Telepítés utáni hiba üzenet

attilal68 képe

Segítséget szeretnék kérni frissen telepített Drupal 7. rendszeremhez.
A Freeweb.hu-ra telepítettem. Talán ez a legjobban működő hazai ingyenes tárhely (szerintem). Az előző 6.x kiadás jól működött rajta. A 7-es kiadást először telepítettem, de már is jobban tetszik, mint az elődje. Nem tudom mi lehet az oka. Sajnos az alábbi üzenet fogadott:

User warning:
 
    file_put_contents(): You are not allowed to write this file (temporary://fileUBvSrS)! in /storages/storage1/a/al/al68/public_html/modules/locale/locale.module: _locale_rebuild_js on line 836
    file_put_contents() függvényben (/storages/storage1/admin/prepend/prepend.php(112) : runkit created function 18 sor).
    A fájl nem hozható létre.
    User warning:
 
    file_put_contents(): You are not allowed to write this file (temporary://fileV0Uxaw)! in /storages/storage1/a/al/al68/public_html/modules/locale/locale.module: _locale_rebuild_js on line 836
    file_put_contents() függvényben (/storages/storage1/admin/prepend/prepend.php(112) : runkit created function 18 sor).
    A fájl nem hozható létre.
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Laca012 képe

Nálam is ugyanúgy a freeweben ugyan ez a hiba..
Ha kikapcsolom a locale modult, akkor nincs hibaüzenet, csak akkor meg angol minden...

0
0
attilal68 képe

Egy hónap elteltével újra próbálkozom.
Újra telepítettem a Drupal 7-est a Freeweb-re. Az első bejelentkezéskor ez fogad:

    User warning:
 
    file_put_contents(): You are not allowed to write this file (temporary://fileIQ60Tx)! in /storages/storage1/l/le/levaiattila/public_html/modules/locale/locale.module: _locale_rebuild_js on line 836
    in file_put_contents() (line 18 of /storages/storage1/admin/prepend/prepend.php(112) : runkit created function).
    A fájl nem hozható létre.

Továbbá a modulok bekapcsolása után (kivéve syslog - mert különben nem férnének el a hiba üzenetek a képernyőn) ez fogadott:

    User warning:
 
    file_put_contents(): You are not allowed to write this file (temporary://fileAHtAfR)! in /storages/storage1/l/le/levaiattila/public_html/modules/locale/locale.module: _locale_rebuild_js on line 836
    in file_put_contents() (line 18 of /storages/storage1/admin/prepend/prepend.php(112) : runkit created function).
    A fájl nem hozható létre.
    User warning:
 
    file_put_contents(): You are not allowed to write this file (temporary://fileWMxL8j)! in /storages/storage1/l/le/levaiattila/public_html/modules/locale/locale.module: _locale_rebuild_js on line 836
    in file_put_contents() (line 18 of /storages/storage1/admin/prepend/prepend.php(112) : runkit created function).
    A fájl nem hozható létre.

Vajon tud valaki segíteni???:(
Itt van az oldalam címe: http://levaiattila.fw.hu
Előre is köszönöm.

0
0

Lévai Attila

chx képe

Válts szolgáltatót. Nézzd csak meg mit írt ki neked -- egy runkit által létrehozott függvény dobál neked hibaüzenetet. Ezek a hibbantak úgy oldották meg a weboldal biztonságát hogy egy kötelezően a te PHP fájlod elé ragasztott prepend.php-ben runkit-tel felülírták a file_put_contents függvényt valami házi kotvákkal és ezt a rendszert nyilván valamikor akkor dobhatták össze amikor a PHP3 új volt és stream wrappereket azt biza nem támogatnak, mert minek. Hát így...

0
0
Anonymous képe

Ha te jobban meg tudod oldani, akkor a generalmedia.hu oldalon lehet jelentkezni a munkára. A(z új) freeweb 2010 márciusában indult, úgyhogy kicsit elsaccoltad a php3-at, de még a régi freeweben is 5.2-es php van. Mielőtt széttépne a társaság NEM én csináltam. Igen a stream wrapperek tiltva vannak, azt hiszem mind - biztonsági korlátozás, bár nem feltétlenül van kőbe vésve. A temporary:// volna az első, amit esetleg engedélyeznénk, azonban én személy szerint semmit nem találok róla se google-ban, de még a php.net oldalán sem! Aki tud hivatalos dokumentációra mutató linket, szeretettel várom.

Egy freeweb admin...

