Többnyelvűség/pathauto

lazar képe

Adott egy tartalomtípus, legyen szállás, angol fordításban accomodation. Adott egy URL-minta, [tartalomtipus-neve]/[node-title] - ez létrehozva HU és EN verzióra is.

A helyzet: létrehozok egy tartalmat, generálja a helyes url-t: /szallas/HU-tartalom-cime. Hozzáadom a fordítást, ekkor az angol nyelvű linket generálja, vagyis: /accomodation/EN-node-title.

A probléma: ha törlöm az álneveket, és tömegesen állítom elő ismét (vagy akár egyenként is a tartalomlistából, álnév frissítése opcióval) hibás angol linket kapok: /szallas/EN-node-title - ez pedig hiba (a helyes ez lenne /accomodation/EN-node-title).

A kérdés: miért van így és mi a megoldás?

Megjegyzés: ha a tartalmat elmentem ismét, akkor helyes lesz a link. Azonban több tartalomtípusnak sok tartalma lesz, megszorozva 5 nyelvvel = még több - vagyis nem lehet egyenként elmentve végigmenni az összesen. Az persze megtehető, hogy most az elején mindent beállítok és nem kell többet hozzányúlni, de bármikor történhet valami és újra kell generálni az álneveket - s ekkor már baj lesz.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
szantog képe

Mi a pontos pattern a nyelveknél?
Tokennel:
[node-type]/[node-title]?

Vagy szöveggel:
accomodation/[node-title]

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

lazar képe

[node:content-type:name]/[node:title] - de lehet szöveges lesz belőle, biztosabbank tűnik.

0
0