Ugyanazon webhely több domainen azonos nyelven

Boobaa képe

Adott egy i18n-nel megtámogatott webhely, amely elérhető foo.com, foo-english.com, foo-german.com, foo.de, foo.hu, foo-hungarian.com címekről. Hogyan lehetne megcsinálni D6-tal (és i18n modullal?), hogy a domain-neveknek megfelelő nyelven jelenjen meg az oldal?

Akárhogy is nézem, egy nyelvhez csak egy domaint lehet megadni; sőt, a kódban is alapos változtatásokat kéne végezni, hogy a fentiek működjenek; sőt, az adatbázis sem igazán szereti az ilyesmit (128 karakteres VARCHAR mező az adott nyelv domainjeihez hamar kevés lenne); sőt, ehhez nem az i18n, hanem a Drupal core kódjában kéne turkálni.

Van-e erre valami megoldási javaslatotok? Vagy netán kezdjek core patchet gyártani? :S

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aboros képe

ha foo.hu és foo-hungarian.hu oldalak is elérhetőek és mindkettőn tök ugyan az a tartalom, akkor az tartalomkettőzésnek minősül és végtelensok büntipontot kapsz érte a keresőtől, sőt szerintem el is távolít az indexből egy idő után.

(gondold el, még az is tartalomkettőzés, ha az oldalad elérhető www előtaggal és anélkül is. lsd drupal .htaccess kommentjeit és a google webmaster guidlines -t.)

0
0

-
clear: both;

sgabe képe

Úgy megcsinálhatod, hogy legyen foo.hu, amit átirányítassz a hun.foo.com aldomainre, azokat pedig az i18n szépen lekezeli nyelvválasztásnál. Ahogy feljebb felvázoltad az finoman szólva nem szerencsés, lásd Ádám írását (is).

0
0