útvonal álnév 403-as hibát eredményez

nlp képe

Sziasztok!

Kerestem sokat hasonló problémára megoldást a fórumban, de nem jutottam előrébb.

6.24-es Drupal oldalam van, ahol nemrég azt a hibát tapasztaltam, hogy az egyik oldal 403-as hibát eredményez.

Sokat próbálkoztam a hiba kijavításával. Ha a node útvonallal írom be az oldalt, minden rendben, de a beállított álnévvel nem. Ha letörlöm az adott alias-t és új álnevet adok az oldalnak, akkor is jó. Ha visszaállítom az eredeti álnevet, akkor ismét hiba.

Ha más node-hoz állítom be a szóban forgó álnevet, ugyanúgy hibát jelez. Olyan, mintha az álnévvel volna a gond. Mivel azonban ez egy sok helyen közzétett útvonal, nem szeretném megváltoztatni.

A Path modul és a Pathauto van beállítva.

Köszönöm, ha tudtok segíteni.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
csakiistvan képe

Most nem tudom pontosan D6ban hol van, de valahol lennie kell egy "Recent log messages" oldalnak ahol a Drupal logolja mi történik vele (ha be van kapcsolva a modul), ez D7ben a admin/reports/dblog útovanlon van. Szóval itt nézd meg kérlek van e valami hibajelzés miután meghívod az adott URL-t.

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

nlp képe

Igen, ez alatt a link alatt jött be az oldal, mint legutóbbi naplóbejegyzések. Meghívtam a hibás oldalt, de utána nem láttam ennek nyomát a logban.

0
0
pp képe

álnevet elárulod?

0
0
nlp képe

Persze.
Csak annyi, hogy "tibi".
A teljes link: http://mindennapinlp.hu/tibi/

0
0
pp képe

Szolgáltatót kérdezd meg, lehet ők rontottak el valamit, de az is lehet, hogy valami .htaccess file zavar be a dologba. Mivel nem a Drupalból jön az oldal onnan gondolom. Szóval ez szerintem el se juta a Drupalig, ezért nem ott keresném a problémát.

pp

0
0
nlp képe

Köszönöm, én is gondoltam erre. Jó, hogy most megerősítettél ebben. Rákérdezek.

0
0
nlp képe

Megvan a hiba, én okoztam a gondot.

Létrehoztam egy mappát ugyanazzal a névvel, ami az álnév is volt ("tibi"), és azért jött a 403-as hiba, mert a böngésző listázni akarta a könyvtár tartalmát, ami a .htacces-ban le volt tiltva. Átneveztem a mappát, és már működik is az álnév.
Nem gondoltam arra, hogy nem lehet egy álnévvel azonos mappát létrehozni, pedig logikus.
Köszönöm szépen a segítséget!

2
0