Sziasztok!
Megrendelő részéről felmerült, hogy lehessen azonos e-mailcíme két vagy több usernek.
Először persze ösztönösen le akartam beszélni erről, de igazából a username azonosítja a felhasználót, és még modul is van arra, hogy kiüssük az egyedi e-mail szükségességét (bár d7-re ebből csak régebbi dev).
De nem lesz ebből baj hosszútávon szerintetek?
(Az én esetemben csak adminok regisztrálhatnak új usert, enélkül eléggé aggályos lenne ez az igény szerintem)
Mit gondoltok?
Köszi előre is!
Drupal verzió:
Hááát.. Elég szkeptikus
Hááát.. Elég szkeptikus vagyok ezzel az egy email több user témával.. Ok, nyilván le lehet kezelni, de szívás lesz vele. Kapásból két dolog jutott eszembe, a jelszóemlékeztető, meg a notifications, de szvsz elég sok modul lehet, ami számít arra, hogy egy email cím egyszer van a db-ben.
----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.
Igen, ezt én is említettem,
Igen, ezt én is említettem, erre az volt a válasz, hogy akiknek ugyanaz az e-mailjük, azok egy cégnél dolgoznak, tehát nem probléma, hogy látják egymás cuccait. De ezen a site-on mégis külön usereknek kell lenniük, és ugyebár az username azonosítja őket :)
OFF: Elég bonyi amúgy is a helyzet, mert egy régebbi adatbázis alapján kellett a usereket beimportálnom feeds segítségével, az öregebb "usereknek" viszont semmilyen emailcímük nem volt, de nem volt mese, be kellett őket is darálni a rendszerbe (ők speciel sose fognak belépni). És érdekes módon a feeds-nek simán meg lehetett mondani, hogy ezeknek az usereknek mind legyen *ugyanaz* a fake emailje. Nem tudom, ez egy bug vagy feature jelen esetben ;)
Védd az állatokat! ;)
Nem támogatnám
Nekem mondjuk az furcsa, hogy ennyi erővel akár egy account is elég lenne több felhasználónak, nem? Persze, nyilván nem.
Részemről semmi esetre sem támogatnám. Sokat dolgoztam más vonalon autentikációs, beléptetéses dolgokkal. Csak a baj van/lesz vele.
Átlag felhsználók a saját jelszavukra sem emlékeznek sokszor.
Ha az admin role kibővítése megoldást jelenthet, javaslom a Role Delegation és a User Protect kombinációt. Az utóbbi megvédi a User 1-et a kisebb szakismerettel rendelkező új adminok garázdálkodásától.
- ad astra per aspera -