Drupal7, letrehoztam egy salyat tartalomtipust (content types) aminek van egy kep (image) tipusu mezeje, ugy allitotam be hogy nem kotelezo a kitoltese es hogy maximum 4 kepet lehet feltolteni.
Az a gondom hogy amikor a Teaser nezetben nezem a tartalmat (pl fooldalon) akkor nem szeretnem hogy az osszes kep megjelenjen hanem csak egy kepet szeretnek. Hogyan lehet beallitani hogy csak 1 kep jelenjen meg a Teaser nezetnel?
Arra is gondoltam hogy ha maskepp nem tudom megoldani akkor a tartalompitusba teszek megegy kep mezot es a teaserban csak azt a kepet jelenitem meg, a fo nezeben meg latszana mindket mezo kepei. Hogyan merre induljak el?
Megjegyzem hogy a fo nezetben a node osszes kepet egy colorbox-ban mutatja majd (Node image style: thumbnail
Colorbox image style: Original image
Colorbox gallery type: Per post gallery
Colorbox caption: Automatic) de ez a resz mukodik rendesen.
Az admin/structure/types
Az admin/structure/types/manage/[tartalomtípusod]/display/teaser oldalon lehet állítani, hogy mi legyen az előnézetben.
-- http://boj.hu --
Azt tudom enis csak az nem eleg
Azt tudom enis csak az nem eleg mert ott csak anyit tudok hogy vagy bekapcsolom a kepet vagy nem, vagyis vagy nincs egy kepem sem vagy ott van tortenetessen mind a 4 kep nekem viszont csak 1 kep kellene ...
Értem. Miért egy kép típusú
Értem. Miért egy kép típusú meződ van? Az nem jó, ha négy ilyen meződ lenne?
-- http://boj.hu --
De az is jo lehet ...
Most ugy van hogy 1 kep tipusu mezom van amit nem kotelezo kitolteni. Ugy allitottam hogy max 4 drb. kepet lehet feltolteni. Vegeredmenyben a 4 kep a termekek kepei lennenek. Ara gondoltam hogy egy mezobe teszem oket.
Persze meg tudom csinalni 4 kulon mezovel is, sot ugyis hogy 2 mezo lenne az egyikbe csak 1 kepet lehetne feltolteni a masikba meg 3 drb. Es akkor meg is tudom oldani hogy a Teaser-ban csak az az 1 kepes mezo jelenjen meg.
Itt az a kerdes hogy melyik a szebb vagy jobb megoldas, minden kep 1 mezoben vagy kulon kulon 4 mezo, vagy a ketto kozott az hogy 2 mezo az egyikben 1 kep a masikban meg 3 kep. Itt foleg arra gondolok hogy melyik megoldas terhelne minnel kevesbe a servert...
Na meg izles dolga, de nekem jobban tetszene hogy ha csak 1 kep beviteli mezo lenne a formon es ha mar 1 kep mar fel van toltve akkor jelenne meg az ujabb kep feltoltesi mezo ....
CSS-ben esetleg?
Az übecart-ban más class-okat kapnak az első utáni képek a termékeknél egy azon feltöltési mezőben és azokat másképp is jeleníti meg Talán ötletként fel lehet használni..
Itt sajnos nem
Most megneztem es itt nem kapnak kulon class-t csak paros es paratlan ... Habar lehet van valami modul ami kiboviti, viszont az igazat megvallva nem nagyon szeretnem a css-ben eltuntetni a kepeket. Az nekem valahogy olyan "amator" megoldasnak tunik. Legyen az oldalon mongyuk 20 node abbol a tartalomtipusbol es legyen mindegyiknek 4 kepe, akkor a 80 kepbol 60-at ha css-el eltuntetunk az valahogy nekem nem egy szep vagy profi vagy nevezzuk akarhogy megoldasnak tunik.
Attol mint irtam is a gondom felveteseben akkor egyszerubb es elegansabbnak tartom hogy bevezetek megegy mezot es oda teszem a 3 kepet. Az meglevo kep mezobe meg csak 1 kepet engedek meg.
Attól függ...
Szerintem erőforrás szempontból tök mindegy, hogy csinálod, az a lényeg, hogy a termékeket feltöltő felhasználó számára van-e jelentése annak, hogy az egyik kép "egyenlőbb" a többinél. Van-e értelme annak, hogy van egy fő kép és vannak a többi képek. Mert ha igen, akkor két mező kell, az egyik a fő képnek egy darab lehetséges értékkel, a másik a többi képnek 3 lehetséges értékkel.
Az ideális megoldás talán az lehetne, ha a teaser-ben nem egy kép, hanem egy lapozható galéria jelenne meg. Ilyet még nem csináltam, nem tudom, hogy kell.
Fox Mulder
Jol gondolkozol
Valahogy en is hasonlok miatt dontottem az egy kep mezo mellett, szoval lessz egy szoveg meg a maximum 4 kep nem lett tervezve semmi kulonbsegtetel. Egyeduli kulonbseg abban van hogy a teaser-be csak 1 kepet akartam volna.
Elismerem azt is hogy jo otlet hogy a teaser-ben azon az egy kep helyen lapozodjon (slideshow) az osszes kep, de az azthiszem meghaladja a tudasomat meg nem akarnam tulbonyolitani az egeszet, plane igy indulasnak, de ha bevallik az egesz akkor egy kesobbi idoben jo otletnek tunik ez. :)
Ha eroforras szempontjabol tokmindegy hogy egy vagy 2 kep mezo van akkor azthiszem hogy ilyen iranyban mozdulok el, lessz 2 mezo az egyikben csak egy 1 kep lehet... Esetleg akkor a fo nezetben is egy kicsit kulonbseget teszek az az egy fo kep es a tobi kozott :)