Több Drupal oldal azonos fájlrendszerrel.

Joee képe

Több Drupal 9 oldalt kell létrehoznom. Van olyan lehetőség, hogy az oldalak azonos fájl-állományt használjanak, de különböző adatbázisokkal. Van is ehhez egy modul. Legalább is eddig csak egy ilyent láttam. Azért lenne jó így megoldani, mert frissítéskor elég egyetlen fájlrendszert frissíteni. Használta-e már valaki ezt a módszert vagy másik ugyanezt a célt megvalósító megoldást? Érdekelnének a vélemények! Hátrányok? Előnyök? Tapasztalatok? Javaslatok?

Drupal verzió: 
bcsaba képe

Keress ra: Drupal multisite - ez nem egy modul hanem a megoldas a problemadra.

1
0
Nagy Gusztáv képe

Multisite esetln több ideig lesz inkopnzisztens a modulok állapota, hiszen sok oldalra koncentrálva nem fogod olyan hamar lefuttatni az update.php-t. Ez komoly hátrány szerintem.

0
0

Nagy Gusztáv

Joee képe

A védett mód minden oldalon történő előzetes beállítása esetén elvileg teljesen le van kapcsolva a felhasználók hozzáférése az oldalakhoz, így nem okozhat gondot az adatbázisban a frissítés (update.php) futtatása, még akkor sem ha irreális ideg (1-5 perc) tartana. Gondolom én. :-) Esetleg rosszul gondolom vagy valamit nem jól értek?
Eddig még nem vágtam bele, de rövidesen próbálkozok vele.
Köszönöm a hozzászólásokat.

0
0
Joee képe

Arra gondolsz, hogy az oldalak együttes adatbázis frissítése sokáig fog tartani és a szerver fog nekem dobni egy hibaüzenetet, hogy a "Szerver túl sokáig nem válaszol" vagy valami hasonlót?
Ennek a várakozási időnek a hossza a (NGINX) szerveren beállított értéktől függ és az én kedvemért biztosan nem fogja átállítani a szolgáltató. Ez lehet. Viszont nem tudom, hogy a frissítés egy parancsban fut le vagy egyesével? Ha egyesével akkor az mindig új adatbázis parancsnak felel meg és akkor ne lesz hibaüzenet. Ha viszont egy paraméterlistán kapja meg a szerver a frissítendő adatbázisok listáját akkor nem tudom, hogy kezeli ezt a szerver? Egy parancsnak vagy több különálló parancsnak? Ha több különálló parancsnak akkor talán nem lehet gond. Persze így lehetne egy leterheléses támadást indítani egy szerver ellen és nem biztos, hogy engedélyezett?
Erre gondoltál?

0
0