Upload nem működik költöztetés után

KaoszNagymaester képe

Sziasztok!

Egy kész oldalt költöztettem egy másik tárhelyre (mindkettő fizetős), és a következő probléma lépett fel:
A Fájlrendszer menüpontban ezt a hibaüzenetet látom:
* warning: is_dir() [function.is-dir]: open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/www/htdocs/www.higeen.hu/) in /www/htdocs/www.higeen.hu/html/includes/file.inc on line 102.
* /tmp könyvtár nem létezik.

Nem tudom ennek a tmp könyvtárnak hol kell lennie, a korábbi helyen működött, csináltam egy másikat, megadtam annak az útvonalát, és úgy megszűntek a hibaüzenetek.

DE: Most hiába próbálok képet feltölteni, nem működik (Bár lehet, hogy a két hiba nem függ össze). A tartalom módosításánál kiválasztom a képet, megnyomom a feltöltés gombot, ekkor látszólag elkezdi feltölteni, majd ha kész, frissül egyet az oldal, és ugyaúgy tallózás feltöltés gombok jelennek meg, mintha semmit sem csináltam volna.

Mi lehet a baj?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aboros képe

vannak olyan tárhelyek, ahol ennek a tmp könyvtárnak egy fix helyen kell lennie. a szolgáltatót kérdezd meg, hogy van e ilyen korlátozás és ha igen, mi a könyvtár elérési útja.

(a php -n keresztül feltöltött fileok mindig egy 'ideiglenes' könyvtárba kerülnek először. ezt van hogy szabadon megadhatod, van hogy fixen meg van adva, hogy a szerver melyik könyvtára _kell_ hogy legyen ez)

0
0

-
clear: both;

Paal képe

Amit létrehoztál mappát, azt tudja írni a webszerver?
Amúgy én úgy emlékszek, hogy ha az admin felületen adod meg a mappa nevét - és nincs még ilyen - akkor szépen létrehozza neked. Mivel ez már a webszerver tulajdonában lesz, így nem fog problémázni feltöltéskor (hogy nem tuja írni).
Az ftp júzer sok szolgáltatónál más jogokkal működik, mint a webszervert futtató (na, ez kicsit hülyén lett megfogalmazva, de remélem érthető).

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

KaoszNagymaester képe

Megvan a megoldás, erre nem gondoltam volna. Beszéltem az tárhely üzemeltetőjével, alapból le van tiltva a fájl feltöltés. Engedélyezte, most már működik.

Köszi a segítséget.

0
0