Taxonomy kinézet

osimester képe

Üdv Mindenkinek!

Egy olyan tartalom típust szeretnék létrehozni, ahol személyekről szóló adatokat lehet megjeleníteni. (nem felhasználókat)
Ezt a felhasználók úgy tudják módosítani/létrehozni, hogy ne kelljen html kódot irkálniuk a feltöltési oldalon. ("hülyegyerek" biztos feltöltési felületet szeretnék létrehozni)
Az egyszerűbb beviteli mezőkkel semmi gondom nem akadt (date, textfield, stb...).
A taxonómiák megjelenítésénél tört el a bicskám.
Szeretném elérni, hogy a taxonómia kifejezések ne ömlesztve egymás után/alatt jelenjenek meg, hanem lehessen őket szótár szerint kettészedni, címkézni és megjeleníteni.

Példa:

Most ez van ha listázom a taxonómiákat:

elnök, elnökségi tag, országos küldött

Valahogy így szeretném:

Tisztség: elnök,
Csoport tagság: elnökségi tag, országos küldött

A vastaggal szedett rész a szótárak nevei, vagy egyedi felvitel lenne.

Ha tudtok kérlek segítsetek ki pár ötlettel.

OSI

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

Két szótárt hozol létre, és pont ezt kapod. Vagy félreértek valamit?

1
0

Nagy Gusztáv

osimester képe

Két szótárt hoztam létre. A gond az, hogy a bennük lévő kifejezések az oldalon egymás mellett jelennek meg. Kódilag a rendszer egy ul-en belülre rendezi őket.

<div class="taxonomy"><ul class="links inline"><li class="taxonomy_term_8 first"><a href="#" rel="tag" title="">Főtitkár</a></li>
<li class="taxonomy_term_9 last"><a href="#" rel="tag" title="">Elnökségi tag</a></li>
</ul></div>

Ez így jelenik most meg: Főtitkár Elnökségi tag

Azt szeretném elérni, hogy a szótár kifejezéseket külön tudjam megjeleníteni egymástól és a szótárak nevét külön-külön ki tudjam írni föléjük.
Valahogy így:

Pozíció:
- Főtitkár

Tagság:
- Elnökségi tag

0
0
pp képe

Fogod a modules/field/theme/field.tpl.php fájlt és lemásolod field__taxonomy.tpl.php (vagy valami ilyesmi, a lényeg, hogy a field típusa legyen a taxonomy helyett) néven a sminked mappájába.

Módosítod ahogy akarod, örülsz.

pp

0
0
osimester képe

Nem találtam ilyen mappát. Rányomtam egy keresést a dupal mappára, de nem találtam.

Van esetleg valami magyar, vagy angol leírása azoknak a php változóknak, kódoknak, amit egy ilyen fájl létrehozásánál használhatok?

Esetleg van olyan cikk a fórumon, ami ezzel foglalkozik, és nem találtam meg?

0
0
pp képe

Ezt benéztem... amit írtam az hetesben működik jól. Hatosban nem is field a taxonomy. Neked egy jóízű sminkneve_preprocess_node(&$vars) kell a template.php-ba. Ebben a függvényben azután azt csinálsz a taxonomy-val amit akarsz. A template_preprocess_node függvényben láthatod, hogy hogyan állnak elő a taxonomy linkek alapértelmezetten.

pp

0
0
aboros képe

a content_taxonomy modullal. azt csinálja, hogy mezőket hoz létre, amik szótárakkal szinkronizálódnak. előnye, hogy a szótár mezőként viselkedik, van címkéje, húzhkodhatod bárhova a mezők megjelenítése részen. hátránya, hogy végülis duplán tárolja az adatot, egyszer mezőként és egyszer a szótárban. de ez nem jelent nagy problémát.

a mező beállításainál lesz olyan, hogy "save values as term ids to the vocabulary" vagy ilyesmi, ez egy jelölőnégyzet lesz a form vége felé. kapcsold be, hogy a mező a szótárba is mentse a bevitt értéket.

0
0

-
clear: both;

aruna képe

(tisztségek fajtái, és csoporttagságok fajtái) nem nem változnak olyan sűrűn, akkor nem biztos, hogy kell ezt tudnia szerkeszteni másnak is a fejlesztőn kívül.

Ha így van, akkor semmilyen szótár nem kell, elég ha létrehozol egy szöveges legördülő lista típusú mezőt, és bedrótozod a lehetséges értékeket, pl.: elnök, elnökségi tag, országos küldött.

1
0
osimester képe

Azt kérték tőlem, hogy úgy jelenjen meg a pozíció és a tagság is minden embernél, úgy hogy az hivatkozzon az összes ilyen pozíciójú/tagságú embert listázó oldalra.

Ezenkívül nem biztos, hogy én fogom ezt az oldalt kezelni. Nekem csak össze kell állítanom. Ha jól megcsinálom, akkor lehet, hogy kapok egy helyet az infós csapatban, ami nagyon jó lenne, de alapvetően arra kell törekednem, hogy html-hez alig értő ember is tudja szerkeszteni az adatokat.

0
0
osimester képe

A content_taxonomy modul a megoldás a problémámra. Tökéletes a végeredmény.

Köszönöm a segítségeket!

Ha viszonozhatom valahogy, kérlek szóljatok!

Üdv!

OSI

0
0