View import php-ból

siksone képe

Üdv mindenkinek,

egy olyan égetően nagy problémám lenne, hogy jelenleg fejlesztek egy modult. Aminek egy főbb jellemzője, hogy aktiváláskor egy modul lista (view és cck-val készített) jelenik meg ahova már csak az adatokat kell beírni. Azért fontos, ez hogy más rendszerbe való aktiválásnál ne keljen már szerkeszteni.

Amibe kéne a segítség az, hogy a view-ba készített lista kiexportált adatait, hogyan tudnám egy teljesen alap, új drupal-ba a view-ba beimportálni mindezt php segítségével (modul.install).

Várom válaszotokat, előre is köszönöm.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

Adatokat (pl. node) importálni nem lehet a Views modullal. De van helyette Node import modul, ami nagyszerűen alkalmas erre.

Persze nem biztos, hogy jól értettem a kérdésedet.

0
0

Nagy Gusztáv

siksone képe

Egész pontosan egy view táblát és egy hozzá tartozó content type-ot szeretnék beimportálni, mindent egy module install file-ból. Úgy hogy aktiváláskor ezeket automatikusan betöltse és ne keljen megcsinálni ezeket, készen legyen ott.

0
0
aboros képe

az zavarta meg gusztávot talán, hogy a beimportálni kifejezést használtad. igazából a modulod létre akarja hozni a tartalom típust és a nézetet.
tartalom típust a modulod ezzel a hurokkal hozhat létre:
http://drupalcontrib.org/api/function/hook_node_info/6

nézetet pedig ezzel a views hurokkal:
http://drupalcontrib.org/api/function/hook_views_default_views/6

0
0

-
clear: both;

siksone képe

Először is köszönöm.

View:

A View-t eddig ugy sikerült megoldanom hogy a node.views_default file-ba írtam bele az én view-m adatait és így be is tette gond nélkül. Viszont olvasva így amit linkeltél, megcsináltam külön ahogy le van írva, el is mentettem modulom.views_default.inc néven. Viszont azt nem értem, hogy ez a modulom aktiválásakor automatikusan létrehozza vagy pedig valami hivatkozást is kell intézni a dolog ügyébe hogy felfigyeljen a file-ra?

Ahogy nézem a hook_views_admin_links_alter-el kell automatizálni a betöltést, ott viszont milyen linket kell megadni?

Content type:

Amit linkeltél annak melyik részére kell bemásolni a már kész content type dolgait? Ahogy néztem ez csak információt közöl a típusról vagy lehet hogy én siklottam el valami felett.

előre is köszönöm.

0
0
aboros képe

views:
az az .inc automatikusan betöltődik, ha megfelelően van elnevezve és a megfelelő helyen van. (ahogy írják is)

content type:
a hook_node_info csak definiálja a tartalom típusodat. ha szeretnél cck mezőket is létrehozni automatikusan, azt is neked kell megcsinálni. úgy nézem, hogy cck mezőket talán a http://drupalcontrib.org/api/function/content_field_instance_create/6 -al tudsz csinálni, nem tudom, sose próbáltam. hogy ezt melyik hook_ -ba kéne rakni, tippem sincs, elsőre talán megpróbálnám a hook_installba tenni, de lehet az teljes tévedés. :)

fontos, hogy bármilyen nem core modulra épít a te moudlod, azt az info fileban függőségként illik megadni, nehogy az legyen, hogy bekapcsolom és eltörik az oldalam.
pl így:
.info

dependencies[] = views

viszont:
miért nem próbálod ki a remek features modult, amivel grafikus felületen "kattinthatod össze", hogy ez a view meg ez a tartalom típus menjen bele a "featurebe" és kiexportálja neked kész kóddá, gyakorlatilag egy modult csinál ami létrehozza a megadott dolgokat. pont amit te akarsz. aztán azt a modult még te alakíthatod ahogy akarod vagy ha másra nem, "puskának" hibátlan ;)

0
0

-
clear: both;

siksone képe

Ismét köszönöm szépen :)
Ez a features modul ez pont az ami nekem kell, rengeteg időt spóroltál meg nekem :)

Még egyszer köszönöm!

0
0