Telepítési probléma

hajnalbela képe

Sziasztok! A következő hiba lépett fel 6.8 verzió telepítésekor:

Warning: fopen(./sites/default/default.settings.php) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /USER/dirname/dirname/www/includes/install.inc on line 188
 
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /USER/dirname/dirname/www/includes/install.inc:188) in /USER/dirname/dirname/www/includes/install.inc on line 618
 
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /USER/dirname/dirname/www/includes/install.inc:188) in /USER/dirname/dirname/www/includes/install.inc on line 619

Nem ingyenes tárhelyen van. Kérem, segítsen valaki!

Köszönöm!

Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

Most ugyanis nincs. Gondolom azért, mert átnevezted settings.php-re másolás helyett. Nem?

0
0

Nagy Gusztáv

gergely képe

sztem ezt is bele lehetne irni a kezikonyvbe mert ez mar az n+1 ilyen topic. :)

0
0

---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.

hajnalbela képe

Igen, tényleg csak átneveztem. Vagyis le kellett volna másolni, de úgy, hogy mindkettő ott legyen?

0
0

Üdvözlettel: Hajnal Béla begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting

gergely képe

igen kell hogy legyen egy default.settings.php es egy settings.php file.

0
0

---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.

Atyla képe

Miért nincs eleve egy settings.php is abban a mappában? Minek manuálisan létrehozni. Én eleve csináltam egyet a telepítő anyagba és úgy teszem fel a tárhelyre, amikor telepítek, így ezt ki is kerülöm. Semmilyen probléma nincs belőle, a végén ugyan úgy beállítódik a jogosultság.

Szóval ez jutott eszembe.

Egyébként a korábbiakban, ha jól emlékszem a jogosultságot a végén szintén manuálisan kellett visszaállítani. Na ugye, hogy azt is meg lehetett oldani automatikusan.

Azt már meg se merem kérdezni: minek az a default.settings.php :-)

0
0
Balogh Zoltán képe

sincs eleve egy settings.php is abban a mappában. Például azért, mert:
- egy verzió frissítéskor lazán felülvághatod a gyárival, oszt nézel utána, hogy mit keres a főoldalod helyén egy Garland sminkes Technical problem oldal.
- a settings.php nem feltétlenül a sites/default mappában van, legalábbis nekem akkor sem ott van, ha csak 1 webhelyet szolgál ki az az adott Drupal.
- a settings.php _minden_ webhelyen egyedi, ezért mit is keresne a csomagban?

És, hogy minek az a default.settings.php? Sok olyan okosság le van benne írva, amit ha csak tizedrészben elolvasnának Pistikék, 40%-al visszaesne a Drupal support helyek forgalma.

0
0
Atyla képe

Belenéztem, szinte csak komment az egész.

Na de honnan kellene szerinted tudnia egy kezdőnek, hogy egy setting nevű programállományban leírások vannak főleg?!

Azt tanácsolom - nem csak neked, van még pár "kedves alak", hogy ahogy a jó többség csinálja: vagy segíts, adj tanácsot, mondd el a véleményed, ha tudod és akarod, vagy ne mondd. De az k...ra felhúzza már az ember agyát - nagyon nem vagyok ezzel egyedül - ha a tanács mellé le...szás is társul, amolyan fennsőbbséges stílusban.

Az igazán okosak szerények. Ezt jó lenne szem előtt tartani. Ki tudja mikor lesz neked szükséged valamire, és akkor mit vársz, hogy veled is ilyen lekezelőek legyenek?

Hajrá jó többség!

