A telepítés azadatbázis beállítása után nem folytatódik.

apu képe

Szevasztok.

Elöljáróban a Drupal most lépne először az életembe még nem találkoztam vele.
A következő a gondom.

A tárhely amit bérlek alap helyzetben tartalmaz telepíthető scripteket, így drupál 5.x valamit. Nagyjából megnéztem, más portálokon, hogy néz, ki le is futtattam a szerver InterWorx- on keresztül a telepítőt fel is ment, minden gond nélkül. Csak Angol nyelvű volt. Időbe nem néztem utánna annak, hogy lehet Magyarítani de láttam ezen az oldalon a 6.4 et, gondoltam letörlöm az 5 öst úgy sincs bent semmi adat, letöröltem a hozzá tartozó adatbázist is és újra rakom az itt leközölt 6-os Magyarított változatot. De nem megy fel. Az adatbázis és felhasználó beállítás után a telepítő nem tesz semmit. Hiba üzenete sincs.
Többször próbálkoztam. Gondolom a könyvtár beállítással tehetett valamit az előző telepítő mert a .htaccess fájl tele van a beállításaival. Ja úgy jutottam arra a következtetésre, hogy az elöbb említett htaccess fájl al van gond, mert megpróbáltam a scripten keresztül az eredeti 5 öst telepíteni újból, de az hibaüzenetet ir, hogy nem találja a könyvtárt.

Mit kellene tennem? Tanácstalan vagyok.

Drupal verzió: 
pp képe

Sajnos azt kell mondjam, hogy ez egy olyan kérdés amivel inkább a szolgáltatódhoz kéne fordulnod mert lehet, hogy ő egyből tudja a választ és a megoldást. Mi meg csak találgathatunk.
A baj az, hogy nem tudod leírni, hogy mit csináltál, mert nem Te csináltad, hanem egy program, amit mi nem ismerünk.

pp

0
0
apu képe

Igen írtam is nekik egy hete.
Kaptam egy olyan választ amiben megkérdezik, hogy meg tudtam e ? oldani? Válaszoltam, hogy nem. Egyébként nagyon rendesek, segítőkészek minden alkalommal. Csak sok a meló.
Gondolom elöbb utóbb megoldják.
Azért vetemettem ide mert arra gondoltam, hogy valaki találkozott már az InterWorx telepítővel.

Mégegyszer, köszönöm a gyors választ.

Ui: meg kell szoknom ezt a fórumot, mert az elöbb egyszer már elküldtem ezt az üzenetet, gondoltam én, most írhattam újból.

0
0
blg képe

Bocs, ha nem leszek túl informatív, de megosztom.

Én se túl régen kezdtem Drupal-t telepíteni, és nekem is hasonló gondom volt.
Én Windowsos fizetős tárhelyen próbálkozom, Drupal 6.4, (btw. szerintem nincs magyarított változat, hanem alapváltozat, amihez te pakolod fel a magyarítást, és azt aktivizálod).

Az adatbáziskapcsolat megadása után visszatér ugyanahhoz az ablakhoz, egy hang hibaüzenet nélkül. Ugyanez a gondod, ha jól vettem ki.

Nos nálam valóban a file hozzáférési jogok megadása segített. Csak nálam (windowsos hosting lévén) nem .htaccess, hanem a sites/defaults fájloknak/direktoriknak ügyeskedtem ki a telepítés idejére full accesst az FTP klienssel, hogy vissza tudja írni a telepítő a belépési adatokat. (Gondolom ezt utána nagyon célszerű korlátozni.) Én kb. 20x próbáltam megadni, elég nehezen jöttem rá, hogy mi lehet. De ez segített végül.

Azóta más gondjaim vannak, de ez annyira misztikus volt, hogy még kérdezni se nagyon tudtam.

Persze a szolgáltató is biztos tud segíteni valamit.

0
0

blg

// ToDo: az aláírásba majd valami vicces dolgot kell kitalálni

apu képe

Szeretném ha nálam is megoldódna.
Jól látod ugyanaz lehet a gond nálam is. A szervert futtató InterWorx beállításainál lessz a gondom.
Remélem a szolgáltató segít.

0
0
apu képe

Köszönöm a segítséget.
apu · 2008. szeptember 15. 12:08

Köszönöm azoknak akik a saját idejükből áldoztak, arra, hogy rávezessenek a hibámra.
Ez bejött. Talán nem volt számomra egyértelmü az átnevezésre vonatkozó utasítás, rosszul fordítottam talán a hibaüzenetet. Nem másolatot készítettem, hanem átneveztem. Még szerencse, hogy eltettem máshova az eredezi fájlt. Bár az is lehet, hogy a csomag által tartalmazott is jó lett vona.
A lényeg a lényeg felment.
A portál kialakítása van vissza.

Köszönöm. Majd biztos jövök még egyébb fájdalmaimmal...

0
0