Views és külső adatbázis

drfel képe

Kedves gyakorlott drupalosok!
Nagyon kezdő vagyok, ezért bocs ha triviális dolgokat kérdezek.
Adott egy már létező mysql adatbázis, amit Drupalból szeretnék elérni. PHP-t írva elérem, módosítom, listázom, de szeretném kérdezni: létezik-e a views modulnak vagy másnak olyan verziója, ami lekezelné ezt? Már ott megáll, hogy az administer/site building/add field-nél nem lehet a külső adatbázisból válogatni. Kicsit már ismerve a Drupalt, logikus hogy ez így van, de van-e más modul, más lehetőség mint php-ban lekódolni mindent?
Másik kérdésem: administer/site building/menus-ben a path-ban külső url-t adok meg. Azt szeretném, hogy új ablakban induljon el. Ha csak utánaírom a target-et, nem jó. Van ennek valami megoldása?
A válaszokat köszönöm szépen.

Illyés Edit képe

Hol van ez az oldal: administer/site building/add field? Szerintem nincs ilyen URL a Drupalban. Egyébként az első kérdésedre a válasz az, hogy be kell vinni a tartalmakat Drupal alá – végül is ezért akarsz tartalomkezelőt használni, nemde ;)

Van egy Drake nevű modul(szerűség), amelynek segítségével CakePHP alkalmazásokat lehet Drupal "környezetben" futtatni.

Második kérdésedre: keress rá az "új ablakban" szavakra (keresődoboz jobbra fent).

0
0
drfel képe

Kedves Edit!
Köszönöm a válaszodat.
Adott egy céges mysql adatbázis, ezen fut minden: számlázás, humánpolitika, könyvelés, stb. Most lesz egy portál, hírek, akciók, jogszabályok, szavazás, stb, ez mind megy a drupal alá. De kell olyan menüpont is, ahol az arra jogosultak a másik nem drupálos adatbázisból kapnak infot, pl. dolgozói lista telephelyenként, névsorba, szervezeti egységenként, elérhetőségek stb. Azért kavartam bele a kérdésembe a views modult, mert ha lenne ilyen ami elmenne nem drupalos adatbázissal, akkor az könnyű megoldás lenne a gondomra. Válaszodból megértettem, hogy nincs ilyen, köszönöm, írom tovább a php-kat. A drake modul javaslatot is köszönöm, meg fogom nézni, hátha segít.

0
0
Illyés Edit képe

írom tovább a php-kat

Szerintem ennyi erővel már előre is mehetsz és be is viheted ezeket az információkat Drupal alá. Dolgozói lista, telephelyek, elérhetőségek, stb. – ezek mind klasszikus tartalmak, amiket nagyon szépen kezel a Drupal. Itt volt egy szál node-ok és taxonómia kategóriák tömeges létrehozásáról.

0
0
drfel képe

Kedves Edit!
Még gondolkodom, lehet hogy megfogadom a tanácsodat a drupal alá rakással kapcsolatban. A másik amit kérdeztem az új ablakban elindítás is működik, rákerestem a fórumban az általad ajánlott témára, épp te válaszoltad meg ezt az egyik topicban. Köszönöm.
Olvasgatva itt az oldalakon, még az jutott eszembe, mit csinálnának itt, ha nem lennél? -))

0
0