title listázás, taxonómia moderálás, mező eltüntetés

DruTa képe

Üdv!

Meg akarom egyedül oldani, de mivel még nem találtam meg, szeretném megkérdezni, hogy érdemes-e tovább keresgélnem:

Lehet a title-ket is views-ban listázni, szűrni, mint a taxonómiákat, vagy nem, erre csak a taxonómiákat lehet használni?

Van az auto-nodetitle, ha a fenti válasz az, hogy nem lehet, akkor taxonómiával kell megoldanom, viszont nem találtam auto taxonómia megoldást, ami az auto-nodetitlehez hasonlóan működne.

Megoldható-e hogy ha egy node nincs közzétéve, akkor az abban megadott taxonómia se kerüljön bele a szótárba, amíg a node-ot le nem ellenőrzöm, mint moderátor?

Megoldható nagyjából az alaprendszerrel, hogy egy node megadásakor, kiválasztva egy legördülő menüből értéket, annak alapján az azt követő kiválasztandó mező eltűnjön? Pl. Ha igent választ valaki, akkor tűnjön el az után az a mező, amiben olyan dolgot kéne megadni, ami az igen miatt már irreveláns lett? Próbáltam rules-sal, az elem eltüntetéssel, de semmi sem történt.

Drupal verzió: 
DruTa képe

A 4. kérdésben sikerült rules-szal eltüntetni elemet, de nem mezőt, hanem node tartalmat, pl. csatolmányok közül megadottat. De persze én nem ezt szeretném, de ha jól sejtem a tartalomtípusban lévő mezők közül nem lehet rules-szal eltüntetni semmit.

0
0
Phoere képe

"Lehet a title-ket is views-ban listázni, szűrni, mint a taxonómiákat, vagy nem, erre csak a taxonómiákat lehet használni?"

A node szinte minden elemét megjelenítheted views-ben, csak a "Mező" megjelenítést kell választanod, majd a mező hozzáadásánál a Tartalom opciót választva cím, beküldő, beküldés dátuma, bármelyik mező megjeleníthető, és bármelyik beállítható szűrési paraméterként.

0
0

Csökönyi Ferenc

DruTa képe

Hogy érted a Mező megjelenítést? Az új nézet létrehozásakor a Tartalom opciót választottam a legördülőből, Mező nincs.

Tehát a Mezők megjelenítésénél már belül érted?

A taxonómiának azon kívül, hogy egy szótárban lehet kezelni az elemeket és egyet átírva az mindenhol megváltozik van? Mert ugye ezt a node title-vel nem lehet megcsinálni.

0
0
Phoere képe

A nézetet Tartalomra hozod létre. Azután a beállításoknál a Formátum részben a Megjelenítést Tartalom helyett Mezők-re állítod. És akkor lesz ez alat egy Mezők rész, ahol hozzáadhatsz mezőket, illetve tartalmi elemeket, pl. címet.

A Drupal struktúrált adatbázissal dolgozik. Azaz bármilyen referencia kapcsolat esetén (pl. egy taxonómia szótár egy kifejezésére) az adott elem azonosítóját állítja be. Konkrétan amikor egy node egy mezője egy kifejezés hivatkozés és ott beállítod pl. a "fehér" kifejezést, akkor a node elemeinél nem a "fehér", hanem ennek a tid azonosítója lesz mentve, pl. 12. A "fehér" a kifejezés neve, a 12 az azonosítója.
A kifejezés nevét bármikor módosíthatod, azzal indenhol meg fog változni, ahol megjelenítésre kerül.

A node title is szabadon változtatható bármikor. És ha entity reference-szel egyik tartalomhoz kapcsolsz egy másikat, megjeleníted a kapcsolt tartalom címét egy nézetben, akkor természetesen ha módosítod ennek a címét, akkor a megjelenítéskor is módosulni fog. Egy adott node címe az adatbázisban egyetlen táblázat egyetlen sorának egyetlen mezőjében szerepel, mindenhol máshol a node nid azonosítója szerepel csak. UUgyanígy egy taxonómia kifejezés neve csak egyetlen egyszer szerpel, mindenhol máshol a kifejezés tid azonosítója mentődik csak.

