Teaser nézetben csak 1 képet szeretnék

vajdasági képe

Drupal7, letrehoztam egy salyat tartalomtipust (content types) aminek van egy kep (image) tipusu mezeje, ugy allitotam be hogy nem kotelezo a kitoltese es hogy maximum 4 kepet lehet feltolteni.

Az a gondom hogy amikor a Teaser nezetben nezem a tartalmat (pl fooldalon) akkor nem szeretnem hogy az osszes kep megjelenjen hanem csak egy kepet szeretnek. Hogyan lehet beallitani hogy csak 1 kep jelenjen meg a Teaser nezetnel?

Arra is gondoltam hogy ha maskepp nem tudom megoldani akkor a tartalompitusba teszek megegy kep mezot es a teaserban csak azt a kepet jelenitem meg, a fo nezeben meg latszana mindket mezo kepei. Hogyan merre induljak el?

Megjegyzem hogy a fo nezetben a node osszes kepet egy colorbox-ban mutatja majd (Node image style: thumbnail
Colorbox image style: Original image
Colorbox gallery type: Per post gallery
Colorbox caption: Automatic) de ez a resz mukodik rendesen.

Drupal verzió: 
Jenő képe

Az admin/structure/types/manage/[tartalomtípusod]/display/teaser oldalon lehet állítani, hogy mi legyen az előnézetben.

0
0
vajdasági képe

Azt tudom enis csak az nem eleg mert ott csak anyit tudok hogy vagy bekapcsolom a kepet vagy nem, vagyis vagy nincs egy kepem sem vagy ott van tortenetessen mind a 4 kep nekem viszont csak 1 kep kellene ...

0
0
Jenő képe

Értem. Miért egy kép típusú meződ van? Az nem jó, ha négy ilyen meződ lenne?

0
0
vajdasági képe

Most ugy van hogy 1 kep tipusu mezom van amit nem kotelezo kitolteni. Ugy allitottam hogy max 4 drb. kepet lehet feltolteni. Vegeredmenyben a 4 kep a termekek kepei lennenek. Ara gondoltam hogy egy mezobe teszem oket.

Persze meg tudom csinalni 4 kulon mezovel is, sot ugyis hogy 2 mezo lenne az egyikbe csak 1 kepet lehetne feltolteni a masikba meg 3 drb. Es akkor meg is tudom oldani hogy a Teaser-ban csak az az 1 kepes mezo jelenjen meg.

Itt az a kerdes hogy melyik a szebb vagy jobb megoldas, minden kep 1 mezoben vagy kulon kulon 4 mezo, vagy a ketto kozott az hogy 2 mezo az egyikben 1 kep a masikban meg 3 kep. Itt foleg arra gondolok hogy melyik megoldas terhelne minnel kevesbe a servert...

Na meg izles dolga, de nekem jobban tetszene hogy ha csak 1 kep beviteli mezo lenne a formon es ha mar 1 kep mar fel van toltve akkor jelenne meg az ujabb kep feltoltesi mezo ....

0
0
pityu73 képe

Az übecart-ban más class-okat kapnak az első utáni képek a termékeknél egy azon feltöltési mezőben és azokat másképp is jeleníti meg Talán ötletként fel lehet használni..

1
0
vajdasági képe

Most megneztem es itt nem kapnak kulon class-t csak paros es paratlan ... Habar lehet van valami modul ami kiboviti, viszont az igazat megvallva nem nagyon szeretnem a css-ben eltuntetni a kepeket. Az nekem valahogy olyan "amator" megoldasnak tunik. Legyen az oldalon mongyuk 20 node abbol a tartalomtipusbol es legyen mindegyiknek 4 kepe, akkor a 80 kepbol 60-at ha css-el eltuntetunk az valahogy nekem nem egy szep vagy profi vagy nevezzuk akarhogy megoldasnak tunik.

Attol mint irtam is a gondom felveteseben akkor egyszerubb es elegansabbnak tartom hogy bevezetek megegy mezot es oda teszem a 3 kepet. Az meglevo kep mezobe meg csak 1 kepet engedek meg.

0
0
fox mulder képe

Szerintem erőforrás szempontból tök mindegy, hogy csinálod, az a lényeg, hogy a termékeket feltöltő felhasználó számára van-e jelentése annak, hogy az egyik kép "egyenlőbb" a többinél. Van-e értelme annak, hogy van egy fő kép és vannak a többi képek. Mert ha igen, akkor két mező kell, az egyik a fő képnek egy darab lehetséges értékkel, a másik a többi képnek 3 lehetséges értékkel.

Az ideális megoldás talán az lehetne, ha a teaser-ben nem egy kép, hanem egy lapozható galéria jelenne meg. Ilyet még nem csináltam, nem tudom, hogy kell.

1
0

Fox Mulder

vajdasági képe

Valahogy en is hasonlok miatt dontottem az egy kep mezo mellett, szoval lessz egy szoveg meg a maximum 4 kep nem lett tervezve semmi kulonbsegtetel. Egyeduli kulonbseg abban van hogy a teaser-be csak 1 kepet akartam volna.

Elismerem azt is hogy jo otlet hogy a teaser-ben azon az egy kep helyen lapozodjon (slideshow) az osszes kep, de az azthiszem meghaladja a tudasomat meg nem akarnam tulbonyolitani az egeszet, plane igy indulasnak, de ha bevallik az egesz akkor egy kesobbi idoben jo otletnek tunik ez. :)

Ha eroforras szempontjabol tokmindegy hogy egy vagy 2 kep mezo van akkor azthiszem hogy ilyen iranyban mozdulok el, lessz 2 mezo az egyikben csak egy 1 kep lehet... Esetleg akkor a fo nezetben is egy kicsit kulonbseget teszek az az egy fo kep es a tobi kozott :)

0
0