Taxonomy

H3ini képe

Egy újabb kezdő kérdés... Tegyük fel, hogy van egy ilyen felépítésű taxonomy:

Könyvek
-történelem
-sci-fi
-irodalom

Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy mondjuk egy menüpontra kiteszem az egész Könyvek szótárat, és ha rákattint a mókus, akkor ne az összes ez alá tartozó elemet listázza ki, hanem a kifejezések listáját csak.
Szóval gyakorlatilag csak ez:
-történelem
-sci-fi
-irodalom

Létezik erre valami opció, vagy manuálisan kell ezt a lapot elkészítenem, és az adott kifejezések alá belinkelni a megfelelő taxonomy/term linket.

Hojtsy Gábor képe

A taxonomy_html hasonló, de nem menüpontot, hanem egy ilyen webhely térképet generál. Szerintem pont ilyet nem fogsz találni.

0
0
stuka képe

Ezt meg tudod oldani a taxonomy_menu modullal. Ez alaphelyzetben a Navigáció blokkba készít mindegyik szótáradról egy menüt. Megteheted, hogy csinálsz egy menüpontot, és a taxonomy_menu-ben az egyes pontoknak ezt adod meg szülőként. Így könnyen tudsz új blokkot csinálni. Magán az oldalon/könyvlapon/írásban csak kézi linkeléssel tudod megoldani szerintem.

0
0
violazoli képe

Na ezt a "Csinálj taxonomy menüt"-dolgot meg akartam csinálni, mert olvasgatom itt szorgalmasan a fórumbejegyzéseket gondolván hogy ebből lehet a legtöbbet tanulni, és amikor erre rábukkantam, gondoltam ez kell nekem! Le is töltöttem a taxonomy_menu modult, bemásoltam, korábban már létrehoztam egy "Cikkek" szótárat pár alkategóriával, de amikor elmentem a /drupal/admin/settings/taxonomy_menu linkemre, tehát adminisztráció/beállítások/taxonomy_menu pontra, akkor ott nekem csak egy teljesen üres képernyő jelenik meg, bármi beírás nélkül!

Bocs hogy ilyen kezdő kérdéssel zaklatlak benneteket, mert tuti hogy én szúrtam el valamit - de mit?

0
0
csonti képe

Hello,

szerintem egy kis trükközéssel megvalósítható ez a shortcuts modullal, próbálgasd, majd rájössz. :)

0
0
violazoli képe

Kedves Csonti, attól tartok fogalmad sincs róla, MENNYIRE kezdőnek írtál! Még 1 hete sincs hogy felraktam életem első drupalját, előtte csak phpBB fórum volt a legbonyolultabb izé, amit felraktam! Nekem itt a drupálban még az is nagy gond volt eleinte hogy a fórumban megjelenjenek az avatárok! Szóval a gondjaim a következők:

- Mi az a shortcuts modul, mert a név alapján valami olyan kifejezésre asszociálok hogy "rövid név" de lehet hogy ebben is tévedek. Esetleg az útvonal álnevekre gondolsz? Azt megnéztem de fogalmam sincs, az mit segítene nekem a gondom megoldásában! (Jelenleg 1 álnevem sincs definiálva).
- Minek kell nekem ez a modul a taxonomy_menu-höz, ha egyszer abban a hozzászólásban amihez e segítségkérésemet írtam, egy szó sincs említve róla?
- Függetlenül attól hogy e modul kell-e és mire, az ember elvárná hogy a beállítások/taxonomy_menu pont alatt ne egy tök fehér képernyő fogadja, hanem VALAMI, ha más nem egy hibaüzenet, vagy 404, akármi! De SEMMI! Na most fel sem tételezem a drupal készítőiről hogy mégis ekkora... bugyutaságot csináltak a modul írásakor, marad az hogy én rontottam el valamit. Akkor is, ha még a shortcuts modulban be kéne állítanom valamit. Na de mit rontottam el? Letöltöttem a taxonomy_menu modult, bemásoltam, engedélyeztem, meg is jelenik a beállítások menüpont alatt, de ha rákattintok csak a nagy fehér képernyő!

Bocs hogy ilyen értetlen vagyok...

0
0
csonti képe

Hello,

én egészen konkrétan a köv. kis modulra gondoltam:
http://drupal.org/node/43900
Üres képernyő: ez egy egészen másfajta probléma is lehet, mégpedig memória probléma. A Drupal azért (khmm..) elég sok memóriát fel tud enni és nem biztos, hogy a php.ini-ben megadott 8Mb default memlimit elég neki. Én is jártam már úgy az elején, hogy amikor a modulokat akartam megnézni, üres képernyőt kaptam. Megoldás: memlimit megemelése pl. 25 Mb-ra ill. ha multisite installt használsz, ennél többre.

dhost.hu admin

0
0
violazoli képe

Kedves Csonti, én a drupalt nem a saját szerveremen futtatom (bár régi vágyam egy olyan, no nem mintha értenék hozzá...), hanem fizetős tárhelyszolgáltatónál. Azaz, ezt a php.ini -t ezt ott kell beállítani nekik, vagy én kell beállítsam valamiképp a drupal-ban? (Így első ránézésre nem találtam az állományai közt, bár nagyon részletesen nem néztem át minden könyvtárat).

0
0
violazoli képe

Letöltöttem az általad javasolt modult, átmásoltam, engedélyeztem, meg is jelenik, de amikor a Beállítások menüben rákattintok, itt is ugyanúgy tök üres képernyő fogad, mint a taxonomy_menu esetében!

0
0
violazoli képe

Kedves Csonti, értekeztem a tárhelyszolgáltatóval, s azt mondják nemigen lehet memóriagond, mert épp a drupal miatt 32K-ra van állítva náluk ez az érték!

0
0