0
0

Csökönyi Ferenc

DruTa képe

A Formátumnál Táblázat és Beállítások rész van, a táblázat helyett lehet más megjelenítés, de nem tudom hol érted, hogy itt a Formátumnál mezőt válasszak.

A Formátum rész alatt van egy Mezők szakasz.

0
0
Phoere képe

Akkor megtaláltad. Ugyanis ha nem Táblázat lenne, hanem pl. Formázatlan lista, akkor a megjelenne alatta egy újabb sor, ahol a Mező helyet pl. Tartalom állítható be a megjelenítéshez. (Új nézet létrehozásánál ez szokott lenni az alapértelmezés, én pedig nem tudhattam, hogy Te éppen hol tartasz a beállítással.) A Táblázat formátum viszont csak a Mezőt engedi használni.

Ebben a Mező szakaszban adhatod hozzá a nézethez, hogy a node mely elemeit jelenítse meg, milyen sorrendben, egyenként beállítva, az adott mezőt típusától függően hogyan jelenjen meg.
Alapértelmezésként a tartalom címe szokott benne lenni, neked kell hozzáadni a kiválasztott mezőket.
Hozzáadás -> a két felső beállításnál a jobboldaliban: "Tartalom" kiválasztása. A baloldali akkor lényeges, ha egy nézet belül már több "oldalt" vagy "blokkot" készítettél, ekkor általában az "Erre a megjelenítésre" opciót kell választani, különben az összesben módosítasz, de ez persze a konkrét esettől függ.
Aztán a listából kiválasztod azt a mezőt, amelyiket meg akarod jeleníteni a node elemei közül.

0
0

Csökönyi Ferenc

DruTa képe

Valamiért a táblázatos megjelenítést használom mindig, így ez elkerülte a figyelmem, kösz!

0
0
Phoere képe

A Táblázat beállítás jó, azzal tudsz rugalmasan összepakolni mezőket.

Ha a Tartalom beállítást választod, akkor a tartalomtípus beállításánál kell a megjelenítést állítgatni. Az lényegesen kevesebbet tesz lehetővé.

0
0

Csökönyi Ferenc

DruTa képe

Akkor azt hiszem elbeszéltünk egymás mellett eddig. Mert ez eddig is ment. Amit én akartam az az, hogy megadunk legördülő módon szűrőt a felhasználónak, ami alapján szűrni tudja a táblázatban a tartalmat. Azonban node title-t nem enged legördülőként megjeleníteni, csak taxot.

0
0
Phoere képe

Gondolom azért, mert általában a cím egyedi (elég nehezen áttekinthető egy oldal, ahol azonos című tartalmakkal van tele). Így szűrni rá se nagyon van értelme. Ha lehetne és a listából kiválasztana egyet, akkor mi történne? Ezt nem fogom.

A taxoknómia kifejezés alapján a tartalmak csoportosítva vannak, tehát az erre való szűrés visszaadja azokat a node-kat, amelyek kapcsolatban vannak az adott kifejezéssel. Tehát több node-t. Nade a cím, amelynek illik egyedinek lenni????

Tehát nem értem mit szeretnél ezzel.

(Képzelj el egy könyvtárat tele könyvekkel, mindenből egy példány. Annak van értelme, hogy leszűrd belőlük a krimiket, de annak, hogy a "Fehér zászlók" című könyveket gyűjtsük össze, annak van értelme? Nagy valószínűséggel csak egy van. A címnek az a jelentősége, hogy egyedivé, a sok tartalom közül könnyen kiválaszthatóvá tegye bármelyiket.)

A címre szűrni lenyíló listában szerintem értelmetlen. képzeld el, ha lenne 500 node, hogy görgetné azt végig bárki? Ki kell listáztatni a node címeit, hivatkozva a tartalomra, lapozóval és a cím mező alapján rendezhetően.

A magam részéről nem tudom elképzelni, mit szeretnél.

