UIE fórum modul

Almási képe

Nagyon megörültem, amikor rátaláltam erre a modulra, mert jobbnak tűnt annál, mint ami alapból a Drupal tartozéka. De aztán felfedeztem egy bosszantó hibát.
A beállításoknál eldönthetem, hogy a témák milyen sorrendben jelenjenek meg. Én az alapbeállítást választottam, azaz hogy dátum szerint a legújabbak jelenjenek meg elöl. Azonban a témákon belüli hozzászólásoknál már nem állíthatok be ilyesmit. Ott adott a megjelenés, mindig a legrégebbi hozzászólás áll az élen. És ez egyúttal gyakorlatilag használhatatlanná teszi a fórumot, ezt akkor tapasztalhatja az ember, amikor az első olyan hozzászólást küldi be, amelyik új oldalra esik. A hozzászólás beküldése után ugyanis a rendszer az első oldal első bejegyzéséhez, azaz a topikindító hozzászóláshoz dob vissza. Na most el lehet képzelni egy olyan topikot, ahol már van vagy 60-80, netán még több oldalnyi hozzászólás (amit feltehetően végtelenül türelmes userek írtak). A felhasználó igen hamar ráun a fórum használatára, mert valóban nem praktikus, hogy írok egy háeszt, aztán lapozok hatvan oldalt, hogy viszontlássam, esetleg megnézzem, hogy valaki válaszolt-e rá, netán írt-e valaki addig "alám-fölém", amíg én is írtam.

Ha valaki használt már ilyen fórumot, és be tudta állítani, hogy mindez ne így legyen, és netán el is mondaná nekem, hogyan kell, annak végtelenül hálás lennék.

yaanno képe

Szvsz írj egy issue bejegyzést a drupal.org-on. A példaoldalnak szánt fórumon is hasonlóképpen néz ki a dolog, ahogy látom.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Az összes ilyen végtelenig működő fórummal, mint mondjuk az Index fóruma az a baj, hogy ha rákeresel valamire amire ott kapsz találatot, akkor meg vagy lőve, mert mire ráklikkelsz, már nem az van azon a webcímen, mint ami eredetileg volt, hiszen továbbgörgetődött a későbbi oldalakra a régi/új szöveg (ugye attól függően, hogy milyen sorrendben van).

Ez ellen azt lehet tenni, hogy minden hozzászólást egy lapon jelenítesz meg. Ekkor persze ha egy témára jön kétszáz hozzászólás, akkor pratikusan nem lesz nézhető az oldal (nagyon sokáig töltődik be, leterherli a szervert, stb).

Én nem értem igazán, hogy miért jók azok a fórumok, ahol mindig más webcímen érheted el ugyanazt a tartalmat, ahogy haladsz előre az időben, mert állandóan válaszolgatnak valami általános témára, és több oldalasra tördelődik a téma. Ha neked ilyen fórum kell, akkor ennek hátrányaival együtt kell élni szerintem.

0
0
Almási képe

És valószínűleg, aki az UIE fórumot megalkotta, sem fórumozott soha életében, de még tán nem is látott olyan embert, akinek valamelyik ismerőse fórumozott volna.
Az UIE Forum ugyanis jelen állapotában HASZNÁLHATATLAN.
A világhálón nem azok a fórumok vannak többségben, amelyek arról szólnak, hogy van egy topik, ahol felvetnek egy szakmai kérdést, arra jön hat-nyolc válasz, aztán be is lehet zárni a boltot. A fórumokon az emberek általában CSEVEGNI szoktak. Ez abból áll, hogy gyártják a hozzászólást rogyásig, ami belefér, és marhára hidegen hagyja őket a fórumot megalkotó jómunkásember szakmai büszkesége, melldüllesztése, meg egyéb önéletrajzi elemei.
Namármost, ha én írok egy topikba, ami mondjuk tízoldalas, és minden egyes hozzászólásom után visszadob a rendszer az első oldal első beírásához, akkor rövid úton nyomok egy piros ikszet a jobb felső sarokban, legyen akármilyen jó is a társaság az említett helyen.
Úgy kell Drupal modult írni, hogy először is megismerkedünk a területtel. Evidencia. Akkor majd nem fogunk olyan modult szerkeszteni, ami gyönyörű, de HASZNÁLHATATLAN.
Foglalkozásomra nézve regényíró vagyok, de még soha életemben nem akartam oktatókönyvet írni az inszeminátori munkáról, mivel sosem jártam még tehén hátuljában, és nem is tervezek ilyen jellegű látogatást.

0
0
Illyés Edit képe

Ahány ember (webhely), annyiféle igény. A Drupal nagyon sok mindent tud, de ha az, ami neked kell, pont nincs benne, akkor...

a.) megcsinálod magad;

b.) feldobsz egy álláshirdetést, és fizetsz valakinek, aki megcsinálja. Itt Magyarországon is van egypár Drupal modulfejlesztő, aki meg tudja neked írni, amit kérsz, fordulj hozzájuk bizalommal.

