Telepítés hiba:DEPRECATED file.inc 902 line üzenettel

wirtha képe

Sziasztok,

Telepítéshez szeretnék segítséget kérni, mert megakadtam.
Amit tettem:
1, WampServer install, start.
2, localhost böngészőből behív, működik
3, http://localhost/phpmyadmin/ : adatbázis létrehoz, felhasználó hozzáad, minden joga megvan
4, drupal 6.14. www/drupal könyvtárba másol, default.settings.php átnevez, írhatósága Total commanderben ellenőrizve.

Indítanám a telepítést:
http://localhost/drupal/install.php?profile=default

Amit tapasztalok: nagyon sok soron keresztül hibaüzenet:
Deprecated: Function ereg() is deprecated in C:\wamp\www\drupal\includes\file.inc on line 902

majd az alján megjelenik a kívánt telepítőképernyő első oldala, de nem működik.

Ha jól sejtem, a bajomnak valami egyszerű beállítási oka van, legalábbis remélem.

Kérlek segítsetek. Előre is köszönöm!

üdv.
wirtha

Drupal verzió: 
aksza képe

Nem átnevezni kell a default.settings.php.-t hanem létrehozni egy settings.php .-t ugyanezzel a tartalommal, mindkettőnek lennie kell. Lemásolod máshova a default.settings.php.-t, átnevezed settings.php - vá. majd bemásolod a default.settings.php mellé.

0
0
wirtha képe

kedves aksza!

Köszönöm szépen!!
működik :))

üdv
wirtha

0
0

wirtha

Lejla képe

Pont ugyanez a problémám a wamppal, leszámítva azt, hogy a settings.php-t oda raktam ahová kell, teljes írhatóság, minden beállítva... Mit jelent a hibaüzenet? Mi kellhet még?

0
0
york képe

php verzio? drupal verzio?

0
0
Lejla képe

Bocsánat :-)
drupal 6.15
(plusz magyar és német fordítások lennének még)

wamp 2.0i:
Apache 2.2.11
php 5.3.0
MySQL 5.1.36

0
0
york képe

PHP 5.3 a ludas, tegyel fel regebbi PHP-t, az 5.2 es jo lesz.

0
0
Lejla képe

Először nem tudtam mit kezdjek az infóval, hogy korábbi php verzió kellene :-)
Aztán a wamp serverben a php menüpontban, ahol megnéztem hogy milyen verzióm van, láttam egy olyat, hogy "Get more..." Erre kattintva bejött egy oldal, ahonnan letölthető a kívánt (bármelyik) php verzió, ezt meg is tettem.

Leállítottam a wamp összes szolgáltatását, majd elindítottam az újonnan szerzett php-telepítőt.
Lehet, hogy uninstall kellett volna előbb, nem tudom, de némi hibaüzengetés és a régi verzió aktuálisan használt verzióvá jelölése után, meg a szolgáltatás újraindításável máris pöccre indult végre a drupal telepítő :-)
Hálás köszönetem!

0
0