Teszt oldal

Balazs91 képe

Sziasztok!

Adott jelenleg egy drupal 6 alatt futó éles oldal, amit szeretnék drupal 7-re frissíteni a lehető legkevesebb leállással. Mivel a jelenlegi sminknek nincs (és szerintem nem is lesz) 7-es verziója, ezért létrehoztam egy teszt oldalt, amire feltelepítettem egy alap drupal 7-et.

Olvasgattam az ehhez kapcsolódó írásokat (http://drupal.org/creating-drupal-test-sites) de mivel először csinálok ilyet, szeretnék egy kis segítséget kapni, hogy ne csináljak túl nagy marhaságokat.

Ezeket a főbb lépéseket gondoltam:

- Tesztoldalra egy alap drupal telepítése (üres adatbázissal)
- Modulok telepítése a tesztoldalra, amiket az éles oldalon használok
- Egy új drupal 7 smink készítése
- Az éles oldal adatbázisának bemásolása a tesztoldal adatbázisába

A kérdésem, hogy működőképes-e a fenti leírás, illetve lehetne-e jobban/hatékonyabban csinálni mindezt?

Üdv,
Balázs

csakiistvan képe

én a helyedben először elolvasnám a UPGRADE.txt fájlt, elemezném, és ezután indulnék a dolognak.

fontos a modulok megléte is d7-ben, szóval ez nem oly egyszerű :)

Olvasmány még: http://drupal.org/documentation/upgrade/6/7

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

kotto képe

Mert addigra lesz a D7 "felfegyverezve" (értsd szükséges modulok nem alfa, gamma stb hanem RC állapotban)

0
0
pp képe

Szerintem nem kell várni. Számos gyakran használt modul része a hetesnek.

pp

0
0
nevergone képe

Ez teljesen tévhit, ez nem operációs rendszer, ahol az emberek megvárják az első nagy javítócsomagot. Hogy egy oldal mennyire alakítható ki Drupal 7 alatt, azt mindig az adott feladat határozza meg. Attól pedig, hogy egy modul beta állapotban van, még lehet használható, mert adott esetben ez azt jelenti, hogy nem a hiba több, hanem a megvalósított funkció kevesebb. Viszont könnyen előfordulhat, hogy adott helyzetben ez a kevesebb is elég.

0
0
gazsesz képe

Az upgrade.txt pontosan leírja, hogy hogyan csináld.
Gyakorlatice csinálj teljes mentést, kapcsolj ki minden contrib modult, töröld őket a könyvtárból, telepítsd föl a d7-et és rakd fel a szükséges d7-es modulokat.

A tapasztalatom szerint nagyon sok minden máshogy működik a d7-ben, és valószínű, hogy sok dolog funkció nem fog elsőre, de még másodikra sem működni. Nekem elég sok időm ráment, úgyhogy én is azok mellett állok, akik azt mondják, hogy még érdemes kivárni.

A do-n is sok hibajelenségre egyelőre még csak feliratkozók vannak, de megoldás még nincs. Tanulásnak, tapasztalatnak jó, de nekem a d6-ban 15 perc alatt megoldható feladatok megoldása 10x annyi időt vett igénybe.

0
0

Gazsesz

Balazs91 képe

Köszönöm az eddigi válaszokat, az átköltözés márciusra tolódott ki, akkor jár le a régi tárhely szolgáltatás, ami nem nagyon szereti a drupal 7-et. Egy teljesen alap 7-esnél fél percet tölt el "várakozás a szerverre címszó alatt"

Remélem, addigra már megoldódik sok hibajelenség is, amibe (még) sajnos nem tudok besegíteni a megoldásba, egyelőre a hibák gyártásához jobban értek :)

Egyébként egy sikeres upgrade után teljesen ugyanaz lesz az eredmény, mint ha alapból 7-essel felépíteném 0-ról a honlapot? Tehát nem maradnak meg a régi modulok "szemetei", vagy ilyesmi?

0
0
csg képe

Ha a modul készítője rendes munkát végzett akkor nem. Ha meg nem végzett, akkor akár egy D6-on belüli verzióváltás, sőt, akár a modul teljes eltávolítása után is maradhat szemét.

A gyakorlatban egyébként én csak egyszer találkoztam szemetet hagyó modullal még D5 alatt, és az is valami ritkán használt modul volt, a nevére sem emlékszem.

0
0

--
Csonka Gergely
http://cheppers.com