0
0
szantog képe

Belenéztem, szinte csak komment az egész. Na de honnan kellene szerinted tudnia egy kezdőnek, hogy egy setting nevű programállományban leírások vannak főleg?!
Miért? A kezdő jobban megérti, hogyha csak a nyers conf állomány van benne?
Az install.txt-ben ez van: You may do so by making a copy of default.settings.php (or create an empty file with this name in the same directory). A settings.php-ba sokszor nem kell kézzel belenyúlni, de ha igen, akkor az feltételezi, hogy megnyitja a user szerkesztésre.
Na innen a gond, hogy writeonly valaki, ugyanis baromi jól dokumentálva van, hogy mi micsoda.
És ez nem csak a settings.php-re vonatkozik, nyakamat rá, hogy nincs még egy olyan rendszer a világon, ami annyira well documented, mint a drupal, a tonnányi readme, és kb tízezres nagyságrendű bookpage alapján.
Vagy ha veszel egy csilivili tv-t és valami nem jó, akkor egyből a gyárat hívod, és nem nézed meg a használati útmutatót?
Azt tanácsolom - nem csak neked, van még pár "kedves alak"
Most a pisztrángot tanítod úszni? Drupallal dolgozni nem csak "meló", hanem egyfajta mentalitást, hozzáállást is igényel. Épp ezért én pedig azt tanácsolom a kezdőknek, hogyha lebaszást is kapnak a tényleges segítség mellé, akkor ne sértésnek vegyék, hanem gondolkozzanak el azon, hogy ezt miért is kapták, mert itt a legritkább esetben nem jogos a lebaszás! Ha az abban leírtakat magukévá teszik és elfogadják, az már egy része annak az alázatnak és tanulási vágynak, ami kb ezt a Drupalt azzá tette, mint ami most. azzal már egy lépést tesznek afelé, hogy a közösség hasznos tagjai legyenek
Ugyanis nem volt még itt a site-on olyan ehhez hasonló flame thread, amikor a usernek volt igaza. Egy közösségnek, vannak írott és íratlan szabályai, többek között az, hogy elolvassuk, amit el kell. Akinek ez nem tetszik, az megszökik, a közösség könnyet nem fog ejteni miatta, kösz szépen, a Drupal fejlődik nélküle is, maximum egy factoidban megemlékezünk róla.
Ki tudja mikor lesz neked szükséged valamire, és akkor mit vársz, hogy veled is ilyen lekezelőek legyenek?
Ebből is látszik, hogy nagyot keveset tudsz a drupal szemléletéről. Ha Zoli írna ide egy kérdést, 1000%, hogy legalább 10 ember ugrana rá, akár külön tesztkörnyezetet is felállítva, mert tiszteljük őt, és elismerjük azt a munkát amit értünk (a közösségért) tett, ezért pedig hálásak vagyunk.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Atyla képe

Vagy ha veszel egy csilivili tv-t és valami nem jó, akkor egyből a gyárat hívod, és nem nézed meg a használati útmutatót?

Megint mellélőttél: én pont az az alak vagyok, aki mindent elolvas, amit egy termékhez adnak. Képzeld, annyira extrém vagyok, hogy még egy tusfürdőn is mindent elolvasok.

Egy bibi van: ha nem magyar a leírás. Akkor bizony kérek a gyártótól, mert az jár.

Sajnos a Drupal magyar leírása, enyhén szólva is szegényes. Én lennék a legboldogabb, ha egy nagyon mélyreható dokumentum lenne róla (Mert hiszed vagy nem, szeretek mindent magam csinálni, ha pl. veszek, vagy kikölcsönzök egy könyvet informatikai témában, annál boldogabb vagyok minél vastagabb, ha. pl. 1000-1200 oldal, akkor oda vagyok, mert tudom, hogy valószínűleg lesz is benne infó.), így marad, hogy azzal szórakozok, hogy a fórumban keresgélek, amiben nem mindig könnyű megtalálni az infót, vagy a drupal.org oldalon fordíttatom le a google-lal a tartalmat, ami megint csak nem az igazi.

Hogy miért nem tudok angolul?! Igazad van, bűnös vagyok!

Természetesen nem várom el, hogy valaki ingyen lefordítsa a dokumentációt, csak jelzem, mi az oka annak, hogy kérdez az ember.

Egyébként lehet, hogy angolul jól dokumentált a Drupal, de az egyik konkurenciája magyarul is sokkal bővebb leírást tartalmaz, hogy a php-ról ne is beszéljek.

0
0
aboros képe

de ha egy mód van rá nem folytatnátok ezt magánban inkább?
és most nem konkrétan Atyla -ra gonodlok, attól még, hogy az ő hozzászólására válaszoltam.

