap, amit csináltam.
Ja, és még a ctools van fent.

Kezdőként nem igazán tudom, mit kellene még megemlítenem.

Mivel demo oldalról van szó, magánban tudok adni hozzáférést, hogy rá lehessen nézni, mit rontok el.

0
0

Üdv,

Zoltán

Sk8erPeter képe

"Azóta módosítottam, nem a ...handler... -ben, hanem a ...filter...-ben módosítottam, vagyis bővítettem a patch-ben megadott sorokkal az abban megadott(nak tűnt) sorokat."

De ezzel csak az a baj, hogy úgy módosítottál valamit, hogy az a modul, amihez a patch készült, nálad ezek szerint nincs fent. Mármint az egyelőre sandboxban lévő views_hst_filter modul.

Jól értem, hogy az Alaphelyzet gombra rákattintva a böngésződ átirányítási körbe kerül? Tudsz mellékelni egy screenshotot a hibajelenségről?

Amúgy ha gondolod, esetleg magánban ránézhetek, bár nem garantálom, hogy rájövök a hibára.

0
0
KoveZoli képe

Köszönöm, küldtem magánba az adatokat.
A hibaüzenet képe csak az a szöveg a böngészőben, amit leírtam.

0
0

Üdv,

Zoltán

Sk8erPeter képe

Úgy néz ki, Views bug a D7.17-től felfelé egy core bug javításának következtében, ami magával hozott egy bugot a Views-ban:

Drupal 7.17 breaks some form redirects (including views exposed filters)
http://drupal.org/node/1836082

1
0