user nem tudja szerkeszteni az oldalt

Anonymous képe

Röviden: a 4.6-os Drupalt hasznalom, i18 patch-hel. Bizonyos oldalak szerkeszteset ki kell adnom, ezert letrehoztam egy "content-editor" role-t; a megfelelo usereknek be is jeloltem. Az Administer/Access Control menuben a page modulnal bejeloltem, hogy a content-editor tudja szerkeszteni a sajat oldalait. A megadott oldalon a tulajdonost atirtam egy demo userre, es azzal beleptem (letrehoztam, c-e role bejelol) de nem lehet szerkeszteni az oldalt. MySQL-ben az adott node ownere stimmel.

Mit rontottam el?

---
Péter

Hojtsy Gábor képe

Nem volt/van valamilyen elérés kezelő modul telepítve?

0
0
Anonymous képe

kösz, hogy foglalkozol a témával! A telepített modulok listája:

aggregator
archive
attachment
block
blog
blogapi
book
comment
contact
drupal
event
feedback
filter
forum
help
hof
htmlarea
htmlcorrector
i18n
image
legacy
live_discussions
locale
menu
node
page
path
ping
poll
profile
queue
rsvp
search
site_map
statistics
story
syndication
system
taxonomy
throttle
tracker
upload
user
watchdog

úgy veszem észre, mintha nem hívódna meg a node elérés-engedélyezést levizsgáló hookja, mert ha atirom fixen return TRUE-ra, ugy se jo. Ha segít, megadom melyik site es csinalok usert+lapot neki.

---
Péter

0
0
Hojtsy Gábor képe

Mint írtam korábban is lehetett valamilyen elérés kezelő modul telepítve.

0
0
Anonymous képe

A portal frissen lett telepitve, ezert kizart, hogy egy regebbi install maradvanya fentmaradt volna. Az elso hozzaszolasbol nem tudtam eldonteni: az eleres-kezelo modul meglete jo (telepitsem fel, mert anelkul nem megy) vagy rossz (keressem meg es allitsam be vagy szedjem le).

Ha kell, akkor melyiket erdemes feltenni? Hol/hogyan alljak neki a debugolasnak? Esetleg adjak infot, azonositot/cimet stb? Nem massal akarom megoldatni a problemat, de szeretnem mukodesre birni - csak nemi info kellene hogy merre keressem a hibat.

thx,

---
Péter

0
0
Hojtsy Gábor képe

A jogosultság modulok el tudják kavarni az adatbázis tartalmát, és ha nem jól szeded le őket, akkor tudnak zagyvaságokat hagyni maguk után. Mivel itt úgy tűnik nem erről van szó, szerintem az lehet, hogy nem olyan tartalom típust próbálsz szerkeszteni, mint amire jogot adtál. Figyelj oda, hogy az 'oldal' egy tartalom típus ('page' angolul), és nem általános, tehát az 'írás' például nem 'oldal', annak ellenére, hogy a felhasználó számára alapesetben nem látszik a különbség.

0
0
Anonymous képe

Kezdek elveszni....

Az "Access Control" menüben (administer->access control) a page csoport alatt ("page module") az "edit own pages" jog van megadva a "content-editor" jogkörhöz (role), az user fel van véve ebbe a szerepbe, az userek adatai között így szerepel (az auth. user + a c-e egy cellaban, egymas mellett/alatt):

17 demo active authenticated user, 2005-05-27 11:23 edit
content-editor

Az oldal tipusa "page", az user a tulajdonosa de mégsem tudja szerkeszteni.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Megnéztem a kódot. A jogot a page_access()-ben használja, és azt a node_access() hívja meg a megfelelő node objektummal, amit így fel tud használni az összehasonlításhoz. Ezen a vonalon keresgélj. Sajnos többet nem tudok segíteni.

0
0
Anonymous képe

Azért köszönöm! Ha sikerül valamire jutni, akkor beirom.

üdv,

---
Péter

0
0
Anonymous képe

Nekem ehhez hasonló a problémám. Telepítettem egy szűz új drupal 4.6-ot, közösségi "portál" gyanánt. Egyelőre csoporto sem kellene még alapból létrehozni, mert már ott a probléma, hogy az authenticated usernek van joga megnézni a tartalmakat, de nem lát semmit. Ha azonban beállítom, hogy szerkeszteni is tudja, akkor látja is a dolgokat, de azt is tudja szerkeszteni, ami nem az övé. Nem telepítettem semmi "extra modult", csak a gyáriakaat kapcsoltam be, mégsem akar valami működni. Tud valaki segíteni? :(

Üdv és köszi: laze

0
0