Új telepítés után régi tartalmak visszaállítása

Norbertó képe

Sziasztok, segítséget kérnék.
Volt egy 6-os verziójú Drupál weblapom ami vírustámadás miatt 500-as hibával elszállt. A szolgáltató biztonsági mentéséből sem sikerült az oldalt visszaállítani. Töröltem az egész könyvtárat, előtte lementettem ftp-n keresztül az egész mappát ami tele volt random php fájlokkal, vírusokkal. Telepítettem egy 7-es Drupált új adatbázissal. Hogyan tudnám a régi tartalmaimat a mentésemből visszaállítani? Össze lehet hozni valahogy az új adatbázisomat az régivel?
Köszönöm előre is...

Drupal verzió: 
bcsaba képe

Ha az adatbazisrol van mentesed akkor van esely ra, hogy az adatokat kiszedd - de ha mar migraciorol van szo jobb lenne D8-ra.

0
0
Norbertó képe

Köszönöm a választ, hogyan oldható meg Drupal 8-al? A régi adatbázis fent van a szerveren.

0
0
Drufan képe

Elméletileg minden lehetséges, gyakorlatilag ez a felejtős kategória. Persze írhatsz egy programot, ami megoldja a dolgot, de ahhoz 100%-ig ismerned kéne a 6-os adatbázisszerkezetét, tudnod kéne minden ID-t, stb, stb, és ugyanígy a 7-esnél is és mindez annyi ideig tartana, hogy nem érné meg az időráfordítás. Nem tudom miért van még valakinek 6-os Drupal-ja, de ha van, akkor azt kell egy új telepítéssel helyreállítani és nincs más, mint adott modulokkal kimenteni a tartalmakat, de a beállításokat sok esetben manuálisan kell megcsinálni, már eleve csak azért is, mert egyes modulok nincsenek az újakban, vagy a régiekben.

Drupal 8... Az még 7-esből sem megy át így adatbázisból.

Ha valami csoda folytán sikerülne is (nem fog) 6-osból 7-esbe áttenni az adatbázist, és látszólag jól működik, sosem tudhatod, milyen hibák maradtak, amelyek váratlanul fellépnek.

Szóval marad a szívás és a tanulság: be kell állítani legalább napi mentést a jövőben, vagy ha fontos, akkor óránkéntit, stb. és ha összeszarják az oldaladat, akkor „csak” ennyi fog elveszni.

0
0
Norbertó képe

Köszönöm, lemondtam a visszaállításról. így legalább tiszta lappal indulok.
Azt vettem észre, hogy minden Capatcha védelem ellenére a sima http oldalaimon van óránként egy robot regisztráló, a https-nél eddig semmi. Az "s" betű ennyit jelent, vagy csak véletlen egybeesés?

Más: bocs a lamer kérdésért egyszerűen nem jövök rá, hogy hogyan tudnám a kezdőoldalamról eltüntetni a "Read more" gombot. Azt szeretném, hogy kapásból az egész lap olvasható legyen...
köszi

0
0
Drufan képe

Nyilván a https-t kevésbé kerestetik robottal.

A Read more (ha magyar a honlap magyarul kéne használni) akkor van, ha csak a tartalom előnézete jelenik meg. Ha van egy fő tartalom, amit kezdőoldalnak akarsz, akkor annak a NID-jét tett be kezdőoldalnak és akkor az fog megjelenni.

0
0