upload file felhasználóként külön mappa

aKRON képe

Azt szeretném megoldani, hogy a felhasználók által feltöltött fileok évente és felhasználónként új mappába kerüljenek. pl.: files/2008/1; files/2008/2; stb...
Nem akarom, hogy idővel egy mappába több ezer file halmozódjon fel.
Hogyan lehet ezt megoldani? (az upload modult használom)

aKRON képe

Válaszolgatok magamnak...
kutatgattam és úgy tünt nem is olyan egyszerű probléma ...pedig azt hittem ez viszonylag alapvető dolog. Tény, hogy elég sok hasonló kérdéssel találkoztam , de megoldással nem.
Aztán találtam az uploadpath modult (http://drupal.org/project/uploadpath) ami megoldja ezt a problémát, bár csak dev. változat érhető el. Hihetetlen, hogy alig 2 hete elkészült modul, noha a probléma régi.

ezután viszont jött a következő kérdés. Használom a nodeimage modult is, ahol a user id-ét be lehet állítani az útvonalba, de az évszámot nem?
Erre van megoldás?
Jó lenne valami általános, globális megoldás, hogy egy esetleges modulváltásnál ne kelljen újra ezen dolgozni.

0
0
Illyés Edit képe

IMCE modult nézd meg, felhasználónként tudsz mappákat megadni, feltöltési limitet beállítani. Évente január 1-jén (na jó, 2-án) átállítod a mappa útvonalat és kész.

0
0
aKRON képe

Köszi! Gyorsan ki is próbáltam. Klassz modul. Egy másik projektemben fogom is használni. Amúgy nem találtam, hogy hogy lehet felhasználónként mappát megadni?

A mostani feladatra azért nem akarom használni, mert nem a szövegbe akarok képeket elhelyezni. Hanem pont az kell nekem amit az upload modul végrehajt. Egy lista a csatolt állományokkal. Ha jól látom (bár még csak pár perce próbálgatom) az IMCE szovegbevitelhez van kötve. Végülis így is megoldható, de a másik út egyszerűbb a usernek.

0
0