"több címlap", cikk egyszerű oldalon

nagyakos91 képe

Üdv!

Kezdő drupalos vagyok és a következő a problémám:
Címlapon minden cikket szeretnék megjeleníteni(ezzel nincs gond). Viszont lenne a címlap mellett 3-4 olyan oldal(Egyszerű oldal), amiknél csak a kiválasztott cikkek jelennének meg.
Pl.: "screenshot" A cikkeket megírtam, szépen ott vannak oldalon a menüben. Szülőnek megadtam a megfelelő oldalt, de azt szeretném, ha ezen a debian oldalon is megjelennének, nem csak a címlapon.

Elolvastam ezt a fórum bejegyzést és a hozzászólásokat. Megvan, hogy hol találom a tartalom típusokat, és már létrehoztam egy "story"-t,
Ezek után viszont elakadtam. Ha ez tartalom típus független, akkor nem is kell a story?
A field-del és term reference-el, hogyan lehet megoldani? Nem igazán értem ezeket a fogalmakat. Olvastam Nagy Gusztáv könyvét, sokat tanultam belőle, de nem mindent értettem meg belőle(volt ami egy kicsit még magas).
E probléma megoldáshoz szeretnék kérni segítséget. Egy step-by-step stílusú leírásnak örülnék a legjobban.

7.24 drupal, bartik

Előre is köszönöm,
Nagy Ákos

Drupal verzió: 
Fórum: 
Nagy Gusztáv képe

Szerintem a gyors megoldás az lenne, ha a Taxonomy modult felhasználva azonos címkével látnád el az egy témához tartozó cikkeket. Csak megnézed, hogy az adott címkéhez milyen útvonalat generált az oldalad (pl. taxonomy/term/1) és már mehet is egy menüpontba.

Ha ennél komplexebb megoldás kell, akkor a Views modult is meg kellene ismerned.

1
0

Nagy Gusztáv

nagyakos91 képe

Köszönöm a választ, sikerült megcsinálnom. Úgy látom, hogy a Views modul elég sok dologhoz kell/kellhet. A következőkben mindenféleképpen meg fogom tanulni a használatát.

1
0

Nagy Ákos

ipeto képe

Ha jól értem a kérdés, akkor szerintem az a legegyszerűbb megoldás, hogy a Felépítés > Taxonómia menüben készítesz egy szótárat (pl. Oldalkategóriák), amibe felveszed a lehetséges cikktípusokat. A szóban forgó tartalomtípusban hozzáadsz egy új, "Kifejezés hivatkozás" típusú mezőt, amiben megadod ezt a taxonómia szótárat. Így a tartalmakat már tudod kategorizálni.

Aztán a views modullal lehet készíteni egy olyan nézetet, amiben szűrési feltételnek megadod a szótár adott kifejezését. De éppenséggel ez sem feltétlenül szükséges (bár talán ez a leginkább testre szabható megoldás), mivel hozzáadhatsz egy "taxonomiaszotar/taxonomiakifejezes" formájú menüpontot, így megkapd az adott kifejezéssel ellátott tartalmak listáját.

2
0