0
0

Csökönyi Ferenc

DruTa képe

Nos, a tax megfelelő lenne, és ezt is használtam eddig, de mint mondtam nem jó, hogy bekerül akkor is a tax, ha még nincs moderálva, illetve, hogy ugyanazon néven több is lehet.

Ezért gondoltam azt, hogy automatikusan hozom létre a címeket (tehát nem lenne nagyon sok, mert kontrollálom), tíz-húsz cím lenne kb., mert itt nem hírek lennének, ez másra kell, és ha lehetne legördülő szűrés, akkor azzal megoldanám azt, hogy moderálás előtt nem kerül be a cím sehová, azaz nem jelenik meg a legördülőben, sőt, nem is ismétlődhetne, mivel azt nem szabadon nevezhetik el a felhasználók.

Azt hiszem így már nem tűnik hülyeségnek amit akartam ezzel.

0
0
Phoere képe

Szerintem, erre egy "munka" taxonómia szótár kell. Ebből választhat a beküldő vagy tehet hozzá újat egy "munka" mezőben", majd Te moderálod beküldés után és a beküldött nodenál beállítod a végleges taxonómia értéket a "végleges" mezőnél..
Tehát két kifejezéslista mező kell kell eltérő, az egyiket ("munka") a Field permissions modullal beállítod, hogy az adott usercsoport létrehozhassa, de letiltod a megjelenítését és a módosíthatóságát.
A másikat csak admin hozhatja létre és módosíthatja, de mindenki láthatja.

A munka tax. mezővel éred el azt, amit a címmel akarsz. Úgyis minden egyes node-t moderálnod kell.

De még egyszerűbb a régi javaslatom: Ne bővíthesse a szótár kifejezéseit, csak választhasson. És ha nem találja benne, akkor egy "egyéb" szövegmezőben írja be, hogy szerinte mi lenne a jó. Így csak azokat kell moderálni, ahol került valami ebbe az egyéb mezőbe.

Az, hogy bővíthető is legyen a tax. lista, de ne is ismétlődhessen, biztos megholdható, de nem feltétlenül a meglévő modulokkal. Ilyenkor jön pl. a saját modul készítése egy saját node add form elkészítésével, amibe Te tetszőlegesen írhatsz validálást. Csak ez már egy következő szint a Drupal ismeretében.

0
0

Csökönyi Ferenc

DruTa képe

Egy kis kitérő: jó lenne, de nem tudok php-t kódólni. Még. Igazság szerint a munkám is a géphez köt és annyit ülök előtte, hogy már nem sok kedvem van php tanulás miatt még tovább, pedig nagyon érdekel. Gondoltam táblagépre, hogy mint egy újságot olvasva tanulom pdf-ből egy fotelban, vagy a szabadban, viszont a táblagépeken nem lehet pl. XAMPP-ot futtatni, hogy gyakoroljak.

Ami a témát illeti: nem kell minden node-ot moderálnom, sőt, csak és kizárólag a tax miatt kéne. És lehet, hogy most beleférne, hogy manuálisan szórakozzak a taxokkal, de úgy gondolom nem helyes úgy felépíteni egy rendszert, hogy hamarosan már nem lesz jó a megoldás.

Visszatérek az eredeti álláspontomra: ha a Taxonomy modul tudná azt az egyszerű kis beállítást, hogy a nem közzétett tartalmaknál a tax se legyen még közzétéve (ez tök logikus), akkor nem kéne itt mindenféle kerülőutakat találni, amik ráadásul nem is megfelelőek.

Én is sokat agyaltam, hogyan játszhatnám ki, ezért is nyitottam témát, hátha valaki tudja, hogy lehet rávenni a tax. modult erre, pl. egy modullal.

0
0
Phoere képe

" a nem közzétett tartalmaknál a tax se legyen még közzétéve (ez tök logikus)"

Nem logikus. Ugyanis a node tartalmaz kapcsolatot a taxonómia kifejezéssel és nem fordítva.
Emellett valószínűleg rajtad kívül még senkinek nem volt szüksége arra, hogy egy szótár kifejezései közül egyeseket ne tegyen publikussá. Ezért nincs hozzá "közzétett/rejtett" opció. Így a lenyíló lista összeállításánál sem lehet - alaphelyzetben - ilyen szűrést alkalmazni.
(Egy saját Form modulban megoldható, hiszen ott a lenyíló listához egyedi queryt lehet írni, amiben ez definiálható.)