ha lehet maradjunk a témánál és tárgyilagosan próbáljuk megvitatni azt. annak, hogy van default.settings.php megvannak a praktikus okai, zoli korábban felsorolt párat. hogy nincs alapból egy settings.php a csomagban, annak is megvan az oka, egy updatenel figyelned kéne rá, hogy ne vágjad felül a jól beállított settings.php -dat egy szűzzel.
(halkan jegyzem meg, hogy egy hangyányit összetettebb rendszerben a settings.php -ban tonnaszám lehetnek beállítások, amik a defaultban nincsenek! ezer meg egy dolog, memcachetől a sütikezelésen át a facebook integrációig.. nem hiszem, hogy örülnék, ha egyszer véletlenül felülütném egy üressel.. :)

hogy miért nem automatikusan jön létre a telepítéskor a settings.php, arra is van magyarázat. mutasd meg a módszert, ami automatikusan hozza létre ezt a filet telepítéskor és minden szerverkörnyezetben szépen működik és nem igényel extra szerver oldali beállításokat, amik egyébként nem szokványosak.. azért kell kézzel létrehoznod, mert ez mindig mindenhol működik, amúgy meg szaladhatnál olyan tárhely szolgáltatásba, ahol azért nem tudsz drupalt telepíteni, mert az automatikus létrehozás jogosultság problémákba ütközik.

a magyar nyelvű dokumentáció hiányosságaihoz nem fűznék hozzá túl sokat, legyen elég annyi, hogy a dokumentációt a közösség tagjai szabadidejükben farigcsálják egyrészt, másrészt az 1 egyébként _végtelenszer_ nagyobb a 0 -nál, harmadrészt a dokumentációs csapat tárt karokkal vár minden segíteni vágyót.

lenne még mondanivalóm nekem is azzal kapcsolatban, hogy hogyan bánjunk egymással emberileg a fórumon, de ennek itt semmi keresni valója szerintem. a jövőben írogassátok meg egymásnak privátban a "most mit bunkózol" típusú megjegyzéseiteket légyszíves. én örülnék neki.

0
0

-
clear: both;

nevergone képe

A fordításokkal sokszor az a baj, hogy mire elkészülnek és megjelennek, már erősen elavultak lesznek. Ez igaz a hazai szakkönyvekre is, lapozz csak fel párat. Természetesen beszállhatsz a dokumentációk fordításába, segíthetsz a kézikönyvbe, de elég sziszifuszi munka ez egy folyamatosan fejlődő, szinte önálló életet élő rendszernél.
Angolul pedig tudni kell, legalább alapszinten olvasni. Itt kevesen profik angolból, én sem vagyok az, de azért nekiugrok, szótárazok, próbálkozok és többnyire megy. A Drupal jól dokumentált, könnyen érthető nyelvezettel, az már a te dolgod, hogy mennyi erőt fordítasz ennek a megértésére.
Amúgy meg fogsz lepődni, de a fenti probléma megoldása számtalan helyen említve van magyarul is, Gusztáv jegyzete, a Drupal Mozikönyv, az én előadásom, tovább is van, mondjam még?

Ezt stílust pedig kérlek hanyagold, erre kértelek már., köszi!

0
0
Atyla képe

Ezt stílust pedig kérlek hanyagold, erre kértelek már., köszi!

nevergone, nem én kezdtem, de látom az ilyen mellékes dolgok téged nem érdekelnek...

0
0
nevergone képe

Könnyebben elfogadnám a te stílusodat is, ha közben azt látnám, hogy konstruktívan állsz a rendszerhez és valamit teszel is érte: Dokumentációt írsz, fordítasz, hibákat keresel és jelentesz be, hibákat javítasz, modulokat vagy sminkeket készítesz, stb. Úgy azt mondanám magamban, hogy na ez a srác tesz valamit a rendszerért, ismeri is elég jól, ha fikázza a saját stílusában, akkor talán jogosan teszi, mert megértett már valamit a filozófiájából. De addig...
Ez egy nagy különbség közted és a válaszolók között, szeretném, hogy ez eltűnjön, de elsősorban rajtad múlik. És pont ezért, ezt a szálat fejezzük is be itt szépen.

Ui.: Amúgy nincs olyan, hogy "én kezdtem, ő kezdte", mert újra végigolvasva a szálat továbbra is úgy gondolom, hogy teljesen használhatóan és érthetően válaszoltak neked, különösen fellengzős mellékhang nélkül. Mind ahogy kb. itt is.

0
0
Atyla képe

Látod, nem figyelsz, csak azt figyeled mibe köthetsz bele: nem tudok angolul (talán alapszinten, nem alapfokon), de ha ennyire érdekel, járok órákra és ha lesz kitartásom (utálom az angolt tanulni), akkor a közeljövőben már tudok annyira, hogy megtegyem, azaz lefordítsak ide dolgokat a drupal.org oldalról.

