Tartalomtípusok összefűzése taxonómiával

kalmarr képe

Sziasztok,

A következő a problémám és szeretnék rá tőletek "logikai" segítséget kérni, hogy ezt hogyan lehetne megoldani, Drupal logikában.

Szeretnék létrehozni teljesen új tartalom típusokat, ami teljes mértékeben inkább egy űrlap lenne, mint az eredeti tartalom forma.

Ha jól értem minden tartalomnak kötelező a cím megadása.

Viszont az űrlapnál nem igazán kellene a cím mező, helyette az összefűzések miatt, inkább taxonómiákat használnék, mivel a másik űrlap típusnál is szükség volna a "cím mezőben" szereplő adatra.
Az eddigi tudásom szerint, ha két különböző típusú űrlapnál (tartalom típusnál), taxonómiák segítségével lehet összefűzni az adatokat.

Példa:
A típusú űrlap

(Cím mező)Név: Kovács
Át kellene másolni ezt a mezőt a taxonómiába
(Taxonómia)Név: Kovács

B Típusú űrlap

(Cím mező):Könyv neve: Drupal 7
(Taxonómia): Szerző: Kovács -> (erre azért van szükség, mert kovács több könyvet is írt)

Kérdésem, hogy erre volna-e valami egyszerűbb logika (adat duplikáció nélkül), vagy hogyan lehetne átmásolni egyszerűen a címet a taxonómiába?

Köszi!

KALMI

Taxonomy upgrade extras: 
Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

Nem teljesen értem, mit szeretnél. De szerintem nem ez lesz a megoldás.

A két tartalomtípus között a kapcsolatot a jegyzetem 16. fejezetében tárgyalom. (Bár a References helyett inkább az Entity reference modult.)

Egy tartalom címének automatikus kitöltése más téma. Ahhoz az Automatic Nodetitles modult ajánlom.

2
0

Nagy Gusztáv

kalmarr képe

Igen a könyved lett a megoldás, ezt akarom csinálni :) Nagyon köszönöm és átfutva találtam még benne egy-két érdekes dolgot! Gratulálok a könyvedhez :).

Ha ebben a rendszerben gondolkodok, akkor lett még egy beállítási kérdésem, ami még nem tiszta, hogy hogyan kell beállítani.

1-N

Könyvedben szereplő egyetemi példánál maradva.

Létrehozok következő tartalom típust:

-Kar
-Képzés

Adott karnak van több képzése, így karoknál látható a képzések.
A képzésnél pedig lehet látni az adott kart.

Ez ha egy kar képzéseiről beszélünk, akkor tökéletes. Viszont, hogyan lehet megcsinálni, hogy ha valamely név (adat ugyan az), de egyedi értéket takar, hogyan különbözteti meg a rendszer, mivel a kiválasztási listában csak a cím szerepel?

Pl: az országban lehet több ugyan olyan nevű kar, vagy lehet ugyan olyan az a képzés neve.

Szegedi Egyetem
Kar: Informatikai
Képzés: Programozás

Kecskeméti Egyetem
Kar Informatikai
Képzés: Programozás

Pécsi Egyetem:
Kar Informatikai
Képzés: Programozás

Kérdésem, hogy hogyan lehet egyedivé tenni (megkülönböztetni) a Kar és a képzés tartalmát, mivel ezek a tartalmak teljesen különbözőek, de azonos nevűek?

Üdv.

KALMI

0
0
kalmarr képe

Tovább gondolkodtam a megoldáson. Elvileg összefűzhetem az oldalakat taxonomiával, illetve az általad javasolt modul segítségével.
Az eredmény hasonló lesz, csak a két változatnak mások a tulajdonságai (pl: más tulajdonságokat tudok elérni a taxonomiával, illetve a reference modullal).
Az azonos cím (title) kérdését nem lehet kezelni, mert mindig egyedinek kell lennie, azaz pl: https://drupal.org/project/unique_field ezzel a modulall lehet ezt védeni.
Így, ha nem is "fontos" adatot tartalmaz készíthetek egy egyéni kódolást, ami alapján tudom ezt manuálisan kezelni a cím mezőt.
Esetleg használom az általad javasolt modult, ami egy rendszer alapján tudja kódolni ezt. Így a user nem fog azonos című adatot létrehozni...

0
0