A taxonómia szótárban semmilyen adat nincs arról sem, hogy mely node-k használják, hanem fordítva: a node adatai közöt szerepel a kifejezés azonosítója. Az már egy erre létező függvény, illetve beépített nézet eredménye, hogy ki lehet listáztani a kifejezéssel összekapcsolt node-kat. De ekkor a node-k vannak szűrve a kifejezés azonosítójára.

Szóval nem lehet rávenni arra a tax. modult, amit akarsz. Én legalábbis nem tudok erre semmilyen megoldást.

Szerintem, körbejártuk a témát, a lehetséges megoldások le lettek írva.

0
0

Csökönyi Ferenc

DruTa képe

De amikor egy taxot egy adott node-ban hozunk létre, akkor logikus. Nem általában mondtam, hanem ebben a spec esetben.

Ami a "másokat nem zavart csak engem" részt illeti, ez merész következtetés, ráadásul én már egyszer olvastam erről a problémáról korábban, csak nem találtam meg, ezért kezdtem újat.

Egyébként meg ismét köszönöm a hozzászólásokat, nem vitatkozni akarok.

0
0
Phoere képe

"De amikor egy taxot egy adott node-ban hozunk létre, akkor logikus."

Ez tévedés! Nem a node-ban hozod létre, hanem a szótárban! Mindössze van egy olyan spec. lehetőség, hogy ne kelljen egy új kifejezés igénye esetén megszakítani a node létrehozását és kilépni a tax. adminba, hogy hozzáadd az új kifejezést. Szó sincs arról, hogy a kifejezés így a "node-é" lenne. Egyszerűen ilyíenkor egy script lefuttatja kifejezés hozzáadás függvényt a háttérben. Tehát egy egyszerű segítő funkció egy erre készített modul segítségével.

"másokat nem zavart csak engem" - ilyet én nem írtam.
"Emellett valószínűleg rajtad kívül még senkinek nem volt szüksége arra.. " - ezt írtam. Szerintem van különbség a két mondat között. Próbáltam a neten keresni a témában, de ilyen probléma felvetést nem találtam - ettől persze még lehet, hogy létezik.

A magam részéről nem tudok többet segíteni. Kész eszközökkel nem megoldható, magadnak még nem tudsz írni. Vagy más megoldást választasz vagy mégis belemélyedsz a saját form készítésének rejtelmeibe az autocomplex funkcióval.

Én ezeken a videókon indultam el, amikor hasonló megoldás kellett:

https://www.youtube.com/watch?v=RSg2uNs8L3g&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=PrxTUOYA5_0&feature=youtu.be

0
0

Csökönyi Ferenc

DruTa képe

"Ez tévedés! Nem a node-ban hozod létre, hanem a szótárban! "

Nem technikailag értettem, hanem logikailag, azaz ha egy node-ban létrehozok egy alma nevű taxot, akkor nyilván a node-hoz kapcsolódik, ahhoz a tartalomhoz, még akkor is, ha ez máshol is használható, ilyen értelemben lenne logikus, hogy a node-dal együtt legyen közzétéve, vagy sem.

0
0
Phoere képe

De nem így van! Nem ismered eléggé a Drupalt, a taxonómia működését.

Attól, hogy a node létrehozásakor hozol egy új kifejezést, az nem kapcsolódik a node-hoz! Fordítva, majd a node mentése után a node kapcsolódik a kifejezéshez. Ha ismered az SQL adatbázis működését, akkor ezt is megérted. Csak a megfelelő lekérdezés alapján lehet visszafejteni fordított irányba is a kacsolatot.