0
0
chx képe

300 USD oradijat szoktam felszamlazni problemas Drupal oldalak gatyaba razasara, 15 percenkent szamlazva. http://drupal.org/user/9446/contact aztan megbeszeljuk.

0
0
aksza képe

Freeweb support? Oda kellene fordulni, mert rendes tárhelyeken fut az jól.

0
0
attilal68 képe

A Drupal 6 jól futott a Freeweben. Azért tettem oda, mert az egyetlen viszonylag jól működő magyar free szolgáltató volt. Az elmúlt időszakban nagyon "gáz" lett. Nem lehet normálisan feltölteni ftp-n. Akadozik a kapcsolat a nap minden szakában. A supportot inkább hagyjuk, kb. 2 hét telt el mire válaszoltak, akkor is inkább mellébeszélt a rendszergizda.
A baj, hogy hazánkban nincs olyan free szolgáltató, ami normálisan működne. Nem tudom mitévő legyek...
Gyorsan megpróbálom még 1-2 hazai free site-on. Nem lesz gond, nincs túl sok. Lehet.hogy az uw.hu jó lenne, de ott gond van a ".htacces-el". Más site-ok nem küldik el a regisztráció utáni e-mail értesítőt.
Ha valaki tud olyan free tárhelyet, ami normálisan működik, kérem jelezze azt.:)
Köszönöm az eddigi segítséget, hozzászólást mindenkinek!

0
0

Lévai Attila

york képe

A freeweb se vette figyelembe a .htaccess-t. En messzirol kerulnem drupal ugyben.

0
0
Laca012 képe

Első válasz:
Kedves ...!

Sajnos semmi hivatkozást nem látok a php.net oldalán, hogy létezne olyasmi, mint "temporary://". Ráadásul a biztonsági korlátozásokba is beleütközik úgy látom.
Kérem írja át / állítsa át a drupal-t, hogy egy konkrét könyvtárat használjon ideiglenes fájlok használatára, ez a könyvtár pedig legyen a saját könyvtárán belül (hozzon létre egyet erre a célra)!

További kellemes időtöltést kívánunk az oldalon!

Üdvözlettel:

Ezt ugye meg is tettem, létrehoztam a sites/default/files/tmp könyvtárat, beállítottam a jogosultságát és beállítottam a "beállítások/média/Ideiglenes fájlok könyvtára" -nál.
Mondjuk azt nem értem, hogy hol és mi ütközik bele a biztonsági beállításokba. Eredetileg is a saját freeweb könyvtáramon belül a "public_html" mappába pakolta ezeket a fájlokat, a Drupal többi fájlja mellé..

Ha használom az oldalt a könyvtárba létre is hozza a file****** nevű fájlokat (amiket az aktuális hibaüzenetben ír) minden oldalváltásnál 2db-ot, de tartalom nélkül 0b mérettel és most már a tmp mappába.
De ezzel ettől függetlenül nem jutottam előrébb.

Ma írtam újra és linkeltem az itteni hsz-okat..
Pár órán belül (!!!) jött is a második válasz:

Kedves ...!

Köszönjük a jelzést, továbbra is információra várunk a temporary:// -el kapcsolatban, mert nekem például még semmit nem sikerült fellelnem róla.

További kellemes időtöltést kívánunk az oldalon!

Üdvözlettel:
...

Szóval hajlandóság elvileg lenne a javításra, csak nincs info..
Ha valaki tudja a support kérdésére a választ, ne fojtsa magába! :)

Egyébként valaki próbálta már más nyelvű kiegészítéssel felrakni? Nem csak a magyar nyelvi fájl-lal csinálja ezt??

0
0
chx képe

Nem kapsz érdemi választ, olvasd el a többiek válaszait miért. Egyébként én már precízen megválaszoltam a problémádat. Ha nem érted, nem az én bajom.

0
0
Laca012 képe

Most már kíváncsiságból felraktam az itthoni home szerveremre és semmi hibaüzenet. Ez alátámasztja azt, hogy a hiba nem nálam (vagy a Drupal7-ben) van.
Azt nem tudom, hogy ha 15-20 ember csatlakozik majd egyszerre (több tuti nem lehet, mert nem nyilvános weblap és csak osztálytársaknak van belépési joguk), akkor elég lesz-e a kis atomos szerver (D945GSEJT+2GB RAM) a 80/25-ös DIGI Topnettel.
Minden esetre azért lett volna jobb egy külső szolgáltatónál elhelyezni, mert így variálhatok, hogy a webes kérések nagyobb prioritást kapjanak mint pl. az rtorrent.. (ez nálam több napos keresgélést is vonhat maga után, ahelyett, hogy a szakdolgozatomat írnám..)
Mivel idén diplomázunk, az oldal üzemeltetéséhez nem szándékoztam napokat keresgélni a legolcsóbb szolgáltatót (aki mivel a legolcsóbb, lehet ugyan olyan problémás mint az ingyenes) Illetve szerződést kötni 1évre, esetleg domaint regisztrálni...stb., mert nyilván ennyi időre már felesleges..
Minden esetre kínlódni tényleg nem érdemes...

