URL változtatás!

viktor1230 képe

Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne hogy van egy adott domain pl. ez.hu/node/1 és erre érkezett mondjuk 50 lájk és én újraindítottam az egész oldalt és megmaradt rajta az a 50 lájk. nekem olyan kérdésem lenne hogy nem e lehetne megváltoztatni ezt? pl. hogy ne /node-t tegyen a tartalmak végére hanem ez.hu/page/1 et vagy valami ilyesmit nem lehet? lényeg hogy ne ../node/.... legyen
Remélem érthető! Előre is köszönöm!

Drupal verzió: 
Fórum: 
Nagy Gusztáv képe

A Path alapmodullal és a Pathauto kiegészítő modullal lenne érdemes megismerkedned.

2
0

Nagy Gusztáv

viktor1230 képe

Nem jó :S már próbáltam de a szerkesztésnél még mindig marad a node/1/edit és a facebook lájkok is maradnak :S

0
0
viktor1230 képe

Igazából igen de nem lenne nagy kár ha véletlen valami elromolna mert nincs még nagy értéke egyébként erről van szó http://szepsegek.com/ ha megnézitek az első jelentkezőt is annak sincs 20 lájkja csak az előző node/20 nál (előző versenyben) 4-5 hónapja 20 lájkot kapott a előző versenyző.. Hogy lehetne megoldani?

0
0
Nagy Gusztáv képe

Miért baj, hogy a node/1/edit marad? Ez csak szerkesztők számára látható URL. Mit zavar ez? A node/1 helyett meg csinálhatsz bármi mást, nem?

0
0

Nagy Gusztáv

szantog képe

Ooohh, leesett! Nem a node/1-el van a baj, hanem a lájkkal! Szóval oldalam/node/1-re érkezett x ideje 50 like. Mivel elölről kezdte az oldalt, ezért ugye az megint elölről kezdődött a node id, és az oldal címe is node/1 lett, és ott van az előző oldalhoz berántott 50 like.

Szóval a megoldás: Letöltöd a devel modult, bekapcsolod a devel generate részét, legenerálsz vagy 1000 nodeot, és onnantól már a node/1001 lesz a kövi.

2
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

viktor1230 képe

Megpróbálom köszi :)) erre nem gondoltam volna

0
0