Taxonómiát viewbe?

csontom képe

Sziasztok!
Egy adott taxonómiát meg lehet oldani, hogy view-ben mutassa?

Itt az egyik: http://phghd.hu/anime/blue-gender

Hogy ezeket a címeket itt pl táblázatban mutassa? Vagy Jcrausel-ben?

Előre is köszönöm!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
SecMan képe

(off: korán van, majd talán kijavít valaki, ha tévest írok)

Ha csak ezt az egy kifejezést akarod views-al megjeleníteni, az is megoldható.
A nézettel létrehozol egy oldalt, aminek az útvonalának a "term id"-re vonatkozó útvonalat add meg, pl: taxonomy/term/68
(ezt az útvonalat láthatod ha magát a kifejezést szerkeszted, a szám a term id.)

És ennél a nézetnél már olyan megjelenést állítasz be, amilyet akarsz, ez csak ennek a kifejezésnek a listájára fog vonatkozni.

Ha már általánosan felülírtad a taxonomy/term/% nézettel, akkor kicsit bonyolultabb, mert ott ki kell zárni az adott kifejezést, hogy ne mutasson két nézet ugyanarra az oldalra.

0
0
csontom képe

Igen, csak 1 listára szeretném, de nem lehet. Nem találok sehol olyat, hogy valamilyen view-ben mutassa (pl táblázat) :/

0
0
SecMan képe

A view felől és nem a taxonómia felől kell megközelítened.

Minden taxonómia kifejezés rendelkezik egy drupal címmel, pl. valami.hu/taxonomy/term/2

Ebben a 2-es a kifejezés azonosítója (term id) ((ha elmész a taxonómián belül az adott szótár elemeinek listájára, akkor ott az egyes kifejezések "szerkesztés" linkjeire húzva az egeret láthatod, melyiknek mi az id-je))

Az ne zavarjon meg, hogy látogatóként, vagy menüből esetleg álnevesített útvonalon látod ezt az oldalt. (pl. valami.hu/kategóriák/xyz)

Amit te szeretnél, hogy ezen az oldalon egy view lépjen életbe, annak az elrendezésével, szűrési lehetőségeivel, stb.

Tehát:

  1. nézetek -> új nézet létrehozása, itt oldal létrehozása bepipálva
  2. megjelenítés: tartalom és megjelenítési forma: táblázat
  3. útvonal: valami.hu/taxonomy/term/x (ahol az x helyére beírod a term id-t amit te szeretnél
  4. folytatás és szerkesztés -> itt tudod finomítani, hogy milyen mezők szerepeljenek, milyen tartalomtípusok, mi szerint rendezze, stb.
0
0
csontom képe

De így sem jó, mert csak tartalomtípust lehet megadni, de ezek taxonómia szótárak. Azt nem lehet kiválasztani :/

0
0
SecMan képe

Azoknak a tartalmaknak a listáját szeretnéd, amik egy adott kifejezéssel rendelkeznek, nem?
Mert pl.ez: "Blue Gender 26.rész magyar szinkron 4K (converted)" egy NODE TITLE.

Létrehozod a nézetet, ahogy az előbbiben írtam és a SZŰRÉSI FELTÉTELEKNÉL hozzáadod, hogy "Tartalom: Létezik hozzá taxonómiakifejezés", ezen belül kiválasztod, hogy melyik szótár elemeire, és azon belül melyik kifejezésekre szűrjön, és kész. Kapsz egy listát azokról a tartalmakról, amik rendelkeznek az adott taxonómia kifejezéssel, és mindezt a kifejezés eredeti útvonalán, tehát felülírva az eredeti megjelenést.

(megjegyzés: ha több kifejezésnek is módosítanád a megjelenését, akkor célszerűbb lehetne a "Szövegkörnyezeti szűrők"-kel megoldani, amivel a nézet az URL-ből nyeri a taxonómia kifejezés azonosítóját, így egy nézettel nem csak egy kifejezés oldala módosítható)

((megjegyzés 2: rengeteg oktatóvideó van youtube-on a views működéséről, beállításairól, továbbá van neki "előnézet" funkciója. PRÓBÁLKOZZ, ha valami nem sikerül, gondold végig mi a cél és azt hogy érheted el. Mert a nézet beállításánál egyből ott van a "megjelenítés" amit csak át kell állítanod "táblázatra", ott van a "szűrési feltétel", amivel kiválaszthatod a taxonómiát, stb.))

1
0
szt képe

Ha esetleg még nem ismerted volna, akkor ajánlom Nagy Gusztáv Drupal 7-ről szóló tartalmas jegyzetét (lap alján letölthető .pdf), a 15. fejezet beszél a Views-ról (Nézetek). Szerintem sok kérdésedre adna választ, és a többi fejezet is hasznos.

1
0