TinyMCE nem jelenik meg a regisztrációs formon.

zeniten képe

Mivel a regisztrációs űrlapon sehol nem jelennek meg a TinyMCE formázási lehetőségei, lényegesebben szebb és használhatóbb lenne, ha Webform-mal tudnám a felhasználók regisztrációs űrlapját elkészíteni (olyan korosztályról van szó, akik kicsit sem tudnak számítógépet kezelni...), vagy a standard űrlapon formázásokat meg tudnám jeleníteni.
Át kellene írnom a Webformot? Mennyire? Nem vagyok php-guru...
Köszönettel!

pp képe

Tehát a problémád az, hogy a felhasználó regisztrációnál nem jelennek meg a TinyMCE formázási lehetőségek. Két tipp:

- Csak textarea-nál jelenik meg a Tiny
- alapból az adminisztrációs oldalak le vannak tíltva, ezt állítsd át és meg fog jelenni.

pp
Ha ennyire kezdő vagy a Drupalhoz nem lenne egyszerűbb, ha leírnád mit szeretnél és mi elmondanánk hogyan csináld?

0
0
zeniten képe

Köszönet!

1. próbáltam azt leírni amit akarok - és válaszoltál is, amit nagyon köszönök.
2. Az első megjegyzésed a fejemben volt - a második segített. Nem kezdőség, figyelmetlenség, nem vettem észre, hogy a szűrőt ott nem iktattam ki. Amúgy profi valóba nem vagyok (még).
3. Köszönet (még egyszer)- a WebForm-ot azért gondoltam, mert ott több a paraméter, de most, hogy megcsiáltam, látszik, hogy nem is kell. MOST látszik.
De jövök újabb kérdéssel... :)

0
0
pp képe

1. nem tudtam, hogy mit akarsz, hisz a regisztrációs formon nincsenek textarea-k. Ilyeneket a profil modullal lehet hozzáadni alapból. Nem írtad, hogy bekapcsoltad volna a profil modult, és hozzáadtál volna textarea-kat. Nem mellesleg a topic címe "Regisztráció webform-mal" Ezt akkor most át is írom "TinyMCE nem jelenik meg a regisztrációs formon"-ra, mert az értelmesebb és a problémádról szól.

3. már a topic-ból sejteni lehetett, hisz amit írsz arra már van kész megoldás a profil modul. Már AKKOR lehetett látni, ezért is feltételeztem - no meg Te is írtad - , hogy kezdő vagy aki még azt se tudja, hogy egy ilyen feladatra van kész core modul.

pp

0
0
aboros képe

hogy kezdő vagy aki még azt se tudja, hogy egy ilyen feladatra van kész core modul.

miért, ez olyan nyilvánvaló? nekem is eltartott egy darabig mire belecsodálkoztam a monitorba a profil modult megtalálva, hogy jééédejóóó... :) mostanában olyan 'tistutya-nattyutya' néha a hangulat...

0
0

-
clear: both;

pp képe

Lehet jobb lett volna a "kezdő" helyet a "Drupal adminisztrálásában még nem kellő jártassággal rendelkező személy", szerinted???

Miért baj, ha valaki kezdő? Múlt héten feltettem egy Joomla-t és úgy láttam a kérdező pont úgy érzi magát mint én, aki totál kezdőnek éreztem magamat. Akkor most mi van szerinted? Én akkor most kezdő vagyok vagy nem?

Én pusztán azt szeretném, hogy mondják el mit szeretnénk és ne az, hogy amit kitaláltak megoldást velünk akarják megcsináltatni.

(kitalált történet, de talán rávilágít a fenti mondat értelmére)
Anno vettem egy mosogatógépet, és nekiálltam lefolyót és csapot vésni/fúrni/faragni. Egy ponton elakadtam és felhívtam az egyik vízvezeték szerelő ismerősömet, hogy kéne egy kis segítség egy lefolyót és egy csapot kéne befejezni, már majdnem kész. Adott tanácsot én barkácsoltam de sehogy sem jutottam egyről a kettőre. Ekkor kivonult nagy szerszámokkal aztán rákötötte egy franciakulccsal a mosogatógépet a mosogatóra, mert mint kiderült elő volt már készítve a csatlakozás. Szerencsére a szétbarmolt falrész nem látható, mert eltakarja a mosogatógép.

A valóságban úgy történt a dolog, hogy megkérdeztem, hogy hogyan oldaná meg egy mosogatógép rákötését a rendszerre. Mondta nézzem meg van-e előkészítés, mert ha van akkor csak sitty-sutty. Volt és én sitty-sutty rákötöttem.

No a lényeg, hogy Te is és ő is kizárólag azt láttam meg, hogy azt írom kezdő. Ez azért mélyen elgondolkodtat, hogy valami baj lehet a velem...

pp

0
0
aboros képe

persze, értem. nem is volt semmi gond vele, hogy kezdőt írtál.
(emberjogi szervezetek tüntetést szerveztek ma délutánra az informatikai minisztérium elé, mert az nem tesz semmit az utóbbi időben fórumokon elharapódzott nyilvános 'kezdőzés' megfékezése érdekében) :D:D:D

0
0

-
clear: both;

zeniten képe

Javaslatom:
Tegyetek a fórum-ba egy olyan mezőt, ahol az illető iválaszthatja milyen szinten van önmaga szerint. Ha elvéti, akkor tudomására kell hozni, hogy legközelebb mást jelöljön.
Lehet ugyanezt esetleg a regisztrációs adatok közé felvenni, de az nem olyan jó. (az adott dologban valaki lehet kezdő, a másikban haladó, csak mondjuk épp elfogytak az öteltei)
Nem nagy ötlet, szerintem a ti dolgokatokat könnyítené meg...

Üdv!

Zenit

Ui: persze semmi gond a szóhasználattal, ne jussunk oda, hogy mint a népcsoportok esetében, amiben már nem lehet kimondani, ki hova tartozik,mert hátsó, pejoratív zöngéket éreznek rá egyesek.

0
0
Nagy Gusztáv képe

Az általam ismert szakmai fórumok közül (a weblabor mellett) szinte az egyetlen közösséget találtam meg ezen a fórumon, ahol minden (valós vagy vélt) letolásra legalább 10 használható válasz jut. (Máshol az arány akár fordítottja is lehet.) Szóval én a magam részéről javaslom az ilyen értelmetlen vita befejezését, esetleg magán útra terelését. Ahogy pp kifejtette korábban, ez itt egy szakmai tudásbázis, amit közösen építünk, és mellesleg fórumnak álcázzuk :-)

0
0

Nagy Gusztáv