URL átirányítáa

erdelyik képe

Végignéztem a fórumot a témában és nem találtam olyan megoldást, ami az én problémámra ad gyógyírt.

Adott egy drupal oldal, amire több domain is mutat és jelentős tartalommal üzemel. használja a pathauto modult. Most azt szeretné a tulajdonos, hogy csak az egyik domain legyen használva, de a különböző helyeken belinkelt címek se vesszenek el (lásd SEO), illetve aki azokra kattint, az ne a hibaoldalra érkezzen, hanem arra a tartalomra, amire mutat, de másik domain-en.

Konkrétan. Tételezzük fel, hogy létezik a www.egyikdomain.hu/cikk.ez_egy_cikk cím. A cél az, hogy erre kattintva a látogató a www.masikdomain.hu/cikk.ez_egy_cikk oldalra érkezzen. Az URL redirect modul elvileg jó lenne, de sem energia nincs arra, hogy az ezernél több path alias-t egyenként átírjam, sem kedv, ráadásul a későbbi feltöltéseknél azokat is át kellene egyenként irányítani. Vagy tudok állítani az url redirect-ben is automatizmust?

Tud valaki megoldást?

Drupal verzió: 
Fórum: 
pp képe

http://corz.org/serv/tricks/htaccess2.php

kb:

RewriteCond %{http_host} egyik\.hu [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://masik.hu/$1 [R=301,NC]
0
0
erdelyik képe

Tökéletes megoldás, jövök neked egy itallal! :-)

Nem fanyalgás miatt, de van ötleted arra is, hogy miként lehet úgy megoldani a dolgot, hogy ne kelljen mind a négy idemutató domain esetében mindkét sort újraírni?

0
0
pp képe

Mert akkor beírtad volna a google-ba az apache, rewrite, condition szavakat és akkor eljutsz a hivatalos doksihoz ahol pont egy ilyen példa van. :D

RewriteCond %{REMOTE_HOST}  ^host1.*  [OR]
RewriteCond %{REMOTE_HOST}  ^host2.*  [OR]
RewriteCond %{REMOTE_HOST}  ^host3.*
RewriteRule ...some special stuff for any of these hosts...
0
0
erdelyik képe

Bocs, hogy csak most közlöm a jó hírt a második italról, amivel jövök, de el voltam nagyon havazva.

A küldött megoldás is működik!

Egyébként jó dunántúliként sör helyett inkább valami száraz fehér badacsonyi, vagy somló bortól hamarabb elcsábulok, mint egy korsó sörtől :-)

0
0
pp képe

Szívemből szóltál! Ám legyen. :D

pp

0
0