taxonomy_menu, tartalom megjenítése kifejezés nélkül.

orbdrupal képe

Szasztok! Már eléggé csüggedt vagyok:(

Elég egyszerű dolgot akartam megcsinálni, de már magam sem tudom, hogy miért nem megy.

Szóval vannak szótáraim, pl. Hírek, Cikkek, Letöltések.
A Cikkek-hez és Letöltések-hez vannak kifejezések hierarchikusan hozzáadva, és azokhoz a kifejezésekhez vannak tartalmak hozzáadva.

A Híreket pedig úgy akartam megcsinálni, hogy abban nincsenek kifejezések, a tartalmakat "egyből" a Hírek kategóriába (taxonomy) akartam belerakni. Ennek eredményeként a Hírekbe, "egyenesen|" rakott tartalmak nem jelentek meg.

Kicsit sarkítva (meg Drupálosra fordítva), de azért a következőre jutottam: tartalmat nem lehet megjeleíteni, ha az "CSAK" taxonomy-ban van, hanem csak akkor ha term-ben van (a taxonomy-n belül) ?!

Ez tényleg igaz?

Kicsit átírtam a taxonomy_menu-t úgy, hogy ha taxonomy-n belül egy term ágban vagyok, akkor a term "gyerek" termjeit írom ki táblázatos formában, majd a termben lévő tartalmakat,
ha pedig taxonomy-t kell kiiratni, akkor először megjelenítem egy táblázatos formában a taxonomy-ban lévő termeket, majd a taxonomy-ban lévő tartalmakat (persze nem keruzívan!) ... na ez az, ami nem megy;(

Help?

Anonymous képe

Te magad mondod, hogy 'a tartalmakat "egyből" a Hírek kategóriába... akartam belerakni'.

Azaz te is látod, hogy a Hírek az nem szótár, hanem kategória.

Készíthetsz egy nagyszótárt (Rovatok), amihez fő- és alkategóriákat adsz. De megszívlelendő a Kézikönyv ide vonatkozó oldala:

2) If your Vocab has Parent-Child structures, think about dividing it up because it's likely to be going to get too big, and is probably badly designed.

Example (sort from an online arts shop) - Traditional Arts Single Select

Europe
-Lapp
-Sami
-Celtic
Australia
-Aboriginal

This represented the way the shop classified their items.

But as such it prevents some clients saying "show me European Art".

Multiple Select is an option but much better to have two Vocabs - one for Region and one for Culture, make them both multi and a collector could say "What have you got which is Lapp, or Celtic or Chinese?"

A taxonómia átgondolása az egyik legnehezebb feladat, egy egyszerűbb honlapon is 3-4 órát el lehet meditálni rajta...:)

0
0
pp képe

Én is hasonlóan kezdtem neki annak idején a szótárak kialakításának, de rá kellett jönnöm, hogy nem a rendszerben van a hiba, hanem az elképzelésem rossz.

A szótár az egy szempont rendszer, ami szerint kategorizálunk. Önmagába a szempont rendszerbe nem lehet beletenni valamit, mert _minden_ bele tartozik.

Tehát hozz létre egy szótárat mondjuk "típusok" néven és ebbe hozz létre hírek, letöltések stb. termeket.


ha pedig taxonomy-t kell kiiratni, akkor először megjelenítem egy táblázatos formában a taxonomy-ban lévő termeket, majd a taxonomy-ban lévő tartalmakat (persze nem keruzívan!) ... na ez az, ami nem megy;(

Ezt nem értem. Kicsit bővebben, mi a probléma.

0
0
orbdrupal képe

Most kicsit általánosságban beszélek, nem feltétlenül fogom a Drupal kifejezéseit használni:

Szóval azt szerettem volna, hogy legyen a következő 3 hierarchia:
Hírek, Cikkek, Letöltések.
A Letöltések és a Cikkek olyan hierarchiában legyenek hogy, ezekbe közvetlenül tartalmat is és al-kategóriát is bele tudjak rakni. A Hírek pedig olyan hierarchiában mutatkozzon meg, amibe nem akarok közvetlenül tartalmat belehelyezni, hanem csak a benne lévő alkategóriákba.

Az első amit rosszul értettem meg (remélem), hogy szótárba nem rakunk "egyenesen" tartalmat, hanem a szótáron belül készítünk Kifejezéseket és azokba "rakjuk bele" a tartalmat.
Továbbá a másik, hogy nem jól kezeltem, a taxonomy_menu és a "sima" menü-ket.

A megoldás, ami még mindig nem biztos, hogy a legoptimálisabb az, hogy készítettem egy Általános letöltések és Általános cikkek Szótárat. Ezeken belül készítettem egy-egy Letöltések és Cikkek kifejezést és a Letöltések, Cikkek tartalmakat, a nekik megfelelő kifejezésekbe helyeztem. A főmenübe pedig nem az Általános letöltések és Általános hírek szótárat raktam ki, mint menüpontot, hanem az ezekben lévő Letöltések, Cikkek kifejezéseket.

Ezzel elértem azt, hogy tudok tartalmat rakni a Letöltések-be és a Cikkek-be "közvetlenül" is és tudok alkategóriákat (kifejezéseket) is belerakni és ezekbe természetesen tartalmat is.


ha pedig taxonomy-t kell kiiratni, akkor először megjelenítem egy táblázatos formában a taxonomy-ban lévő termeket, majd a taxonomy-ban lévő tartalmakat (persze nem keruzívan!) ... na ez az, ami nem megy;(

Adott a következő példa hierarchia (kifejezések):

  1. Hírek
    1. 2006
      1. 2006 I. negyedév
      2. 2006 II. negyedév
      3. 2006 III. negyedév
        1. Fő hírek
        2. Al hírek
        3. Régi hírek
  2. 2006 IV. negyedék

A menünél nice_menu-t használok. Amikor rámegyek egy menüre, amiben van almenü, akkor az "kibomlik", de amikor kiválasztok egy menüpontot, akkor a menü ugye eltűnik. Ezt akartam úgy megoldani, hogy a "tartalmak" helyén is láthatóak legyen az al-kifejezések (almenük) listája is és a tartalmak is.

A fenti példában tartalom "bárhol lehet", így amikor kiválasztom, hogy pl. "2006", akkor a "2006"-ban lévő tartalmak jelenjenek meg, majd a 2006-ban lévő kifejezések is (alkategóriák).
Tehát a 2006 kiválasztásakor a tartalmak helyén ez jelenik meg:

(ezek linkek, amik a megfelelő kifejezésekre mutatnak: www.sajatoldal.hu/?q=taxonomy_menu/4/10/27)
- 2006 I. negyedév
- 2006 II. negyedév
- 2006 III. negyedév
- 2006 IV. negyedév
majd alatta a "közvetlenül" a 2006-ban lévő tartalmak jelennek meg.
Remélem kicsit azért érthető voltam;]

0
0