Ubercart 7 - SKU

magveto képe

Sziasztok!
Az SKU-t szeretném valahogy eltüntetni...
A vásárlás után a visszaigazoló emailben, a termékek alatt mutatja az SKU számot ahol a D6-ban a cikkszámot, pedig ez előbbi gondolom nem a vásárlóra tartozik...

Eddig nem is használtam, de a termék beküldésénél kötelezővé van téve a megadása...

Hol lehetne valamelyik beállítást megváltoztatni? Vagy hogy ne legyen kötelező a kitöltés, vagy, hogy ne jelenjen meg a levélben...???

Előre is köszönöm a setséget!

Karabiner képe

Készíthetsz egyéni "rendelés visszaigazolást". Keresd meg a sites/all/modules/ubercart/uc_order/templates/uc-order--customer.tpl.php fájt. Ezt másold le és helyezd el a saját általad használt smink könyvtárába. Minden fajta átnevezés nélkül helyezed a smink fájlok közé oda hol a page.tpl.php is található.
Ezt a sminkbe helyezett uc-order--customer.tpl.php már szerkesztheted és ott a 'SKU' sorát törölheted.

A gyorsítótár törlése szükséges lehet.

És már nincs is benne az SKU a kiküldött e-mailben.

1
0
magveto képe

Köszönöm! Most nem vagyok otthon, majd hétfőn kipróbálom. :)

0
0
szantog képe

tahóbban írtam meg, de így lájgtos megfogalmazásban, minden pressure nélkül: D7-en ubercart kb mintha eunuch menne kuplerájba.
Ezt most vagy elhiszik akik olvassák, vagy nem, mert érvelni nem fogok, de így van.

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Karabiner képe

Hát ja, főleg ez SKU egy borzadályos része. Követhetetlen az egész SKU számozás, simán duplikálhatod és onnantól kitör a káosz.

0
0
magveto képe

Lassan jövünk rá, eredeti a hasonlat. :D :D
A bosszantó az egészben, hogy a 6-ban az ubercartot ajánlották jobban, most a 7-ben a Commerce a menő, aztán a nyolcasban megint kitalálnak valamit és újra tanulhat az ember.
Kíváncsiságból először gazsesz leírása alapján (http://drupal.uzletkotobank.hu/content/drupal-commerce-telep%C3%ADt%C3%A...)
a commercet kezdtem próbálgatni de a beállításoknál elszakadt a cérna, amikor ezt sem találtam, azt se... Töröltem az egészet, felraktam az ubercartot, kb. 1 óra alatt megvoltam az alapbeállításokkal. Aztán jöttek a problémák, a discount modulnál hiányzónak tüntette fel a Content modult, pedig ilyen modul jelenleg nincs is fent; aztán ez az SKU...
De működik, s ez nekem egyelőre elég a boldogsághoz. Aztán lehet, hogy a gyakorlatban majd megtapasztalom hasonlatod valóságát...

0
0
Sk8erPeter képe

Az SKU-probléma nem megoldhatatlan, nem is ez a baj az Ubercarttal.
Bár ebből 7-esre dev-változat van csak, de az SKU-generálásra megoldást kínál (legalábbis amikor 6-osnál használtam, tette a dolgát):
Ubercart Product Power Tools
https://drupal.org/project/uc_product_power_tools

Szóval visszatérve az Ubercart vs. Commerce témára, az SKU-témánál jóval összetettebb a dolog, és két topicot is tudok ajánlani ezzel kapcsolatban, ahol értelmesen össze vannak szedve az érvek (!), hogy miért is dől a mérleg a Commerce javára az Ubercarttal szemben 7-es alatt (pont én kérdezősködtem korábban ezzel kapcsolatban):

  1. http://drupal.hu/comment/68977#comment-68977
  2. http://drupal.hu/forum/ubercart-vs-commerce-m%C3%BAzeumi-darab-vs-j%C3%B...
1
0
nevergone képe

Sőt, a Commerce Guyson keresztül a Drupal Commerce-nek van hazai fejlesztője is: http://drupal.hu/tagok/balint

:)

0
0
Karabiner képe

A Ubercart Product Power Tools ismertem korábbról de félével ezelőtti próbám során teljesen kakukk volt a modul Ubercat 3 esetén.
De örülök, hogy szóba hoztad mert most újra rá néztem és most működik.
Természetesen csak kiemeltem a SKU-t mert épp ez volt az alap felvetés. A kép bizonyosan összetettebb, ahogy a linkelt beszélgetések is mutatják.

0
0
nevergone képe

„A bosszantó az egészben, hogy a 6-ban az ubercartot ajánlották jobban, most a 7-ben a Commerce a menő, aztán a nyolcasban megint kitalálnak valamit és újra tanulhat az ember.”

Nem fognak új dolgot kitalálni, sőt a Drupal 8-ba azért kerültek bele egyes dolgok, mert a Commerce Guys-os emberek a tapasztalataik alapján mondták, hogy ez meg az jó lenne bele, megindokolták, lefejlesztették, megvitatták, kész.

Ezt úgy fogd fel, hogy az UberCart részben a Drupal megerőszakolása abból az időből, amikor még mindent node-osítani akartak (ez volt Drupal 6-ig). Az ottani keserű tapasztalatok alapján, felhasználva a Drupal 7 új erősségeit (pl. mezők, entitások) írtak egy új rendszert nulláról. Nulláról, és ez azért nagy szó, mert emlékeim szerint a Drupal 6-os UberCartban vannak kódrészletek, amelyeket valaki a 4.7.x-es Drupalhoz elkészített és azóta csak toldozgatták, de érdemben senki nem mert vagy nem akart hozzányúlni.

Dolgoztam UberCarttal, utáltam, mint a …

0
0