user - modul átnevezése

zoli képe

Adott: 1 tárhely, például: www.domainnév.hu . A http://www.domainnév.hu/user oldalon kezelhető a tárhely(e-mail címeket adhatok meg, különböző beállításokat végezhetek a tárhelyen). Ez nyilvánvalóan ütközik a drupal user-modul elérési nevével. Szóltam a szolgáltatónak, hogy állítsa át a tárhely adminisztrációs elérést "user"-ről pl. "auser"-re, de nem tudja, ráadásul a szerver magasabb jogosultsággal rendelkezik, tehát ha beírom hogy www.domainnév.hu/user akkor nem a drupal belépési oldala jön elő, hanem a tárhely admin felülete. Próbáltam kikapcsolni a rövid elérési nevet, és akkor sem működött (www.domainnév.hu/?q=user).

Hogy lehet a modulok nevét megváltoztatni, hogy mondjuk a http://www.domainnév.hu/user modul helyett http://www.domainnév.hu/xuser adja ki a beléptetést? Mondjuk ugyanez vonatkozik az admin modulra is. Köszönöm a segítséged előre is!

Hojtsy Gábor képe

Nem látok okot arra, hogy csúnya webcímekkel ne működjön a dolog. Ha mégsem, akkor legegyszerűbb alkönyvtárba tenni, vagy kalandosabb feladat automatikus URL fordítót írni hozzá.

0
0
zoli képe

Köszi, azt elfelejtettem, hogy aldomainekkel van a probléma, a fő oldal jól működik a ?q= megoldással, viszont az aldomainek (amelyekben külön drupal-oldal található, külön adatbázissal) nem működnek e szerint (aldomain.domainnév.hu/?q=user nem hoz elő oldalt). Viszont az általad említett url - fordító jón ötletnek tűnik, csak a használata egy kicsit magas nekem

0
0
intrex képe

A modulok között van egy olyan, amivel álneveket adhatsz meg bármire, pl. a "taxonomy/1/3/2" helyett jobban néz ki a "cegunkrol" link.
Ugyanígy be tudosz állítani aliast az "user" -re is, pl. "auser".

0
0