Mindössze technikailag lehetőséget biztosít a Taxonomy autocomplete modul, hogy a node létrehozásakor adj a szótárhoz új kifejezést. Ha ez a modul nem lenne, akkor először be kellene lépned a taxonómia szótár adminisztrálásába, hozzáadni a kifejezést, majd elkezdeni a node létrehozását. De aki ezt csinálta, az nem gondolta, hogy valakinek kellene a node-k publikusságával összekapcsolni a modul működését, és a kifejezések kiválaszthatóságát így szabályozni. Ilyenkor jön, hogy akinek ilyen kell és szerinte másnak is kellene, az ír rá egy modult és közzéteteti. De azért ez a Drupal ismeretének egy magasabb szintje, én sem vállalkoznék rá, ettől még odébb vagyok tudásban.

Hiába hozod létre a node-val együtt a kifejezést, semmilyen adat nem tárolódik a kifejezéssel együtt, ami az adott node-ra utal. Ha a következő lépésben szerkeszted a node-t és egy új, már létező kifejezést állítasz be hozzá, akkor az előzőleg létrehozott kifejezésről ember meg nem mondja, hogy melyik node-val együtt hozták létre, vagy egyáltalán, ki mikor, hogyan adta a szótárhoz. Ez a kifejezés is a szótár tagja lesz és kiválasztható.

1
0

Csökönyi Ferenc

DruTa képe

Végezetül, hátha el tudsz vonatkoztatni, én csak annyit mondtam, hogy... és ezt egy példán keresztül bemutatom:

Van egy node, amiben a felhasználó felvisz adatokat, és van egy tax mező, amiben hozzáadhat szótár elemet. Hirdetést visz fel, és almát akar eladni, de a legördülő menüben nincs alma. Ezért egy másik tax mezőben beírja, hogy alma.

A moderátornak ellenőriznie kell, hogy egyéb dolgokban nem írt-e be hülyeséget, ezért a hirdetés még nem jelenik meg.

És most jön amiről beszélek: jön egy másik felhasználó, aki almát keres. A keresőmezőben a szótárban keresi, hogy van-e alma. És van. Van, mivel bár nincs még közzétéve a hirdetés, de mivel ezt nem lehet szabályozni, az alma bekerült a szótárba.

Rákattint és azt látja, hogy nincs is ilyen hirdetés. Vagyis van, csak még nem aktív.

Nos, én ilyen esetre mondom, hogy ha be lehetne állítani, hogy a tax is csak a közzétételkor kerüljön a szótárba, akkor ez a hülye állapot nem jönne létre.

És itt tök lényegtelen, hogy az adatbázisban technikailag hogyan van, meg, hogy nem a node-hoz tartozik a tax, stb, stb., mindettől függetlenül logikus és szükségszerű lenne olyan beállítás, amiről beszélek. Ez egyáltalán nem lenne az általad leírtakkal ellentétben.

Többet nem akarok már ehhez a témához hozzáfűzni.

0
0
Phoere képe

Na most mást fogalmaztál meg. eddig az volt az elvárásod, hogy amíg az említett node =hirdetés) nem publikus, addig egy másik felhasználó NE ADHASSON FEL hirdetést ugyanezzel a kifejezéssel. Na ez nem megy a jelenlegi eszközökkel, ehhez magadnak készíthetsz eszközöket, ezt próbáltam megértetni.

Most ismét tovább léptünk egy teljesen más dologra, ahol ez megoldható, amit a mostani példádban vázolsz, mert ezt tudja. Úgy hívják: Taxonomy menu.

Mivel egy hirdetési oldalon a hirdetési kategóriák menüszerűen jelennek meg az olvasók számásra, ezért találta ki valaki valamikor, hogy jó lenne a szótárt menüként kezelni. És csinált rá egy modult.

Na ebben már bekapcsolható, hogy az a kifejezés ne jelenjen meg a menüben, amelyhez nincs publikus hirdetés. De itt sem azt akadályozhatod meg, hogy új node létrehozásakor már kiválasszák a kifejezést. És ha rövid időn belül többen adnak fel hirdetést (mielőtt moderálnál), az első hirdető hozzáadott egy új kifejezést (és a node még nem publikus), az ugyan nem jelenik meg a menüben, de a következő hirdető már kiválaszthatja a saját hirdetéséhez - na ez nem akadályozható meg a kész eszközökkel!

