telepítési probléma feltöltés után..

ervin262 képe

Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem. Fizetős tárhelyemre (dataglobe) ftp feltöltés után, a telepités alatt az alábbi üzenet jelenik meg:

Nem kompatibilis környezet

Az alábbi hibát meg kell oldani, mielőtt a telepítési folyamat folytatható:

register_globals is enabled. Drupal requires this configuration directive to be disabled. Your site may not be secure when register_globals is enabled. The PHP manual has instructions for how to change configuration settings. (Jelenleg használatban: PHP 4.4.2)

A telepítés nem folytatható.

Üdv: Ervin

ervin262 képe

Találtam a keresőben egy megoldást: htacsess file módosítás. Kipróbáltam.. Ha csak az említett forrást illesztem be az üres elözőleg törölt tartalmú htaccess-be domain címem cseréjével, a hiba továbbra is megmarad. Ha viszont az eredeti file-ban engedélyezem a leírásban közölt sorokat, még el sem kezdi a telepítést és az eredmény: "az oldal nem található" :) Ja és nincs alkönyvtárban a drupal a tárhelyemen.

0
0
crt képe

Szia.

Kérd meg a szolgáltatód, hogy a register_globals legyen kikapcsolva a tárhelyednél.

Üdv: Zoli

0
0
lacix képe

Sziasztok!

Ezzel a problémával én is szembesültem. Írtam a szolgáltatónak egy levelet, amire pár nap múlva jött egy válasz, hogy inkább hívjam fel őket telefonon. Felhívtam őket. A vonal végén lévő nő nem értett semmit, majd adott egy másikat, aki simán elhajtott: "A register_globals értékét nem változtatjuk meg!" Kérdeztem, hogy esetleg terveznek-e valamilyen változtatást emiatt a jövőben, amire egy hatalmas NEM lett a válasz. :(

Részemről belemódosítottam a drupálba, hogy egyáltalán fel bírjam telepíteni. Valamennyire most működik, csak egyfolytában kiírja, hogy nem biztonságos. Már több éve náluk vagyok, de most váltsak szolgáltatót?

0
0
nevergone képe

Érdekes hozzáállás, én pl. a szolgáltatómnál a vezérlőpanelben magam tudom kapcsolni, hogy a PHP -ből 4 -es vagy 5 -ös verziót szeretném, és azt, hogy a register_globals értéke on vagy off legyen.
Szerintem érdemes lenne elgondolkoznod a váltáson.

0
0
lacix képe

Nos, elvileg csináltak a Dataglobe-nál is olyan szervert, amin ki van kapcsolva a register_globals. Átkértem magam rá, nemsokára tesztelni is fogom..

0
0
Babayaga képe

sziasztok,
ugyanennél a hibaüzenetnél akadtam el a Drupal telepítésénél.
Sajnos annyira amatőr vagyok, hogy fogalmam sincs, mit vagy hol kellene átállítanom. Igazán azt sem tudom, nekem kell-e vagy a dataglobenak?
Segítsetek ebben légyszi.
Volt egy másik problémám is. Meglevő oldalhoz tettem fel a drupalt és a .htaccess felmásolása után eltűnt az egész, addig látszó oldalam. Ezt úgy oldotta meg a dataglobe, hogy kikapcsolta htaccess-t, azaz kivette előle a pontot. Szerintük valami rewrite rosszul van beállítva.
Nem értem, hol kellene ezt illetve az előző problémát megoldanom.
Kérlek segítsetek ebben.

0
0

Evi

nevergone képe

Légyszives indíts a kérdésednek új témát, ahol megadod pontosan az általad használt Drupal verziót, a tárhelyed szolgáltatóját, esetleg egy linket a honlapodra!

0
0
Babayaga képe

köszönöm szépen, közben kiderült, ezt a register_globals dolgot úgy lehet megoldani, hogy áttesznek hamarosan egy másik szerverre.
A későbbiekben pedig kérésednek megfelelően új témát fogok nyitni a kérdéseimnek.

0
0

Evi