Taxonómia: egy mindnek vagy mindnek egy-egy?

moha képe

Hello!

A véleményeteket szeretném kérni az alábbiban:

Van a site-on két különböző típusú tartalom (feltöltött vicces képek és cikkek, amik nem feltétlen poénosan), mindkettőt szeretném címkézni és később majd címkefelhőt is csinálni. Szerintetek melyik a jobb megoldás?

  1. Az összes tartalomnak egy taxonómia szótár (tehát egy címke alatt többféle tartalom is elérhető)
  2. Minden tartalomtípusnak saját taxonómia szótár (így több címkefelhőm is lesz később)

Szóval arra lennék kíváncsi, hogy oldalstruktúra/design és főleg SEO szempontból melyik a jobb választás? Első esetben xy.hu/cimke/valami lenne a taxonómia URL, második esetben pedig xy.hu/cikkek/cimke/valami

Egyelőre a listákban más kinézete van a cikkeknek és a vicces képeknek, de azt nem gond átalakítani, hogy egységes legyen.

Előre is kösz a válaszokat.
Moha

Drupal verzió: 
Fórum: 
eMeLA képe

Szerintem egy címke felhőt praktikusabb létrehozni, mert a látogató nem hiszem, hogy azzal fog babrálni, hogy kifigyelje, neked nem egy hanem tartalmanként egy-egy címke felhőd van.

Pl. ha mindkét címke felhőben van alma akkor én legalábbis nem gondolnám, hogy a egy másik lapon lévő alma címke más tartalmat rejt.

Persze ez akkor nem áll, ha a kinézetét teljesen másként alakítod ki, és rögtön egyértelmű, hogy más tartalmat rejthetnek. Ugyanakkor a címke értelmét én ott látom, hogy egy helyen megtalálsz minden olyan tartalmat ami egy címke alá tartozik...

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu