Új tartalomtipus-java?

Justice képe

Sziasztok!
Lehet, hogy nagyon ostoba kérdés lesz, de még nem jöttem rá, mi a megoldás. Webform esetében a JQuery alkalmas arra hogy java-s effekteket hozzak létre. De mi a helyzet akkor ha egy tök új tartalomtipust hozok létre saját mezőkkel? Ilyenkor is jó lenne valami hasonló. Létezik megoldás?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

Nekem fogalmam sincs, mire gondolsz. De az biztos, hogy a Javához semmi köze. Java != JavaScript.

0
0

Nagy Gusztáv

Justice képe

Akkor próbálom újra fogalmazni: a JQuery feltételes megjelenéseket rendel a mezőkhöz a webformban. Ezt a feltételes megjelenést meg lehet oldani egy nem webform űrlapot használó tartalomtipus mezőivel? Remélem, most jobban fogalmaztam!

0
0
dudikoph képe

Justice képe

már csak a beállítással küzdök, mert összetettebb mint a webformé....ebben tud valaki segíteni?
A tippet köszönöm!

0
0
dongodani képe

Konkrétan meg kellene adni, hogy milyen mezőtípusokat szeretnél feltételesen összerendelni, mivel ez így egy kicsit talajtalan, mivel a különféle mezőtípusok eltérő eseménytípusokkal szólíthatók meg.
Pl. Egy checkbox-nál bejelölve-nincs bejelölve az esemény, de mondjuk egy szövegmezőnél már a van értéke és ha van, akkor mi az érték, vagy nincs értéke lesz az eseménytípus. Plusz még azt is meg kell adni, hogy a függést kiváltó mezőből az adatot milyen módon kívánod kinyerni. A mezők közötti kapcsolatokat lehet még cifrázni egy kis Boole-algebrával is de szerintem erre most nem lesz szükséged:-).

0
0
Justice képe

Az az alap kiindulás, hogy egy választó menüs (lista vagy chekbox) mezőből szeretnék úgy tovább lépni, hogy A elem bejelölése esetén nyíljon meg egy új mező ennek neve A1, B elem jelölése eseté pedig a B1 mező nyílik...nem tudom elég világosan tudtam-e fogalmazni...

0
0
dongodani képe

A függést kiváltó mező a listád lesz, a függő mezők pedig az A1, B1, C1... N1 mezők lesznek, azaz ahány listaelemed van, annyiszor létre kell hozni egy függőséget az aktuális listaelemekkel. Tehát: A lista elemet -> A1 mezővel, B lista elemet -> B1-el ... N lista elemet N1 mezővel kell függésbe hozni.

A feltétel nyilván "érték" lesz, az érték kinyerési módja lehet magából widget-ből(Insert value from widget), ahol klikkel kijelölöd az aktuális A1, B1...N1 mezőhöz tartozó listaelemet.
A tapasztalataim szerint viszont jobb működést biztosít a Set of values megoldás, ahol manuálisan adom meg listaelem értékeit.
Például: "Any of these values(OR)..." és a szövegmezőben string formátumban egymás alatt megadhatók listaelem értékek. Az esetedben elég csak az aktuális egyetlen listaelemet megadni.

Az "Interaction with other dependencies" maradhat AND, a többi pedig már az effekt.
Elvileg a függő mezőt alaphelyzetbe lehet hozni akkor, ha a függést kiváltó mező nincs aktiválva, de ez nem minden mezőtípusnál működik.

Cirka ennyi...:-).

0
0