Upload modul hiba!

biggabo19 képe

Sziasztok.
Egy érdekes, mégis kellemetlen hibával találkoztam a minap az oldalam ismételt üzembehelyezésekor. Azt tapasztaltam, hogy ha egy tartalmat kívánok beküldeni, legyen az akár hír, akkor, oldal, vagy csupán a profilom, vagy az oldal felhasználóinak profilját akarom módosítani, továbbá, egy már beküldött tartalom módosítását követően akarom az beküldeni és ezáltal közzétenni az oldalamon, akkor egy idézem:

"
Forbidden
You don't have permission to access / on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Apache/1.3.41 Server at www.ngportal.hu Port 80

"
hibát kapok vissza válaszul. Elkezdtem keresni a probléma forrását, végül, mind az szokott lenni, gondoltam a modulok között lehet a hunyó. Tudnivaló az esettel kapcsolatban, hogy az oldalam most költözött át a megszűnt cwi.hu ingyenes szolgálatató tárhelyéről, és eddig a mai napra elkészülő .hu doman nevemig az oldal a fizetős tárhelyszolgáltatóm által biztosított ip cím alapján volt elérhető Amig az oldal így üzememmel az a probléma nem volt jelen. Amiotta viszont megvan a .hu domain azota jött elő.

Visszatérve a modulkikapcsolások megtételével az oldal szinte az alap drupal laphoz kinézetbe került, de ne baj, kezdtem egyesével bekapcsolni a modulokat és folyamatosan küldtem és szerkesztetem egy tartalmat. A ki-be kapcsolgatás eredményeként sikerült kiszúrni, hogy a bűnös modul nem más mint a UPLOAD. Azonban számomra ez létfontosságú elem az oldal természetét tekintve, ezért számomra ez mély seb jelenleg.

A segítségét szeretném kérni mindazoknak, akik tudna a probléma orvoslásában segédkezni és meg tudnánk oldani az esetet.

Előre is köszönöm a segítőkészséget nektek.

Üdvözlettel biggabo.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Fórum: 
Pasqualle képe

Ez a fajlok eleresevel kapcsolatos problema.

Amit ellenorizned kellene:
1. sites/default/settings.php-ban $base_url-nek van e megadva valamilyen ertek?
2. az admin/settings/file-system oldalon mi van kitoltve a files konyvtarra es mire van allitva a letoltesi mod?
3. a files konyvtarnak es a benne levo fajloknak ki a tulajdonosa a (linux) szerveren es milyen jogosultsagokkal?
4. milyen kiegeszito modult hasznaltal meg a fajlok kezelesere?

es egy kis probalkozas utan jol lathato, hogy a .htaccess file is hianyzik (vagy rossz) a Drupal fokonyvtaradbol, ugyhogy ezzel kezdd. most mar akar meg is kereshetem magamnak a valaszt a negyedik kerdesemre..

mellekesen: a modules konyvtaradban nagy a kaosz, hogy akarsz igy biztonsagi frissitest telepiteni? drupal.module? 5osben ilyen is van? nagyon kezdo vagyok.. es mennyi egzotikus modul. de mi lehet az a frog? azt nem tudom megnezni, van benne egy index.php ami rogton elszall. na jo, nem nyuzlak tovabb..

0
0
biggabo19 képe

Szia. Az lenne a kérdésem, hogy te oldottad meg az oldalam problémáját, mert most már működik rendesen, ha igen akkor hogy tudtál hozzáférni , hiszen semmi jogosultságod sem volt. Csak kérdezem, mert érdekel.

Köszönöm, ha te oldottad meg a problémát.

0
0
Pasqualle képe

na pont ilyen, egy "jol" karbantartott Drupal install, hogy meg a tulajdonosa sem erti mi tortenik.. ne koszonj semmit, mert en nem nyultam hozza..

de ha egy tanacsot elfogadsz, tedd fel a biztonsagi frissitest, a modulokat amit nem hasznalsz dobd ki, amit hasznalsz azt a sites/all/modules konyvtarban legyen (de most mar ne rakd at, mert abbol meg nagyobb gondod szarmazhat, majd amikor atlepsz D6-ra).
es most is tobb jogosultsagom van mint kellene, mert a .htaccess file ahogy mondtam nem jo, frissits es akkor megoldodik ez is..

0
0