Utolso forum temak kilistazasa

zoliky képe

Hello,
Van egy weblap - www.hup.hu es az elso lapon van egy modul amely kilistaza az utolso 15 temat a forumbol. Nekem is szuksegem lenne egy hasonlo modulra, sot nagyon szeretnem ha ugyanolyan lenne mint a HUProl.
A jelenlegi block amely be van kapcsolva nalam az "Administer" -> "Block" -> (New forum topics) de messze nem ugy nez ki mint a hupos.
Tudnatok par tanacsot adni, hogyan oldjam meg a problemat ?

Koszonom !

Fórum: 
Paal képe

Elvileg a Views modullal meg tudod csinálni. A formázás meg már rajtad múlik, némi CSS segítségével.

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

stafford képe

Nekem olyasmi kene, hogy az aktiv forumtemaknal azok a cimek vastagbetusek legyenek, amiket meg nem olvasott a user.

Tehat ha uj hozzaszolas erkezik egy temaba, akkor azt vastaggal jelenitse meg (gondolom ez css kerdese). Ezaltal nem kene vegignyalazni a listat, hogy melyikbe erkezett uj comment.

A masik igeny pedig az lenne, hogy a forumtemak cime alatt jelenitse meg az utolso hozzaszolo nevet.

Nezegettem a Views modult, amiben ez meg is van, es ez jo is lenne a jelenlegi Aktiv forum temak helyett, csakhogy a modul egy forumtemat tobbszor is megjelenit. Erre van valami megoldas (szurok, stb)?

0
0
Illyés Edit képe

A tracker nézet (www.valami.hu/tracker, vagy 'friss tartalom' menüpont) alapján tudsz készíteni egy új nézetet, ami csak a fórumtémákat követi. A válaszok oszlopba kiírja, hogy hány olvasatlan (új) hozzászólás érkezett.

Külön vastag keretet ezekre nem lehet tenni, de aki nem vak, az láthatja, hogy "Válaszok: 2, 1 új". Ha mindenképpen vastag keretet szeretnél, azt 2 nézetből tudod összerakni, az egyik kilistázza azokat a témákat, ahol olvasatlan hozzászólások vannak, a másik a maradékot.

Egyébként a szűrők között van olyan, hogy Node:Distinct, ami biztosítja, hogy egy téma csak egyszer szerepeljen. De a trackernél erre nincs szükség.

0
0
stafford képe

A trackerrel sikerult. Elsore ki is jelezte az "új" feliratot, ha egy topic-ba uj hozzaszolas erkezett. Most valamiert nem, pedig a "Node Title"-nal a Handler: With Updated Mark.

Eddig kiirta, hogy uj vagy frissult. Most nem :(

0
0
stafford képe

Kozben rajottem, hogy az elejen az "uj" az az uj forumtemat jelolte.

Nos, nekem olyasmi kene mint a Comment Count annyi valtoztatassal, hogy csak azt jelezze ki, hogy van-e uj hozzaszolas. Tehat maga kommentszamlalo nem kene.

Van erre megoldas?

0
0
stafford képe

Kicsit turkaltam a views_comment.inc fajlban es most csak azt jelzi ki, hogy hany uj hozzaszolas erkezett a topicba. Ha nincs uj hozzaszolas, akkor nem jelez ki semmit.

Koszi az eddigi segitseget Edit!

0
0
stafford képe

Jelen helyzetben ugy nez ki a blockom, hogy csak a topic cimeket irja ki es azt, hogy van-e uj hozzaszolas. Ha nincs uj hozzaszolas, akkor nem jelez ki a topic cimen kivul semmit.

Most igy nez ki:

http://stafford.timelinefx.hu/web/drupal/aktivforumtemak_alap.jpg

Ennek nagyon orulnek a juzerek, csak! Meg kene kulonboztetni az "x uj hozzaszolas" kinezetet. Theme generatorbol kimasoltam a kodokat, beraktam oket a sminkembe. Ezutan ilyen lett:

http://stafford.timelinefx.hu/web/drupal/aktivforumtemak_themed.jpg

Mit rontottam el ill. mi lehet a hiba? Esetleg a sminkem nem alkalmas erre vagy kihagytam valamit?

0
0
Illyés Edit képe

Ha megnézed a tracker működését pl. itt a Drupal.hu-n, az egészben az a poén, hogy

(1) A Drupal számontartja, hogy a felhasználó mely oldalakat nézte meg korábban, és személyre szólóan teszi ki a "Válaszok" oszlopba, hogy "6, 4 új". Mármint NEKEM ennyi új, neked lehet, hogy 5 vagy egy se, attól függően, hogy mikor nézted meg a kérdéses oldalt, és azóta hány hozzászólás érkezett.

(2) A "4 új" szöveg valójában egy link, amire kattintva a (számomra) első új hozzászólásra ugorhatok. (Itt vagy egy leírás arról, hogy hogyan lehet a hozzászólások mellett megjelenő "új" címkéket a szálban következő "új"-ra mutató linkké alakítani.)

Ha neked a "4 új" címke sima szövegként jelenik meg és nem linkként, akkor annak utána kellene nyomozni, hogy miért. Valamit rosszul állítottál be a Views-ban. Feltéve persze, hogy nem szándékosan akarod lebutítani a Drupalt.

0
0
stafford képe

Azzal nincs gond, linkkent van jelen, csak a megjelenitese nem ter el a sima szovegtol. Nincs alahuzva, szine sem valtozik meg. Igazabol link se kene ra, csak valahogy mas szinnel jelenjen meg. Ezert probalkoztam a views theme generatoraval.

0
0
Illyés Edit képe

A színét CSS utasítással tudod átállítani, de ahhoz pontosan tudni kellene, hogy milyen HTML címkék vannak a forrásban, meg egyébként sem Drupal téma, hanem Weblabor.

0
0