Verziókövetés

dióhéj képe

Tud valaki arra valami okos magyarázatot, megoldást, hogy a verziókövetés a kép típusú tartalmaknál miért csak részben működik?
Be van jelölve az új verzió készítése, szerző módosítja képet, az esetleges címváltoztatások látszanak is a diff modullal, de az előző kép nem jelenik meg, ftp-n megnéztem, törlődik az előző, csak a módosított kép marad, hiába más a fájl neve, tehát nem felülírja, hanem törli az előzőt, az új pedig a helyébe lép.

Drupal verzió: 
aboros képe

így működik a modul, szorri.
írhatsz egy saját modult, ami beleszól ebbe a működésbe és nem törli az előző filet, de az esetek döntő többségében erre nincs szükség, sőt nem kívánatos működés lenne (örökre megmaradna az összes képed a filerendszerben, ami egy idő után elég helyzabáló és kaotikus lesz) ezért a modult nem így készítették el. ez nem egy hiba, így működik a modul.

0
0

-
clear: both;

dióhéj képe

akkor nem is bogozom tovább a hiba okát, merthogy nincs is hiba
köszönöm szépen a választ :)

0
0
dióhéj képe

csak nem hagy nyugodni...természetesen nem olyan sűrű, hogy képeket módosítanak, a képek nálunk önálló tartalom, digitális grafika, vagy festmény, hasonlók...módosítás után fontos lehet az előző verzió, akárcsak írott tartalomnál....esetleg tudnál segíteni, hol keressem azt a részt, ami a felülírásért felelős?

0
0
nevergone képe

Ne a modulba nyúlj bele, és ne ott irkálj át (a "core hack" nemkívánatos dolog), inkább saját modult írj, és abban kezeld le a problémát.

0
0
dióhéj képe

kéremszépen, rutinyfeladat nekem az ilyesmi

0
0
aboros képe

meg kéne nézni pontosan, mikor törli a képet. gondolom az űrlap beküldésekor (ha jól emlékszem akkor is tölti fel a képet) .. ebben az esetben egy saját modullal a hook_form_alter() hurokkal tudsz ebbe beleszólni.

persze ennyire nem lesz egyszerű, hiszen ezzel még csak azt fogod megoldani, hogy a fileod nem törlődik, hanem ott marad a szerveren, de ezt a drupal nem fogja még ettől tudni, diff nem fogja mutatni, hogy mi volt az előző file, stb..

elég macerás problémába nyúltál. :) lehet, hogy eleve nem az image modullal kellett volna nekimenni, hanem valami másik, inkább file-management megoldást kellett volna választani, mint pl webFM. persze ez csak vaktában lövöldözés, nem tudunk eleget, hogy másik megoldást javasolhassunk.

0
0

-
clear: both;

dióhéj képe

akkor törli valamikor, automatikusan elkészíti az új bélyegképet is, a régit törli az eredetivel és a bélyegképpel együtt

nekem teljesen logikátlan és nem is látom át sajnos, miért kell felülírnia, hiszen ha szövegből új node készül, és itt is új node készül, csak épp a kép, ami maga a node nem látszódik, miért nincs ott....adatbázisban a kép típúsú tartalmak verziói is külön node-ok, nem is értem...

0
0