Terhelés

Anonymous képe

Sziasztok

Sokan ajánlottatok a fórumon tárhely szolgáltatót az extra leváltására, amit meg is fogadtam, és béreltem egy tárhelyet a web-server.hu-n, egy 3000mb os tárhelyet kb 1900/hó, amin egy flash játék oldalt szeretnék üzemeltetni. Jelenleg még itt van, mert a domain névre még várnom kell: www.ingyen-jatek.extra.hu.

De egy kicsit elbizonytalanodtam, ugyanis fogalmam sincs, hogy milyen terhelése lehet egy ilyen weblapnak, és hogy mit fog szolni hozzá a szolgáltató, vagyis mit lehet elvárni egy ilyen árkategóriájú tárhelytől. Lehet hogy nem jól választottam? Azért kérdezem, mert még sosem volt tárhelyem, és fogalmam sincs hogy mire számíthatok.

Mi számít nagy terhelésnek?

Elvileg az adatforgalom korlátlan. ?? Egy játék átlagban 2mb, és a tárhelyre kb 1500 játékot lehetne felrakni. Most kb két hét alatt 1200 oldaletöltés van naponta, tehát elég dinamikusan fejlődik, de az extra úgy látom, már nem bírja, mert van hogy 5 percig sem tudom elérni az oldalam. És sok a mysql error, amit az extra szokott okozni, ha nem bírja a terhelést.

Mi lesz ha 10 vagy 50 ezer oldaletöltés lesz naponta, szerintetek nem lesz gond a szolgáltatónak?

Elsősorban azoktól kérdezem, akik a szerveresdiben benne vannak, vagy van ilyen tapasztalatuk.

Tudom hogy a szolgáltatót kellene megkérdezni, de még nem akarom megijeszteni, vagy hülyeséget kérdezni. Úgyhogy inkább itt alapozok, már ha segítettek :) .

Köszi

aries képe

Minden annyit ér, amennyit fizetsz érte. Egy szerver közvetett költsége (bérköltséget nem számítva) nettó 50.000 Ft körül van amortizációval. Ez egy belépő szintű, de nem dzsunka gép. Erre jön még rá a rendszergazdák, ügyintézők, könyvelők, állambá' stb. költsége. 3GB 2000 pénzért igen gazdaságos megoldás, legalább 50en kell osztoznotok a szerveren ahhoz, hogy ne legyen veszteséges. Ha mind az 50 sorstárs annyira pörög, mint Te (akár 50.000 egyedi látogató naponta), akkor azt nagy valószínűséggel egy szerver lassan tudja csak kiszolgálni. Ha viszont ennyire pörög majd az üzlet, akkor egy pizza áránál többet érdemes invesztálnod az infrastruktúrába.

Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0
y.men képe

Azért nehéz ez a dolog, mert néhány szolgáltató hihetetlen dolgokat vállal.

Pl az extra minek ad 3000 mb tárhelyet meg 100 mb sql-t ha 1000 látogatót már nem bír kiszolgálni.

De van ennél durvább is. Itt a fórumon ajánlotta valaki, www.siteground.com külföldi szolgáltatót, aki 750 GB tárhelyet ajánl, 7500 GB forgalommal, 6 dolcsiért ha 2 évre előre fizetsz. Ez havonta kb 1050 HUF, ami még egy fél pizza sincs. :)
Most akkor itt mi van, mindenki saját szervert kap egy ezresért???

Ha jól számolom 7500 GB forgalom kb 190.000 oldaletöltés naponta. Ez irgalmatlan ennyiért. Akkor ez hogy van szerintetek?

0
0
aboros képe

:)

én sem értem igazán. én site5 -os accot használok, egyelőre csak simát (van true multisite is, meg reseller account is). 750GB tár, korlátlan mysql (bárhány adatbázist is létrehozhatok), 7.5TB forgalom havonta. Korlátlan domain hostolása innen, korlátlan e-mail, korlátlan levlista, korlátlan egyedi ftp acc, korlátlan kiskutyafüle... baromi jó admin rész, mindennel, mondom mindennel ami szem-szájnak ingere. van egy fix ipje a "szerveremnek" ... be is tudok rá sshzni, ha nagyon akarok, szóval tényleg nem tudom mire vélni a dolgot. olyan rég óta még nem használom, de nagyon jónak tűnik, kíváncsi vagyok hol a "bukta" benne... ezért 102 dollárt fizettem összesen egy évre. bagó még akkor is, ha kicsit lassabb, mint egy "hagyományos" szolgáltató.

sose számoltam igazából ki, hogy mennyi lehet az a 7.5TB egy hónapban, de ha tippelnem kéne azt mondanám sok. :)

kipróbálom majd valahogy a sebességet is, esetleg nincs erre valakinek valami ötlete, hogyan lehetne modellezni egy nagyobb atttakkkot?

(és persze van affiliate program is, minden felhasználó után aki az én aff linkemmel regel kapok 85 dolcsit. ha egy évben kettőt referrálok, már bőven ingyen volt a buli... :)

0
0

-
clear: both;

y.men képe

Ez már tényleg lehetetlen. Ez az affilate rendszer simán elérné, hogy mindenkienek ingyen legyen szervere. Olvasd el a szabályzatot, mert tuti van benne valami. Ha ez igaz lenne, akkor a Cnn is ezt nyomná éjjel-nappal. :) Én nem tudom hogy mennyi egy szerver fenntartása, de hogy nem 0 az tuti. Én ezt nem tudom feldolgozni. Azért nagyon érdekelne, hogy mi van a háttérben.

0
0
aboros képe

nézd, ez egy szolgáltatás. tudom, magyarként, innen abszurdisztánból ezt elég nehéz feldolgozni. :) valószínűleg annyira nagyon nagyok, hogy így is simán megéri nekik. nem helyet bérelnek két szervernek a bikszbe és azokon hosztolnak, hanem saját hangárjuk van az 51 -es körzetben és ott dekkol nekik többszáz blade... :)

bármi gázt találok szólni fogok, megígérem, de eddig semmi gázt nem találtam, még domain sincs egyelőre hozzákötve, simán ip alapján ftpzek és érem el a dolgaimat ott. szóval, annyira nem értek hozzá, el tudom képzelni persze, hogy ez nem egy valós ip, mert abból nincs már túl sok és nem osztogatják száz dollárokér... :)

gondolhatod én is mennyire meglepődtem. évek óta egy hazai 'közepes' szolgáltatónál vagyok, igazából soha nem volt semmilyen gondom velük, nem azért próbáltam ki emezt, hanem más okok miatt, dehát eltörtem amint megláttam a backstage panelt...

nekem a vasról ennyit enged tudni: Dual 5130 Xeon (4 cores!) - 4 GB RAM
meg még azt, hogy "undercrowded" vagyis "ultra low accounts on your server" ... ha "crowded" lennék, és az alkalmazásaimnak nem lenne elég a power, akkor írhatnék a tekknikál szupportnak (cseten) hogy szeretnék kevésbé tömött szerverre menni, mert nem elég a nafta... jó nem? :)

nem reklámozni akarom (mert ugye akkor az aff linkemmel nyitottam volna a szálat :) de eddig minden ok, érdemes megnézegetni na.

0
0

-
clear: both;