Még egyszer: egy szótár egy kifejezésének kiválaszthatóságát tartalom létrehozásakor csak úgy akadályozhatod meg a rendelkezésedre álló eszközökkel, ha nincs benne a szótárban. Ha ennél többet akarsz, magadnak kell a szükséges fejlesztést, modult elkészítened.

A korábban betett két videólink pont azt mutatja be, hogyan kell saját formot létrehozni autocomplete mezővel. Azt kell hozzá kitanulmányozni, hogy miképpen kell megírni egy szabáyos db_qeury lekérdezést, amely neked megfelelően készíti elő a listát valahogy így:
- kigyűjteni az adott vid azonosítójú szótár összes olyan kifejezését, amely:
-- (legalább egy publikus tartalom adott taxonomy_field mezőjében megtalálható) VAGY (egyetlen tartalomnál sem szerepel - hiszen már törölhettek minden node-t, ami használta)

Megoldható, csak bele kell mélyedni a Drupal modul készítésbe. Ha nem akarsz, akkor fogadd el, hogy NINCS olyan megoldás, amit Te akarsz, mert senki nem csinált még ilyen modult.

0
0

Csökönyi Ferenc

Phoere képe

Egy oktató videósorozat a Views modulhoz.

https://www.youtube.com/watch?v=3L9JLZOb_LQ

0
0

Csökönyi Ferenc

knorbi képe

Az auto_nodetitle helyett használd az Automatic Entity Label modult. Ezzel minden entitásnak tudod a címét automatizálni, tehát a nodét, a taxonómiáét, de később jó lehe Drupal Commerce esetén, vagy bármi másnál ami entitásokra építkezik.

Érdemes Drupal 7 esetén a node helyett az entity modulokat használni, mint pl node_reference helyett entity_reference, az előbbi helyett auto_nodetitle auto_entitylabel.

0
0

Kiss Norbert
adatmentespecs.hu

DruTa képe

Köszönöm a részletes leírásokat, elindulok ezen az úton.

Közbevetésként: miért engedi a Drupal, hogy ugyanazon néven lehessen több taxonómia kifejezés? Mivel ebből lista lesz, elég zavaró, hogy pl. több alma, körte lehet, ahelyett, hogy ha már van alma, akkor mint minden más rendszerben nem lesz (lehet) egyazon "mappában" két ugyanazon név. Ezeket mindig törölgetnem kell, viszont akkor elveszti a kapcsolatát az adott node-dal, mivel gondolom a név ugyanaz, de az id nem, tehát ez így gáz.

0
0
Phoere képe

A kérdés nem rossz, pro és kontra lehetnek érvek. Mivel a taxonómia szótár többszintű lehet, az egyes szülő kifejezések gyermekei között lehetnek azonos nevűek. Bár elvileg ugyanazon kifejezés több szülő alá is tartozhat, ez nem mindig kezelhető utána egyszerűen a megjelenítéskor. Valószínűleg ilyesmi ok miatt nem zárják ki az azonos nevet egyazon szótárban.

Viszont egyértelműen jelzi, hogy a szabadszavas cimkézést nem célszerű bárkinek engedélyezni. Egy zárt felhasználói körben valószínűleg elérhető, hogy mindenki betartsa: ha már van olyan kifejezés, akkor azt válassza. De egy teljesen idegen csoportnál ez gyakorlatileg lehetetlen.
Mindenképpen célszerűbb fix kifejezéslistát biztosítani és legfeljebb egy egyéb mezőt, ha nincs a listában. És akkor Te egészíted ki ilyen esetben a szótárt sz új kifejezéssel és beállítod a tartalomhoz - vagy beállítasz egy létezőt, ha az szerinted megfelel az újnak.

0
0

Csökönyi Ferenc

DruTa képe

Igen, ezt akartam elkerülni, hogy utólag kelljen variálni, ráadásul az a probléma akkor is megvan, hogy az egyébbe írt ismétlődés törlésekor elveszti a kapcsolatát, illetve nem lehet simán átvinni a fő szótárba, bár utóbbiban nem vagyok biztos.