0
0
aksza képe

Azt hiszem sok dolog keveredik benned, amiknek nem ártana utána nézni.
- Az otthoni szervert nem azért adták tanácsnak, hogy otthoni szerverről legyen elérhető az oldal, csak a kipróbálás miatt. Szerver üzemeltetésre nem alkalmasak az egyéni előfizetések (pld digi top)
- Ne legyen benned kétség, hogy Drupal 7 jó rendszer-e, rengetegen fejlesztették, próbálták tesztelték, pont ez benne a szuper, hogy biztos, hogy jó. Ha régebbi tag lennél akkor tudnád, hogy mekkora procedúra előzte meg a megjelenését.
- Az olcsó szolgáltató nem feltétlenül rossz, lehet, hogy van annyi ügyfele amitől olcsó tud lenni, de ettől még jó is maradhat.

0
0
szantog képe

Az ingyenesnek mondott szolgáltatók a legkevésbé sem ingyenesek. Ha figyelembe vesszük az korlátozásokból és a minőségből eredő hibák detektálására és javítására fordított időt éves viszonylatban, szvsz még albán minimál-órabérrel számolva is simán kijön az az összeg, amit egy korrekt hostingszolgáltatónak kell kifizetni évente.
Az idegbaj miatt elpazarolt agysejtekről meg ne is beszéljünk..

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Den képe

Egyetértek.

0
0
Balogh Zoltán képe

Többször le lett írva, hogy az ingyenes tárhelyeken általában nem megy a Drupal, vagy csak bizonyos korlátokkal, de előbb utóbb valamilyen probléma BIZTOSAN lesz. Minden egyes modul feltelepítése újabb és újabb problémákat hoz a felszínre, igen hamar elfogy a memória és a jön a fehér képernyő. Igen, a 6-os ment, hopsz a 7-es meg már nem. Jaj, jaj most mi lesz....

Én egyet szeretnék csak mondani, ha valaki olyan ingyenes tárhelyet szeretne, amin biztosan, sok memóriával és gyorsan fut a Drupal, azt úgy hívják: localhost.

Nem igaz, hogy valakinek nincs évi párezer forintja egy olyan szolgáltatóra, ahol a support megemlítésénél nem kell három felkiáltójellel írni, hogy pár órán belül válaszolt, mert ez természetes, ezért fizetünk neki. Itthon is van olyan, ahol havi pár száz forintra jön ki ez az összeg, külföldön meg gyakorlatilag ennek is csak töredéke.

Miért akarja valaki állandóan szívatni saját magát (ingyen), egyszerűen nem fogom fel...

0
0
attilal68 képe

Kezdem belátni, hogy igazad lehet a free tárhelyekkel kapcsolatban. Azonban mi a helyzet azokkal a tárhely szolgáltatókkal, amelyek csak akkor biztosítanak free tárhely szolgáltatást (ingyen), ha van egy saját (nem aldomain-em). Pl: http://www.newhosting.hu/
esetleg http://www.tarhely.biz/. Ezekről van valami hírünk?

0
0

Lévai Attila

Nagy Gusztáv képe

Ezek az ingyenes szolgáltatók egy ügyfélkör kiépítését illetve a reklámozási lehetőséget keresik az "ingyenes" tárhely szolgáltatásban. Nekik nem érdekük, hogy profi színvonalú szolgáltatást nyújtsanak, azt inkább a saját fizetős szolgáltatásuk keretén belül szeretnék megoldani. Ez így logikus az ő részükről, nem?

0
0

Nagy Gusztáv

attilal68 képe

Igen, most már megértettem miről beszéltek. Csak az maradt hátra, hogy találjak egy helyet, ahol könnyen és gyorsan tudok domain-t regisztrálni, aztán kiválasztani egy tárhelyet.
Köszönöm a segítséget:)

0
0

Lévai Attila