Ez így működik.

0
0
Almási képe

E örö é bódottá!
Ezúton kérek árajánlatot az UIE fórum használhatóvá faragására.
Jelige: Mikulásra kéne, de lehet holnapra is.

0
0
Almási képe

elmondom, mi a bajom a drupállal. A drupál az a "majdnemjó" kategória.
Az elmúlt másfél évben, mióta megszületett a fejemben az a gondolat, hogy legyen egy portálom, kipróbáltam számtalan ingyenes rendszert. Tán nincs is olyan, amit ne teszteltem volna. Dr. U. Pál mellett döntöttem, mert magasan ez volt a legbiztonságosabb, legkényelmesebb, a tudásomhoz mérten legegyszerűbb, legértelmesebb, legpraktikusabban használható, és a leginkább megközelítette azt a 100 %-ot, amit a látogatóimnak szerettem volna nyújtani.
Csak mindig ott volt az a "majdnemjó".
Mondok két példát:
Szavazás
2006. végén csakugyan akkora kihívás egy szavazómodul beépítése a portálrendszerbe???
Miről szólnak ezek a portálok? Beküldenek a userek mindenféle cikkeket, írásokat, amiket az olvasók értékelnek. Értékelnék a drupálnál is, ha lenne végre egy értelmes, használható szavazórendszere. De nincs. Ami a legígéretesebb, az a Nodevote modul, viszont annál, a számtalan visszajelzés ellenére ÉVEK ÓTA nem bírja megoldani a fejlesztője azt, amit a readme.txt-ben ígér, hogy a be nem jelentkezett userek is szavazhatnak.

A másik példám meg ez az UIE fórum.
Nagyon karaj, faragható, sminkelhető, miegymás. Csak éppen HASZNÁLHATATLAN. Mert a megalkotója nem vette a fáradságot, hogy letesztelje, mit is csinál a rendszere, amikor az első olyan hozzászólás érkezik be, amelyik a második oldalra esik. Köszönjük, tényleg faja, csak nem tudunk vele mit kezdeni, ugyanis a látogatók nem a színeket és formákat díjazzák, hanem a praktikusságot. Ha tetszett volne tíz percet arra fordítani, hogy hogyan is működik a saját modulom, akkor most elmondhatnánk, hogy van végre a drupálhoz egy tűrhető fórumrendszer. De nincs.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Itt most nem a nodevote modulról van szó, ez nem az a téma ugye :) [Lehet emlegetni a fent citált szakmai önérzetet, meg ami tetszik].

Ami az UIE (vagy bármilyen más fórumot) illet, bizonyos speciális esetekben konkrétan megoldható a problémád, általánosan nem lehetséges. A Drupal ugye lehetőséget ad arra, hogy a felhasználók saját maguknak beállítsák, hogy milyen sorrendben jelenjenek meg a hozzászólások számukra, szálakban vagy anélkül, újak elöl vagy régiek elöl. Ennek függvényében különböző felhasználóknak különböző oldalakon jelenik majd meg az újonnan beküldött hozzászólás. Ha adsz tehát egy linket, hogy /node/2?page=3, akkor azon teljesen más lesz attól függően, hogy a felhasználó mit állított be magának.

Akkor lehet a problémádra konkrét megoldást adni, ha sem a belépett felhasználóknak, sem az anonim látogatóknak nem teszed lehetővé, hogy változtassák a hozzászólások listázásának módját. Még akkor is attól függ a konkrét megoldás, hogy te milyen konkrét listázási mód mellett tetted le a voksodat a webhely egészére nézve, hiszen a kiszámolt oldalszám ennek függvényében teljesen más lehet.

Minderre pedig ugye rájön, amit már fent írtam, és ami a "szakmai büszkeség és melldüllesztés" kategóriája, hogy ha elteszi a linkjét, akkor három nap múlva már nem lesz ott a hozzászólása, mert lenyomják az újabb hozzászólások (kivéve, ha időrendben előremenetben sorrendezted a hozzászólásokat, ami viszont nem jellemző a chatszerű fórumokban).

Különben az index.hu, origo.hu, prog.hu stb. fórumok működéséből kiindulva mi sem logikusabb, mint az első oldalra irányítani a felhasználót, hiszen ott tűnik fel az ő új hozzászólása (ezek így működnek ugyanis).

0
0
Almási képe

Boldog lennék, de szinte hisztérikusan, ha az UIE felajánlaná nekem, hogy beállíthatom a hozzászólások megjelenésének sorrendjét. De nem teszi. Valamiért úgy gondolja, hogy az egyetlen üdvözítő megoldás az, ha Ödönke megírja a hozzászólását a topikban, amelyik majd a 12583-as sorszámot fogja viselni, aztán Ödönkét visszadobja az 1. hozzászóláshoz, hátha Ödönke azóta elfelejtette, miről is szól ez a topik.

A véleményemet továbbra is fenntartom. Az UIE fórum HASZ-NÁL-HA-TAT-LAN, a modul írója egy PAN-CSER.

0
0