De úgy gondolom nem lesz elég jól beszélni angolul, mert ahhoz, hogy megfelelően lefordítsam, jól is kell ismernem a drupalt. Kicsit tyúk-tojás eset, de majd csak lesz valahogy.

Hibabejelentés: hát tettem egy bejelentést, és akkor is mit kaptam: nem fogod kitalálni...

Modulokat készítsek? El sem tudod képzelni, mennyire szeretnék, mert az azt jelentené, hogy php-ban is otthon vagyok.

Az a szó, hogy kezdő, az azt jelenti, hogy most kezdi, azaz én. Tulajdonképpen nem is értem, miért a druplat erőltetem. Próbáltam a yoomlat korábban, ott lecseszést sem kaptam, de áttekinthetetlenebb és lassúbb volt a rendszer. Ebben azt szeretem, hogy tiszta, mint egy váz. Ha ismered a QuarkXPress-t, na az olyan volt még a 3-as verzióig.
Abban és hasonlóakban profi vagyok és ha tudok, mindenkinek segítek. De sose b..szok le senkit, mert kérdez, max. rávezetem, hogy legközelebb merre találja a megoldást.

Bocs, de muszáj volt reagálnom.

0
0
nevergone képe

"Ne azt várjuk, hogy a művészet váljon a mi számunkra hozzáférhetővé, hanem mi nyíljunk meg a művészet számára." (Werner Hofman)

Ha megnézed, számtalan dolgot leírtál, hogy miért nem tudsz részt venni a közösség munkájában, pedig.

Valóban nem biztos, hogy neked a Drupal a megfelelő választás, talán más rendszerrel nagyobb sikerrel jutsz, valószínűleg sokkal több szájbarágós, érthető, friss, magyar nyelvű dokumentáció lesz hozzá elérhető, illetve a közösség is könnyebben a kegyeibe fogad.

0
0
Den képe

Te most nagyon mellélőttél, ember. Beszólsz pont annak aki majd a legtöbbet tette azért hogy a durpal magyarul szóljon hozzád: http://localize.drupal.org/translate/languages/hu

Keresnélek a toplistán, de nem látom a neved...

A rendszer nyílt. Lehet jelentkezni fordítónak (is). Pont ez a lényege: együtt teszünk azért, hogy jobb legyen.

Hogy miért nem tudok angolul?! Igazad van, bűnös vagyok!

Nem kell a hiszti sem. Én tanuljak meg helyetted angolul?

Egyébként lehet, hogy angolul jól dokumentált a Drupal, de az egyik konkurenciája magyarul is sokkal bővebb leírást tartalmaz, hogy a php-ról ne is beszéljek.

Kérdésed a válasz is egyben.

0
0
Atyla képe

1. A személyi kultusz korszaka lejárt.
2. Helyettem angolul? Miért adsz a számba olyat, amit nem is gondoltam?
3. Nézzetek bele pl. a phpBB fórumba: ott nincs ez a le..szós, fellengzős, és esetenként körbenyalós stílus.

Ha meg azt hiszitek, hogy igazatok van, csak mert ti hárman csesztetek le egy embert, akkor el kell árulnom, hogy az igazság nem attól függ, hányan állnak az oldalán. Az megvan önmagában.

Egyébként, ha valaki mutat az egész fórumban olyat, hogy én valamikor is valakit elsőre lecsesznék, vagy "illetlenül" válaszolnék, akkor önként törölném magam a rendszerből (már ha lenne erre jogosultságom). De ilyen sosem történt. És az, hogy kevesen teszik szóvá, az csak azért van, mert az emberek nagy része nem szeret konfrontálódni, inkább nyel.

Egyébként ha nem tetszik egy kérdés, nem kell rá válaszolni, ha nem a megfelelő témába került, akkor lehet szólni, de ez ráadásul még ott is van. És igenis rákerestem ezen a szerencsétlen google féle keresőn a témára, de pont ez, hogy miért van ot is úgy, nem volt válasz. Elnézést, hogy nem néztem meg min a 440 találatot (http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&domains=drupal.hu&sitesea...)

Befejeztem, a további sértésekre, csúsztatásokra nem reagálok.

Hajrá!

0
0
nevergone képe

Csak erre reagálok, ne vedd sértésnek, de...

Helyettem angolul? Miért adsz a számba olyat, amit nem is gondoltam?

Akkor miért panaszkodsz azért, hogy minden angolul van és nem értesz egy kukkot sem?

0
0
Phoere képe

Sziasztok!

