Upload nem megy

sipigabi képe

Sziasztok!

Azzal a problémával állok szemben, hogy nem akar működni az upload modul, egyszerűen nem tudok feltölteni. Engedélyezem a modult, meg is jelenik a csatolmányok fül, ahogy kell, a talózással együtt. Majd betallózok egy 3kbyte méretű files, és csatolom. Elkezd futni a feltöltés csík, véget is ér, és kész, egy villanás, és utánna semmi, nem jelenik meg semmi. Ezek után elmentem, hogy a változás látható legyen, de nem látom. A files könyvtárban nem jelenik meg semmi, így gondolom, nem is tölti fel, csak azt nem tudom miért. Mind nyilvános, mind privát módban kipróbáltam, sehogy sem megy.

5.2-es drupal használok, MySQL adatbázis: 5.0.45, PHP: 5.2.3-0.dotdeb.0. Minden rendven van, most telepítettem egy újat, teljesen szűz, a rövid webcímek is működnek, szóval nincs semmilyen hibajelentés sem a telepítés során, sem utánna. Többször végigböngésztem a fórumot, de ilyen jellegű gonddal nem találkoztam, ezért kérném segítségeteket.

Köszönettel: Gábor

pp képe

Tedd be a tmp könyvtárat a files alá.
Ezek után kapcsold ki a javascriptet a böngésződben és úgy próbáld meg feltölteni, valószínűleg akkor értelmesebb hibaüzeneteket kapsz.
Ha így megy, akkor próbáld ki több böngészővel is.

pp

0
0
sipigabi képe

Szia!

Köszi a tippet és a segítséget, de sajnos így sem megy. Ugyan az a szitu, nincs semmiféle hibaüzenet, egyszerűen villan egyet, és semmi. További érdekesség, hogy feltettem az image modult, amivel ugye egy képet tudok beküldeni. Na ez meg azt csinálja, hogy betallózom a képet, be akarom küldeni, és erre a "You must upload an image." üzenetet kapom, és a tallózás sor piros, és üres is egyben, szóval hiányolja a képet.

Lefuttatam az időzített feladatokat, most meg ezt a hibát kapom, amit eddig nem kaptam:
* warning: realpath() [function.realpath]: Unable to access /home/ftp/sipigabi/public_html/nyb/images/temp in /home/ftp/sipigabi/public_html/nyb/includes/file.inc on line 279.
* warning: realpath() [function.realpath]: Unable to access /home/ftp/sipigabi/public_html/nyb/images/temp in /home/ftp/sipigabi/public_html/nyb/includes/file.inc on line 279.

Szórakoztam a .htaccess fileval is, amit kér, hogy rakjam be a files könyvtárba a köv... tartalommal, ha nem teszem, hibaüzit kapok. Az érdekesség, hogy töröltem mindenhonnan ezt a filet, és most már nam kaptam hibaüzit. Az időzített faladatoknál gondoltam ez a gond, de nem, visszatettem, de gíy sem jó. További érdekesség, hogy amúgy a feladat lefut, csak kapom a hibaüzit. Érdekes dolgok...

Köszi még egyszer a választ, hátha így rájövünk!

Kiegészítés, furcsaság: töröltem a files könyvtárat, majd beléptem a fájlrendszer menüponba, ilyenkor kiírja, hogy files könyvtár létrehozva, de kell bele a .htaccess file a megadott tartalommal. Ez mind szép és jó, total commanderrel rámegyek, megnézem afiles könyvárt, belemegyek, de nem tudok bele másolni, ezért töröltem, és kézzel létrehoztam, aztán jó volt. na a gond most az, hogy megint létrehozattam, megnéztem fireftp-vel is, és ott már nem jelenik meg a könyvtár, tehát nincs, mégsem hozta létre. Lehet, hogy itt vana gond, csak azt nem tudom, hogyan kell megoldani. Köszi előre is még egyszer

Gábor

0
0
bozsó képe

Nekem is hasonló gondjaim vannak, nem lehet képeket feltölteni (még a saját logó feltöltése sem megy a Garland sminkbe), emellett a hírcsatornák sem hajlandók feltöltődni. A gép folyton .htaccess hibaüzeneteket ír a naplóba, de ugyanúgy nem tudom megoldani, mint Gábor.
Írtam több e-mailt a szolgáltatónak (fizetős), hogy nem a szerverbeállítás-e a probléma esetleg, de nem válaszolnak a leveleimre.

0
0
bozsó képe

Válaszolok magamnak: Átmentem egy másik szolgáltatóhoz és ott csont nélkül megy minden.

0
0
pp képe

"Köszi a tippet és a segítséget, de sajnos így sem megy. Ugyan az a szitu, nincs semmiféle hibaüzenet, egyszerűen villan egyet, és semmi. "

Kikapcsolt js-nél is ezt csinálja?
Nem lehet, hogy túl nagy képet akarsz feltölteni?
webszerver logjában sincs hibaüzenet?

"Unable to access /home/ftp/sipigabi/public_html/nyb/images/temp"

Ez azt jelenti, hogy nincs hozzáférése a jelzett könyvtárhoz.
- ott van a könyvtár?
- van hozzáférési joga?

"Szórakoztam a .htaccess fileval is, amit kér, hogy rakjam be a files könyvtárba a köv..."

nem mindig támogatják ám ezt a szolgáltatók. rakj bele egy üres .htaccess fájlt.

pp

0
0
sipigabi képe

Szia!

Köszi a tippeket, kicsi képet akarok tölteni, kikpacsolt js-nél is ezt csinálja. A flies joga 755, de újabb érdekesség, hogy ha törölni akarom, akkor "550 Can't remove directory: Permission denied : /nyb/files/images" hibát ír ki, tehét nincs hozzá jogom. Amit már említettem, az a furcsaság volt, hogy létrehozta a files, majd megnéztem fireftp-vel, és nem volt ott, míg totálban igen. Érdekes. Volt amikor kézzel hoztam létre, akkor sem mnet. Nem tudom mi lehet a gond, már a .htaccsest sem tudom törötlni, sem módosítani, a fenti hibaüzi miatt.

buta kérdés: hogyan kérdezzem le a wevszerver logját? bocs, sok mindent tudok, ezt nem.

Köszi, Gábor

0
0
Webappz képe

Az lehet a gond, hogy az Apache-t futtató user tulajdonában van a file, amikor webesen feltöltöd és
amikor meg ftp-ben szeretnéd törölni, akkor ftp-s userrel akarod csinálni és mint jól látszik, a csoportnak
nincs írás joga, így nem tudod törölni.
A szolgáltatódat kérd meg, hogy nézzen utána (segíteni fognak). Az Apache logját nem tudod majd
megnézni, de ők biztos, hogy küldenek neked részleteket a logfájlból, amiből majd látod a hiba okát.

Webappz

0
0

Páldi Zoltán

sipigabi képe

Szia!

Köszi a segítséget, írok nekik. Csak az kérdésem, hogyan vette át a jogot, illetve következőleg is át fogja venni? Lehet, hogy a .htaccses tartalma miatt tette ezt? Következőleg egy üres filet töltök majd fel, bár nekem a drupal írta a beletehető sethandler_2006 cuccokat.

Gábor

0
0