Az lenne az elegáns, ha ahogy a node-oknál, amikor moderáció alatt van (azaz nincs közzétéve), a tax. se kerüljön a szótárba.

És ha nem külön mező kéne, hanem a legördülő lista végén lenne egy ... rész, ahol újat lehetne megadni.

Biztos van ilyen modul, csak elég nehéz keresni az org-on, mivel hiába adok meg kulcsszót a keresésnél, és szűkítem, nem csak a címekben keres, hanem akár több tucatnyi oldal találat van, csak mert a leírásban egy olyan szó van. Elég béna a keresője a Drupalnak...

0
0
Phoere képe

Olyat biztos nem találsz, hogy a taxonómiából állítson össze egy kiválasztható listát, ehhez lehessen hozzáfűzni újat és az új érték ne a taxonómia szótárba kerüljön.
A Hierarchical Select modult érdekes még tanulmányozni. Abban lenyíló listák vannak és elvileg beállítható az új kifejezés hozzáadása a szótárhoz. (Bevallom, ilyen funkcióját nem használtam még ennek a modulnak) Lehet, hogy ez lesz az, ami segít neked.

0
0

Csökönyi Ferenc

knorbi képe

Ha nem is pont úgy ahogy szeretnéd, de a probléma egyszerűen orvosolható a Taxonomy Manager és a Term Merge modulok használatával. A kettő együttműködik egymással. Az utóbbi azt csinálja, hogy az azonos nevű termeket egyesíti. Próbáld ki!

0
0

Kiss Norbert
adatmentespecs.hu

knorbi képe

Esetleg nézd meg a Unique field modult. Én még nem használtam, de leírás szerint jó lehet erre a problémára, lehet unique címet beállítani, de hogy hogyan működik együtt a taxonomiával vagy pl az autocomplet widget-tel azt nem tudom, esetleg egy próbát megér.

0
0

Kiss Norbert
adatmentespecs.hu

Phoere képe

Ez inkább arra jó, hogy minden node eltérő adatot kaphasson egyazon mezőnél. Itt viszont lehet több node esetében is ugyanaz a kifejezés a mező tartalma, csak a szótárban nem ismétlődhetnének a kifejezések.

0
0

Csökönyi Ferenc

knorbi képe

Igen. De ha taxonómia esetén is lehetne használni, tehát ha két termnek nem lehet ugyanaz a címe egyazon szótárban, akkor ugye nem tud létrehozni ilyet ez aki beírja a node létrehozásánál a term-et.
Tehát én nem a node-on akarom megadni a unique-ot, hanem a vocabulary-ben a címre.
Csak gondolkodom, nem biztos, hogy így működik...

0
0

Kiss Norbert
adatmentespecs.hu

Phoere képe

Ezt a modult kellene megnézni:

Autocomplete Deluxe

Az autocomplete modul súgószövege szerint ezzel elvileg letiltható az újonnan hozzáadott kifejezések megjelenítése a választható kifejezések listájában. De hogy pontosan mit csinál, nem tudom.

0
0

Csökönyi Ferenc

DruTa képe

Kipróbáltam az Automatic Entity Labels modult Taxonomy-hoz, mivel a Cím mezőhöz nem lehetett olyan Nézet felfedett szűrőt adni, amiben a címek legördülőként választhatók voltak.

Így vannak a taxonomiák, amelyeket a node létrehozásakor kiválasztatnak legördülőként és többek között ezekből csináltattam eredetileg automatikusan a címeket.

Most csináltam egy Cím nevű taxonomiát, ennél akarom Automatic Entity Labels segítségével ezt megoldani, de nem hajtja végre. Ugyanazok a vezérjelek vannak, amik a node címnél már működtek, de nem csinál új tax kifejezést, csak eltünteti a label boxot (ha manuálisan akarnék létrehozni, akkor látom, hogy az eltűnt), de semmi egyéb nem történik.

Az Automatically generate the label and hide the label field opció van kiválasztva.

Valakinek sikerült már tax kifejezéseket is ezzel a modullal létrehoznia?

0
0