Frissen telepítettem egy Drupal rendszert (nem az elsőt), de most egy új dologgal szembesültem. Az alábbi hibaüzenet jelenik meg a tartalmi részben:

/tmp/phpupload/file3y2tjI nem másolható

Eddig ilyennel nem találkoztam, a telepítést is úgy csináltam mint eddig. A tárhely szolgáltató ugyanaz, mint a többi telepítésemnél, ami különbség, hogy a régebbiek olyan szerveren vannak, amelyen PHP4 van, ez a mostani pedig PHP5-re kerül.

Milyen ötletetetek van?

Előre is köszönöm!

0
0

Csökönyi Ferenc

nevergone képe

Valami valóban nincs jól beállítva, viszont a problémád nem a fenti kérdéshez, kérlek indíts új fórumtémát neki. Ilyenek kellenének oda, hogy milyen Drupal verziót használsz, milyen PHP verzió van a tárhelyeden, milyen modulok vannak az oldaladon, stb., amúgy első gondolatra az átmeneti fájlok tárolására szolgáló könyvtér nem lesz jól beállítva.

0
0
Phoere képe

Köszi, nyitok új témát, csak azért nem tettem, mert más fórumokon kifejezetten a témák túlburjánzása ellen tiltakoznak.

0
0

Csökönyi Ferenc

rendszereto képe

Atyla, végül is aboros meggyőzött, mármint, hogy egy új telepítésnél, vagyis frissítésnél véletlenül felülírhatod a dolgot?

0
0
Atyla képe

Igen, abszolút. Már ki is töröltem a settings.php-t a telepítőmből.

Ha csak ennyi választ kaptam volna, bőven elég lett volna. Építő volt és meggyőző.

0
0
rendszereto képe

Most telepítem először a drupal 7-est (béta1) és megcsinálják amit akartál Atyla :-)
Nem beleteszik eleve, hanem valószínűleg a rendszer ellenőrzi, hogy van-e már egy ilyen file és ha nincs, akkor csinál egyet. Gondolom - nem próbáltam még - ha van, akkor legalább szól, hogy biztos felülírja-e, bár az lenne a még jobb, ha akkor se írná felül, hanem átnevezné.

Persze lehet, hogy csak a teszt időszakra csinálták így és majd kiveszik ezt a kis kényelmi szolgáltatást... :-)

0
0
aboros képe

ha van settings.php akkor egy telepitett drupallal van dolgunk, elvileg el se indul a telepito ilyenkor, miert is tenne.. :)

0
0

-
clear: both;

rendszereto képe

OK, akkor a hozzászólásom azon része érvényes, hogy a 7-es verzió csinál egy másolatot :-)

Egyébként abból a korábbi hozzászólásodból indultam ki, amelyben azt taglaltad itt valakinek, hogy nem lenne jó, ha eleve benne lenne a másolat, mert felülírhatná a meglévőt.

A 7-es-ről többet: http://drupal.hu/forum/drupal7-v%C3%A9lem%C3%A9nyek

0
0
aboros képe

ha lenne a d.o -rol letöltött csomagban settings.php és rámásolnád a letöltött csomagot az éles filerendszeredre, felülírnád egy üres settings.php -val a nagy gonddal beállított saját verziódat. esetleg. aki zárolja uid1 -et, attól az ilyesmi is simán kitelik, ;) ezért nincs (is) a csomagban settings.php

0
0

-
clear: both;

rendszereto képe

aboros: ha hiszed, ha nem, szándékosan próbáltam ki a zárolást, mert tudni akartam, a rendszer engedi ezt, vagy sem.

Ez olyan, mintha a házadba telepíttetsz egy riasztó rendszert és hogy kipróbáld, megpróbálsz betörni :-)

Szóval ez teszt volt a javából!

0
0
aboros képe

ilyen hülye humorom van. szori. :)

0
0

-
clear: both;

rendszereto képe

gondoltam, hogy vicc volt, csak azt nem tudtam eldönteni, hogy 10%-ban volt-e az, vagy 90%-ban. Mert 100 nem volt, az tuti :-)

0
0
nevergone képe

A Drupal 7-ben semmi sem változott a Drupal 6-hoz képest: van default.settings.php és settings.php: Az előbbit tartalmazza a telepítő, az utóbbit te hozod lére a telepítés előtt másolással. Az előbbi érintetlen marad a telepítés során, míg az utóbbi módosul az oldal-specifikus adatokkal. :)

0
0